Joop

Extreemrechts forum van transhaters geblokkeerd na doodsbedreigingen

  •  
04-09-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2681 keer bekeken
  •  
progressiverainbowflag

Het Amerikaanse internetbedrijf Cloudflare heeft besloten om het extreemrechtse haatforum Kiwifarms te blokkeren. Volgens Cloudflare, een dienstverlener die websites onder meer beschermt tegen DDoS-aanvallen, werden er de afgelopen dagen zoveel gerichte bedreigingen geuit via Kiwifarms dat het in de lucht houden van de site niet langer was te rechtvaardigen. Als gevolg daarvan is Kiwifarms nu slecht bereikbaar.

Kiwifarms staat bekend als een site waar mensen die een hekel hebben aan transpersonen plannen beramen om mensen en instellingen lastig te vallen. Het forum kwam deze week onder het vergrootglas te liggen nadat een slachtoffer van de site, transgenderactivist Clara Sorrenti (ook bekend als Keffals) vertelde hoe ze te lijden had onder de aanvallen van de bezoekers van Kiwifarms. Zo stond er op 5 augustus een agent met een getrokken pistool voor haar deur. Een bezoeker van Kiwifarms had uit Sorrenti’s naam gedreigd om een bloedbad aan te richten in het gemeentehuis van haar woonplaats.

Omdat de extreemrechtse bezoekers van Kiwifarms haar adres deelden, besloot Sorrenti naar een hotel te gaan. Binnen enkele uren hadden de trollen door in welk hotel ze zat, en werden er tientallen pizza’s voor haar afgeleverd. Ook haar Uber-account werd gehackt, waarna er voor honderden dollars bestellingen werden gedaan. Zelfs toen Sorrenti vervolgens naar Europa vluchtte, wisten de Kiwifarms-gebruikers snel te achterhalen waar ze zat. Een bezoeker van de site maakte een foto van haar nieuwe verblijfplaats.

Niet alleen Sorrenti is slachtoffer van Kiwifarms. Afgelopen dinsdag ontving een kinderziekenhuis in Boston een bommelding, nadat op het forum al wekenlang campagne was gevoerd tegen de artsen die er werken. Ook legden de bezoekers van Kiwifarms deze week een telefoonlijn plat die in het leven is geroepen om suïcidale LHBTI-tieners bij te staan.

Zeker drie mensen hebben de afgelopen jaren zelfmoord gepleegd nadat ze het doelwit waren geworden van haatcampagnes die werden georganiseerd door Kiwifarms.

Sorrenti is blij dat Cloudflare heeft besloten om Kiwifarms niet langer te ondersteunen. “We moeten nu echter niet op onze lauweren rusten”, schrijft ze in een verklaring die ze op Twitter heeft geplaatst. “Dit is niet het einde. We moeten blijven vechten.”

In dit bericht gaat het over zelfdoding. Mocht je daar vragen over hebben of behoefte te hebben om er over te praten, bel 0900-0113 of bezoek 113.nl.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (31)

GeenProbleem
GeenProbleem5 sep. 2022 - 10:30

Geniaal hoe lui zoals ‘’Dehnus’’ en Norsemen mijn punt bevestigen ¯\_(ツ)_/¯

2 Reacties
Norsemen
Norsemen5 sep. 2022 - 11:51

Grappig dat je zelf denkt dat je punt bevestigd wordt, terwijl de rest lacht om de onzin die je uitkraamt.

GeenProbleem
GeenProbleem5 sep. 2022 - 18:09

@Norsemen Als ik zie WIE er om lachen, bevestigd dat mijn punt nog vééél meer.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin5 sep. 2022 - 2:42

Dezelfde mentaliteit als de taliban, wreed, simplistisch en niet te corrigeren, het zou denk ik helpen om het onmogelijk te maken met een nickname het internet op te gaan, en anders een database van de overheid waar een registratie moet leiden dat diezelfde overheid je met één muisklik kan achterhalen als je uit de band springt, het zal misschien veel mensen tegen de borst stuiten maar de belangen afwegend naar de huidige stand van zaken maakt het m.i. noodzakelijk.

Dehnus
Dehnus4 sep. 2022 - 9:45

Het ging wel wat verder dan alleen "bedreigingen", ze waren gewoon letterlijk bezig met moord. Ze hebben op dat kutforum een special plek waar ze opscheppen over mensen die zelfmoord hebben gepleegd door hun gedrag. Totale klootzakken, en dat waren ze hier ook van plan.

Zandb
Zandb4 sep. 2022 - 9:40

Heel vreemd om dit 'een besluit' te noemen. Volgens mij gaat het hier om strafbare feiten en daar mag je niet medeplichtig aan zijn.

12 Reacties
Karingin
Karingin4 sep. 2022 - 13:01

Beide zitten in de VS, dus het is maar de vraag of dit daar strafbaar is. VVM is nogal absoluut in Moronika

GeenProbleem
GeenProbleem4 sep. 2022 - 13:09

@Karingin Ja vervelend, die vrijheid van meningsuiting.

