Joop

Extreem veel sneeuw in ochtendspits

  •    •  
17-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto-in-de-sneeuw-300px.jpg
Om 7:40 uur al ruim 500 kilometer file ... Vooral Randstad en Friesland getroffen ... Sneeuwschuivers ingezet
Automobilisten hebben het zoals verwacht zeer zwaar in de ochtendspits, als gevolg van het pak sneeuw dat afgelopen nacht is gevallen.
Enkele honderden vrachtwagens zijn ingezet door Rijkswaterstaat om zout op de wegen te strooien. Ook heeft de dienst tientallen sneeuwschuivers ingezet op wegen sneeuwvrij te maken.
Rijkswaterstaat verwacht een zware ochtendspits. Om zeven uur stond al 300 kilometer file op de wegen, minder dan een uur later al ruim 500 kilometer. Volgens een woordvoerder zijn er nog weinig ongevallen gebeurd, omdat het verkeer zich aan de weersomstandigheden aanpast.
RTEmagicC_auto-in-de-sneeuw-850px_01.jpg
Foto: Chriss Runoff (Flickr/CC)

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

JoachimPeiper
JoachimPeiper17 dec. 2009 - 6:40

Dacht toch even dat ik de De Telegraaf website terecht was gekomen. Wat een kop man, doe eens normaal.

boogey55
boogey5517 dec. 2009 - 6:40

Ik zou zeggen: een ouderwetse sneeuwdag is een goede gelegenheid voor moderne automobilisten om eens goed te leren rijden.... En dat op mijn verjaardag! Waauw!

[verwijderd]
[verwijderd]17 dec. 2009 - 6:40

Komt zeker weer door het broeikaseffect, het weer is in de war en zo. Wat dat betreft zit je als milieugelovige altijd gebakken, warm, koud, regen sneeuw ijzel, dat het vaker en harder regent dan vroeger. (Wat betekent dat en hoe is het ooit gemeten?) Komt altijd door het broeikaseffect.

2 Reacties
Nicci2
Nicci217 dec. 2009 - 6:40

Volgens mij ben jij degene die over het broeikaseffect begint. Het zit je kennelijk hoog.

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra17 dec. 2009 - 6:40

Tsjongejonge, gelijk maar weer een bak zuur er over heen. Iemand die Wladimir heet, zou wel tegen een beetje sneeuw moeten kunnen. Hebt u de oprit al geveegd? Al een sneeuwman gemaakt, sneeuwballengevecht gehad? Als u dat nou eerst eens doet, dan hoeven wij ondertussen niet dat zure gezeur van u te lezen.

schurinkgw
schurinkgw17 dec. 2009 - 6:40

Waar het door komt weet ik ook niet maar het is wel een feit dat als het ook maar even wintert, en een sneeuwbui valt zit het verkeer bijna in het hele land vast. Er zijn gewoon teveel mensen die met de auto op pad gaan en niemand die de auto laat staan, en de baas maar even af belt. We zijn met teveel (mensen) toch?

1 Reactie
BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek17 dec. 2009 - 6:40

We zijn in ieder geval op hetzelfde moment met teveel mensen met eenzelfde doel op dezelfde plaats en dat geeft files. Ik denk niet dat er echt veel mensen zijn die zomaar even hun "baas" kunnen afbellen.

johnny02
johnny0217 dec. 2009 - 6:40

Extreem? Extreem is als er 1 meter sneeuw ligt. Volgens mij ligt er niet meer dan een paar centimeter! Files zijn zelfs bij een paar cm sneeuw al te verwachten. Ga dan ook 1 keertje met het ov. Bus/tram hebben er meestal net iets minder last van. Trein kan ook een keer een optie zijn. Of stond er ook 500km file op het spoor? Ow, ik zie maarliefst 7 storingen bij de NS. laat de trein dan ook maar zitten. Moet vanavond met de trein door heel Nederland dus hoop dat het tegen die tijd allemaal verholpen is. Broeikaseffect? winter noemen ze een paar cm sneeuw, dus ga maar naar buiten, kan je even afkoelen.

1 Reactie
SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra17 dec. 2009 - 6:40

Jonas schreef: "Extreem is als er 1 meter sneeuw ligt. Volgens mij ligt er niet meer dan een paar centimeter! " Zojuist 60 centimeter gemeten.