Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Ex-PVV'er klapt uit de school

  •  
16-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vandoorn_300_01.jpg
Video: 'Als ik dit van tevoren geweten had, had ik het niet gedaan'
Arnoud van Doorn werd deze week uit de PVV-fractie in Den Haag gezet. In het online interview-programma De Biechtstoel geeft hij als een van de eersten inzicht in het leven in de partij. Van vrijheid is binnen de organisatie geen enkele sprake. Fractiediscipline gaat boven alles. Hij vertelt onder meer dat er niet vrijuit over onderwerpen gediscussieerd mag worden.
De partij beheerst het leven van de PVV-medewerkers volledig, alleen al omdat iedereen er economisch afhankelijk van is. Net als veel andere PVV’ers vervulde Van Doorn dubbelfuncties. Naast de gage als gemeenteraadslid ontvangt hij ook nog een salaris als fractiemedewerker. Dat contract wordt nu niet verlengd. Van Doorn vertelt dat hij vrienden is kwijtgeraakt, z’n relatie bijna ten onder ging en z’n carrière feitelijk voorbij is.
Bovenstaande video bevat fragmenten uit het gesprek. De oorspronkelijke video is  hier te bekijken.
Voortschrijdend inzicht: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (32)

RobvanKan
RobvanKan16 dec. 2011 - 14:01

Leuk. Overtuigt echter niemand. Wat we ook willen horen over de PVV; Van Doorn is gewipt en is daarmee hoegenaamd geen betrouwbare bron.

JoopSchouten
JoopSchouten16 dec. 2011 - 14:01

PVV-Frictiemedewerker wordt fractietegenwerker. Mooi. Nu de rest nog.

MichelReiziger
MichelReiziger16 dec. 2011 - 14:01

die gaat nog eens een boek schrijven, let maar op!

hphilippens
hphilippens16 dec. 2011 - 14:01

In verschillende opzichten vind ik dit interview wat teleurstellend. Wat wel goed is dat het duidelijk maakt dat de angst van de Proleet voor de buitenwereld, immers zijn ideeën trekken allerlei onguur slag mensen aan, er toe leidt dat de weinigen die wel veilig geacht worden in allerlei dubbelfuncties worden ingezet. Die leveren zich dan volledig uit en zijn gemakkelijk te beheersen omdat ze alles kwijt zijn als ze eruit stappen. De ideologie van de eenmanspartij zorgt er zo voor dat de organisatie het karakter van een sekte krijgt. Maar teleurstellend is dat hij niet duidelijk maakt wat hij daar als fractiemedewerker eigenlijk doet. Inhoudelijk is het niet veel soeps. Ik heb nog geen analyse van de Proleet van Venlo gezien, alleen kreten. Het werkt sterk de indruk dat ze vooral bezig zijn om oneliners te bedenken, kreten zoals reageerders die graag horen. En daarnaast zullen ze wel wat post beantwoorden en nog van dat soort hand- en spandiensten. Maar Arnoud van Doorn is nog tot maart (de vraag is of hij dat actief haalt) in dienst en zal daarover niets willen melden. Wel getuigt hij dat hij vermeden wordt door mensen uit zijn kennissenkring. Het zou goed zijn als hij duidelijk maakt of dat ook is op basis van de ideeën die hij moet uitdragen. Mogelijk zal hij als eenmansfractie in de Haagse gemeenteraad kunnen laten zien of hij toch tot intelligentere bijdragen komt dan we tot nu toe gezien hebben. We weten dat in de buitengebieden al diverse PVVers de club verlaten hebben omdat ze zich niet mochten distantiëren van de rabiate anti-moslimideeën terwijl ze zeiden dat ze daar niets mee hadden. Is Arnoud ook van dat slag. De tijd zal het ons leren.

Bernie2
Bernie216 dec. 2011 - 14:01

Tsja, PVV'ers zijn erg foute mensen die een wel heel erg fout en xenofoob systeem (ideologie) aanhangen dat is gebaseerd op angst, leugens en bedrog. En zich eenzijdig en pathetisch richt tegen moslims wereldwijd. Vertel dát maar eens aan je familie, aan je vrienden. Natuurlijk ben je zwaar besmet en raak je vrienden kwijt. Van Doorn is overigens niet de eerste die dat zo vertelt. NSB'ers hadden het na hun coming-out ook niet gemakkelijk, laat staan nadat hun duistere en ziekelijk ideologie werd opgerold... Verder moet je natuurlijk wel erg laaggeschedeld dan wel oliedom zijn om je met je volle verstand (..) te onderwerpen aan een sterk dictatoriaal systeem waar geen ruimte is voor individuele groei en ontplooiing.