Volrin
Volrin4 sep. 2022 - 14:03

@GeenProbleem "Ja vervelend, die vrijheid van meningsuiting. " Want oproepen tot geweld en moord moet gewoon kunnen toch?

GeenProbleem
GeenProbleem4 sep. 2022 - 14:15

@volrin Nee, want dat is strafbaar; ook in de VS.

Oki Doki
Oki Doki4 sep. 2022 - 16:18

@GeenProbleem Als je je vrijheid van meningsuiting gebruikt om mensen te ondermijnen en het leven zuur te maken, zelfs zover dat mensen zelfmoord plegen dan vraag ik me af of dat nog wel onder de vrijheid van meningsuiting valt. Je misbruikt het in ieder geval wel om mensen kapot te maken en daar is de vrijheid van meningsuiting helemaal niet voor bedoeld.

Volrin
Volrin4 sep. 2022 - 17:42

@GeenProbleem "Nee, want dat is strafbaar; ook in de VS." Dan erken je dus dat absolute vrijheid van meningsuiting niet bestaat.

Sonic2
Sonic24 sep. 2022 - 20:32

@ GeenProbleem Ik vind het vervelend ja. Ik verdedig het recht op vrijheid van meningsuiting, maar het betekent ook dat onfatsoenlijk "rechts" met hun moslim haat, vrouwen haat, minderheden haat, wetenschap haat alle ruimte krijgt. En dat ze ook de vrijheid hebben om een heel gekkenhuis van "leiders" te adoreren. Door die vrijheid van meningsuiting moet elke simpele ziel uit de provincie een podium en een voetstuk krijgen en wordt je zo beetje gedwongen om er empathie mee te moeten hebben. Heel veel mensen( en vooral "rechtse' mensen) kunnen absoluut niet met vrijheden omgaan. Ze misbruiken ze en gebruiken ze vaak voor hun zelf. U bent daar ook een voorbeeld van. U staat helemaal niet voor de vrijheid van mij. Niet voor de vrijheid van mijn linkse vrienden. U staat niet en nooit voor de vrijheid van Sylvana Simons. Vrijheid van meningsuiting is als roken en alchohol. Veel te veel mensen weten er niet mee om te gaan. En met vrijheid van meningsuiting komt ook verantwoordelijkheid. Ik ben me daarvan bewust en zal zelfs ultra rechts niet op 1 lijn zetten met Hitler of Stalin. Vergelijken en op 1 lijn zetten is wat anders. Vrijheid van meningsuiting in de handen van gekken heeft vooral erg veel nadelen

Mohawk2
Mohawk24 sep. 2022 - 23:24

10 punten voor Sonic!

GeenProbleem
GeenProbleem5 sep. 2022 - 4:15

@Sonic Dus? Eigen schuld dikke bult voor de redactie van Charlie Hebdo? 'U bent daar ook een voorbeeld van. U staat helemaal niet voor de vrijheid van mij. Niet voor de vrijheid van mijn linkse vrienden. U staat niet en nooit voor de vrijheid van Sylvana Simons. ' Nee hoor, dat kun je helemaal niet staven; iedereen mag van mij zeggen wat hij/zij wil. Maar ik heb ook de vrijheid om daar iets van te vinden. 'Door die vrijheid van meningsuiting moet elke simpele ziel uit de provincie een podium en een voetstuk krijgen en wordt je zo beetje gedwongen om er empathie mee te moeten hebben. ' Hebben simpele zielen minder rechten volgens Sonic? Everyone is equal but some are more equal than others?

Sonic2
Sonic25 sep. 2022 - 12:39

@ Geen Probleem Zeer ongemanierd en onfatsoenlijk om me allemaal dingen in de schoenen t schuiven. Ik ben te netjes om je hier keihard op aan te vallen, maar dit soort ongekend wangedrag is kennelijk normaal als het slachtoffer Sonic is. Ik vond de aanslag op Charlie Hebdo verschrikkelijk. Geen idee wat je allemaal loop te zwammen. Ik heb het over vooral "rechtse" mensen( Wilders voorop trouwens) die vrijheid van meningsuiting misbruiken voor moslim haat. Nee geen islam haat, maar moslim haat. Ze mogen het roepen en ik mag de nadelen van vrijheid van meningsuiting daar mee benoemen. Wilders en ook u hoeft niet bij mij aan te komen met hun "vrijheid". Wilders zijn vrijheid van meningsuiting misbruikt hij voor moslim haat en racisme. Net als al die andere nationalistische gekken. Uw vrijheid gebruikt u( met nog wat simpele haters van mij hier) om mij respectloos te schofferen. Ik ben zeer voor de vrijheid van meningsuiting. Maar niet zoals een aantal het hier invullen. Juridisch kan je geen onderscheid maken. En ik ga ook niemand censureren. Ik vind dat je moreel onderscheid MOET maken. Ik vind dat normaal Nederland veel vrijheden verdienen. En dat onder meer mensen zoals u en nog wat "rechts" volk die vrijheden ernstig misbruiken en onverdiend die rechten hebben. Omdat jullie verkeerde intenties. Verkeerde bedoelingen hebben. Verkeerde leiders steunen. En vooral schofferen, haten en beledigen. Lijkt me niet dat vrijheden daar voor bedoeld zijn.

