Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Extreem-rechtse leider AfD vergelijkt migranten met composthoop

  •  
07-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
Frauke
Frauke Petry, de leider van de Duitse extreem-rechtse AfD is weer in opspraak geraakt omdat zij in een speech migranten vergeleek met een composthoop. Petry pleitte daarnaast voor een etnisch homogene samenleving.
Het ironische is dat de AfD-leider haar speech maandag in Stuttgart tijdens de Dag van de Duitse Eenheid hield. Volgens Petry is een Darwinistisch conflict tussen Europeanen en ‘proletariërs uit de Afro-Arabische wereld’ onvermijdelijk.
Het idee van een multicultureel Duitsland verafschuwt Petry, in tegenstelling tot het segregeren van mensen. In haar toespraak stelt ze:
"Wat zou je uit het idee van een kleurrijk Duitsland moeten halen? Een composthoop is ook kleurrijk."
Haar pleidooi voor apartheid worden terecht bekritiseerd door onder andere Andreas Stoch, een CDU-raadslid van Baden-Württemberg. Hij noemt haar opmerkingen ‘weerzinwekkend’.
"Het AfD laat weer eens zien hoe afschuwelijk ze zijn. Hun strategie is om mensen bang te maken en daarom moeten we juist niet met hen in zee gaan. De partij is geen redding voor de Westerse wereld maar de ondergang. Het doel is enkel chaos creëeren en dat elke dag weer opnieuw. "
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.