Michiel Online
Michiel Online16 dec. 2011 - 14:01

als het iets is dat het weergeeft voor mij is het denk ik dat de hele politiek overhoop ligt van de stress met dank aan de externe druk van de crisis en de interne druk van de multiculturalisatie, de klimaatverandering en het toenemende bewustzijn van de midden- en lagere inkomens. dat multiculturaliseren gaat gewoon door. met of zonder jou, beste rechtse vriend. die mensen bouwen jouw huizen, doen jouw afwas, verschonen je bedje als je het onderschijt als 80 jarige vanwege de bijeffecten van je medicijntjes. die luxe had je allemaal niet gehad als je geen burger was geweest in een handelsland dat regelrecht misbruik heeft gemaakt van de vriendelijkheid en openheid van andere culturen. sorry ik dwaalde even af maar ik vond het te mooi om te laten.

schrijverazazel
schrijverazazel16 dec. 2011 - 14:01

Tja leuke beweging die PVV des te meer rechtvaardigt het om te zeggen dat het een sekte is met veel communistische trekjes gedoopt in een sausje van dictatuur. Maar ik denk dat veel sympatisanten van deze sekte dit artikeltje niet zo leuk zullen vinden en zich hier niet in kunnen vinden en natuurlijk de JOOP weer gaat gelijkstellen met een fassistische organisatie die er alles aandoet om de zeer democtratisch ingestelde PVV zwart te maken. Zo werk het nu eenmaal in het vertwiste brein van een PVVér en ster

Dehnus
Dehnus16 dec. 2011 - 14:01

Laat weer zien, PVV'ers zelf zijn geen raren maar het is en blijft een Machts politici ding Alles voor de Polieke cariere en je CV spekken. De partij controleert alles, je inkomen, je mening, je sociale leven. Ze weten dat er maatschappelijk druk op zit en misbruiken ze dat ook. Maar wat me ook opviel is dat van binnen de PVV ook alle sociale contacten gelijk weg zijn. In het interview zegt hij dat "Het is dan gelijk over, geen SMSsjes meer geen Telefoontjes meer". Het lijkt ook wel een pressie middel om in het gareel te blijven. Ze weten dat het niet zo lekker licht dat je PVV er bent geworden, en als je je niet naar hun ideeen schuift en zegt wat ze willen dat je zegt... dan zul je ook die sociale contacten verliezen. Alles voor de Lobbycentjes dus Geert, en volledige controle over het Fighterbrand.

Artois
Artois16 dec. 2011 - 14:01

Arnoud blijft fout! Hij heeft wel de dubbelfunctie en het geld geaccepteerd en wil nu ineens ook nog een eigen mening. Hij is niet opgestapt vanwege xenofobie/moslimfobie, in brievenbussen piesen, etc.etc., maar omdat de partij niet democratisch is. Is dat nieuws, heeft hij dan niet naar de stauten van de beweging gekeken? Je kunt van oranje-blanje-bleu zeggen wat je wilt, maar vanaf het begin was de partijstructuur al direct duidelijk. Wilders is de baas en niemand anders. Doet me weer denken aan 1932 toen Mussert bij notariële akte de stichting 'Nationaal-Socialistische Beweging in Nederland' in het leven riep. De statuten van de stichting bepaalden dat het bestuur ervan werd gevormd door één persoon: Mussert zelf, onder de titel 'Algemeen Leider' (bron Wikipedia).

EricWakker
EricWakker16 dec. 2011 - 14:01

Oh my GOD! Dit is dus corruptie in de bron! Hulde voor deze Arnoud dat hij iets deed waardoor hij uit de fractie is gezet, maar zoals hij praat... Deze man was nog maar een paar stappen weg om door de PVV gecorrumpeerd te worden, wellicht zonder het zelf te weten. Dat hij zo persoonlijk aangepakt is door vrienden voor een politieke keuze, tja... het is persoonlijk. Ik kan het niet met die vrienden oneens mee zijn, maar ik hoop dat deze vrienden nu wel de hand over het hart strijken. Maar dan alleen als Arnoud niet weer gaat terugspringen op een moment dat het hem politiek weer uitkomt.

