Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Extinction Rebellion wil A10 blokkeren uit protest tegen fossiele financiering ING

  •  
17-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3712 keer bekeken
  •  
ingxr

Op zaterdag 30 december wil Extinction Rebellion de A10 blokkeren ter hoogte van het voormalig ING-hoofdkantoor ‘De Schoen’ in Amsterdam. De klimaatactivisten eisen dat ING stopt met alle financiering van, en dienstverlening aan de fossiele industrie. Extinction Rebellion zal de A10 niet vrijgeven voordat de bank stopt met het financieren van klimaatontwrichting, zo kondigt de actiegroep aan.

“Sinds 2021 voert Extinction Rebellion vreedzaam actie tegen het fossiele financieringsbeleid van ING, vooralsnog zonder resultaat. Klimaatrampen volgen elkaar in hoog tempo op, per dag moeten 20.000 kinderen op de vlucht slaan voor extreem weer. Toch jaagt ING maar één ding na: winst voor de aandeelhouders over de ruggen van onschuldige mensen”, aldus XR-woordvoerder Let de Jong.

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema kondigt aan dat ze in gesprek wil met XR. Ze wijst erop dat het demonstratierecht is vastgelegd in de grondwet, maar dat dat recht “niet onbegrensd” is.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.