Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ex-speaker John Bercow schuldig bevonden aan grensoverschrijdend gedrag

  •  
08-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
539 keer bekeken
  •  
BRITAIN - POLITICS - EU - BREXIT

© 2019-04-03 18:31:56 A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows John Bercow, speaker of the House of Commons casting his vote after a t

De voormalige speaker John Bercow moet zijn toegangspas tot het Lagerhuis opgeven, nu een onafhankelijk onderzoekspanel heeft vastgesteld dat hij een pestkop en een leugenaar is. Voormalige medewerkers van Bercow, die wereldwijde roem vergaarde door de wijze waarop hij de parlementaire debatten over Brexit leidde, hadden aan de bel getrokken over zijn gedrag.
Volgens de onderzoekers ging Bercow bij zeker 21 bewezen verklaarde voorvallen over de schreef. De gewezen speaker, die tot vorig jaar was aangesloten bij de Conservatieven, maakte zich onder meer schuldig aan pesten, schelden en het gooien met zijn mobiele telefoon. “Dit was gedrag waarvoor geen plaats is op welke werkvloer dan ook”, aldus de onderzoekers. Bij zijn verweer tegen de klachten van medewerkers toonde Bercow zich bovendien “uiterst onbetrouwbaar en herhaaldelijk oneerlijk”.
De behandeling van de klachten over Bercow nam 22 maanden in beslag. De voormalige speaker verwerpt de uitkomst het onderzoek dat hij “amateuristisch” noemt. “De uitkomst is dat mij een toegangspas moet worden geweigerd, maar daar had ik toch al nooit een aanvraag voor gedaan.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (13)

MAD1950
MAD19508 mrt. 2022 - 21:28

Als je een leugenaar bent, ben je dus net meer welkom in het Britse parlement. Hm, in Nederland ligt dat toch heel anders...

1 Reactie
Joost Spits
Joost Spits9 mrt. 2022 - 13:41

..en Boris Johnson dan...? Party-gate staat bol van zijn leugens... om over de rest nog maar te zwijgen...

Flix
Flix8 mrt. 2022 - 20:02

Bercow zelf is het niet eens met de uitslag van het onderzoek.vindt het ook niet onpartijdig.Hij wilde vernieuwingen in the house doorvoeren en dat werd niet gewaardeerd door een groot aantal parlementsleden. Tradities of zo . Was vanmiddag op het BBC news. En van de Tories naar labour overstappen word als verraad gezien in BoJo's club. Dus er zal best wel iets vreemd gegaan zijn in het onderzoek.

1 Reactie
Zandb
Zandb9 mrt. 2022 - 6:42

Flix Dat zou zo maar kunnen. Maar, helaas, ook zo maar niet. En wat nu!

Dehnus
Dehnus8 mrt. 2022 - 17:46

Terecht natuurlijk, maaruh, wanneer gaat Priti Patel? Die had namelijk ook een zaakje lopen, die tegengehouden is door Bojo the Clown.

Cam Millo
Cam Millo8 mrt. 2022 - 17:00

Als je iedereen zou benoemen die geen grensoverschrijdend gedrag toont/getoond heeft ben je volgens mij eerder klaar.

3 Reacties
Zandb
Zandb8 mrt. 2022 - 17:25

Cam Dat we dat dan toch niet doen.....

Uw Psychiator
Uw Psychiator8 mrt. 2022 - 18:33

@ Cam Millo (18:00u) - ik kan de intentie waarmee je dit opmerkt niet weten, maar: de droge humor en het menselijke inzicht komen goed over. "Wie zonder zonden is, werpe de eerste steen." Dit werd lang geleden in het openbaar gesteld door een terecht alom bewonderd activist en filosoof, in een levensbedreigende grenssituatie; en deze woorden zijn opgetekend in een internationale bestseller van heb ik jou daar. Een turf van een boek. Mijn editie telt ongeveer 1.700 bladzijden. Dus dan weet je dat het klopt.

Cam Millo
Cam Millo9 mrt. 2022 - 9:17

@Uw Psychiator 8 maart 2022 at 19:33 @ Cam Millo (18:00u) – de droge humor en het menselijke inzicht komen goed over. Denk dat wij erg veel lol in de kroeg zouden hebben..

Sam V
Sam V8 mrt. 2022 - 15:04

Bercow is vorig jaar toch overgestapt naar Labour? Hij wilde namelijk een nieuwe bestuurscultuur. De ironie.

1 Reactie
Uw Psychiator
Uw Psychiator8 mrt. 2022 - 18:41

@ Sam V (16:04u) - daar zeg je zo iets. "De ironie." Taalvaardige Engelsen schrijven dit tegenwoordig verzuchtend als: "Oh, the ironing...". (Van dezelfde humor is de fonetische weergave van de manier waarop een Amerikaan in de zuidelijke staten in de USA de naam van Elvis Presley uitspreekt: "Hovis Parsley". Dit werkt fenomenaal als je het zelf enkele keren hardop zegt. Dan weet je hoe Billy Bob Buchanan dit in Tennessee of Alabama doet. Beetje trekken aan de lettergrepen, en je zit gebakken, kerel!)

Markzelluf
Markzelluf8 mrt. 2022 - 14:42

Er klopt best veel van wat in dit artikel staat, behalve één ding: de man is al een tijdje terug overgestapt naar Labour. Zie: https://www.theguardian.com/politics/2021/jun/19/john-bercow-defects-to-labour-with-withering-attack-on-johnson

1 Reactie
Redactie Joop
Redactie Joop8 mrt. 2022 - 15:19

Dank, zin aangepast nu.