GeenProbleem
GeenProbleem5 sep. 2022 - 13:01

@sonic Was het nou eigen schult dikke bult voor Charlie Hebdo, ja of nee? En Samuel Paty? Ook eigen schuld dikke bult?

GeenProbleem
GeenProbleem5 sep. 2022 - 13:52

@sonic ‘ Zeer ongemanierd en onfatsoenlijk om me allemaal dingen in de schoenen t schuiven. Ik ben te netjes om je hier keihard op aan te vallen, maar dit soort ongekend wangedrag is kennelijk normaal als het slachtoffer Sonic is. ’ Gast, je zegt letterlijk het volgende: ‘ U staat helemaal niet voor de vrijheid van mij. Niet voor de vrijheid van mijn linkse vrienden. U staat niet en nooit voor de vrijheid van Sylvana Simons. '’

GeenProbleem
GeenProbleem4 sep. 2022 - 9:21

Deze discussie is wel echt extreem gepolariseerd hè..

13 Reacties
Dehnus
Dehnus4 sep. 2022 - 9:47

Discussie? Pleur op vent! Dit forum bestaat al veel langer en heeft al meerdere levens op hun naam staan. Ze staan er om bekend dat ze mensen compleet kapot treiteren, en daarna nog trots zijn op zelfmoord ook nog. Maar goed het is "gepolariseerd.... ikke ben slachtoffer! jullie waren gemeen! Ik moet wel NAZI worden, want jullie lieten niet toe dat ik jullie uitschold en jullie rechten afpakte! En nu vrouwen als excuses gebruik voor mijn haat! JULLIE DAAAAAN!" Sorry hoor maar, ga naar de lokale Pleur Op winkel en koop jezelf wat Jankviooltjes.

Sennah Tuohrethca
Sennah Tuohrethca 4 sep. 2022 - 10:25

Dehnus, tópreactie! :-)

Volrin
Volrin4 sep. 2022 - 10:37

Welke discussie precies?

GeenProbleem
GeenProbleem4 sep. 2022 - 12:57

@Dehnus Ik had het niet over die club die opgerold is, ik ben tegen iedere vorm van geweld of bedreigingen; dat had ik dan ook anders moeten verwoorden. Maar wel fijn dat je meteen mijn punt bevestigt!

Volrin
Volrin4 sep. 2022 - 14:04

@GeenProbleem Nogmaals, over welke discussie heb je het precies?

GeenProbleem
GeenProbleem4 sep. 2022 - 14:15

@volrin Nou, bijvoorbeeld dat gehele gedoe rondom JK Rowling.

Volrin
Volrin4 sep. 2022 - 17:43

@GeenProbleem "Nou, bijvoorbeeld dat gehele gedoe rondom JK Rowling." Dat heeft niks met dit artikel te maken.

Norsemen
Norsemen5 sep. 2022 - 7:04

Het zal voor GeenProbleem natuurlijk vrij confronterend zijn, dat zaken als homohaat en transgenderhaat een vrij normaal gedachtegoed is binnen de "politieke" stroming die hij aanhangt. Hij blijft maar volhouden dat dit voornamelijk voorkomt in een beperkt gedeelte van rechts-extremisme (moslimextremisme). Maar dat zijn blanke wapenbroeders dit net zo doen, of misschien nog wel meer, is lastig voor iemand die wel een probleem heeft met transgeweld (en dan ga ik er maar even vanuit dat GeenProbleem zijn naam geen eer aandoet, en hier wel een probleem mee heeft).

GeenProbleem
GeenProbleem5 sep. 2022 - 10:20

@norsemen ‘ Hij blijft maar volhouden dat dit voornamelijk voorkomt in een beperkt gedeelte van rechts-extremisme (moslimextremisme). Maar dat zijn blanke wapenbroeders dit net zo doen,’ Quote me maar, want nu ben je dingen aan het verzinnen. Die quote gaat niet komen want die quote bestaat niet.

GeenProbleem
GeenProbleem5 sep. 2022 - 10:28

@norsemen ‘ (en dan ga ik er maar even vanuit dat GeenProbleem zijn naam geen eer aandoet, en hier wel een probleem mee heeft).’ Assumption is the mother of all fuck ups.

Norsemen
Norsemen5 sep. 2022 - 11:27

@GeenProbleem Je hebt dus geen probleem met transhaat. Dat verklaart wel het één en ander.

GeenProbleem
GeenProbleem5 sep. 2022 - 18:05

@Norsemen Nog een aanname die je doet, ik heb wel degelijk een probleem met laster die mensen tot zelfmoord drijft.

Norsemen
Norsemen5 sep. 2022 - 20:34

Aanname? Je geeft het gewoon zelf toe.