Hazmat Guy
Hazmat Guy16 dec. 2011 - 14:01

PVV is voor kernenergie, kijk op http://livestream.zeeland.nl/jd710a/Player.aspx?odm=1&MeetingID=29&dtmEntry=12%2f16%2f2011+2%3a45%3a05+PM En zie hoe bestuurders/ aandeelhouders maar wat graag kernenergie willen, kost wat het kost. Weten niet eens wat er komt maar ja we zijn voor, dus doen, geld te veel schijnbaar. Ziet u mevr Peijs weer eens. Op 22 december bezorgt de ‘Schoon genoeg van Kernenergie’-coalitie tijdens de aandeelhoudersvergadering 106.035 kerstkaarten bij het hoofdkantoor van het energiebedrijf Delta in Middelburg. De coalitie roept de aandeelhouders op de wens op de kerstkaart waar te maken: een duurzaam en kernenergievrij 2012. Nu Delta de plannen voor Borssele-2 een half jaar in de ijskast heeft gezet is het moment aangebroken de gehele strategie van het energiebedrijf te herzien. De kerstkaarten, die het protest vormen tegen een tweede kerncentrale namens 106.035 ondertekenaars, gaan naar directeur Boerma van Delta en provinciebestuurder Van Beveren (CDA). De provincie Zeeland heeft met 50 procent van de aandelen een beslissende stem in de strategie van Delta. De afgelopen weken zijn steeds meer aandeelhouders gaan twijfelen aan nut, noodzaak en economische haalbaarheid van het project. Delta heeft hierdoor de plannen een half jaar in de ijskast gezet. Met deze kerstwens aan Delta sporen wij het bedrijf en zijn aandeelhouders aan zich te richten op technologie met toekomst, zoals wind en zon. Dat is beter voor het milieu, en voor de werkgelegenheid. Kom ook bolussen staan warm en het wordt mooi weer droog en 9 graden met een stralend zonnetje. Welkom in mooi Middelburg. info oa op borssele2nee tegenstroom.nl kernfeiten.nl

Hazmat Guy
Hazmat Guy16 dec. 2011 - 14:01

Koningin Emma op gestaan uit haar graf, kan dit niet meer aanzien. Zij weet welke kant we opmoeten. Zelfs omweer kan haar niet deren, Koningin Emma gaat onverschrokken door. http://www.stroomnaardetoekomst.nl/home/Nieuwsflits_Delta.html 22 dec Middelburg help mee wordt mooi weer 9 graden en stralend zonnetje. Koffie met bollus, welkom in mooi Zeeland Meer info borssele2nee kernfeiten.nl tegenstroom.nl

DBC123
DBC12316 dec. 2011 - 14:01

De heer kon het van tevoren hebben geweten; het boek Fear of Freedom is al bijna 70 jaar oud... Boeken van sommige linkse rakkers kunne soms ook voor de PVV aspirant leden verhelderend zijn :-) Overigens: niet dat andere partijen veel zullen verschillen...

JanJansen17
JanJansen1716 dec. 2011 - 14:01

Veel zeggend zijn de antwoorden van Fleur Agema in het intervieuw in de Pers Wordt de PVV door mee te regeren deel van de bestuurlijke kaste? ‘Voor zo ver ik weet niet. Karakterologisch al niet. Wij steken anders in elkaar. Een PVV’er is toch iemand die – daar selecteren we op – de wil heeft om die elite af te breken. En er iets beters voor in de plaats te bouwen Jelle Hiemstra, een Fries Statenlid dat zich heeft afgescheiden van de PVV, noemt je bikkelhard. Toen hij de islam niet wilde bestrijden belde je en zei: jij gaat achter alles staan wat Geert zegt. Stalorders, zei hij. Agema laat haar stem zakken. De Tweede Kamerstem. ‘Meneer Hiemstra heeft een naar incident meegemaakt. Mannen met bivakmutsen zijn bij hem thuis gekomen en hebben hem en z’n vrouw in elkaar geslagen. Dat is de angst van elke PVV’er, dus anderhalve week voordat hij zich afscheidde, heb ik hem gebeld om te vragen hoe het ging. Ik vind het heel jammer dat hij zich heeft afgescheiden. Als ik een Statenlid stalorders zou geven, zou ik de eigen positie van Statenleden niet respecteren en dat doe ik wel. Maar ieder heeft recht op zijn eigen interpretatie van een gesprek.’ Iets beters is uiteraard altijd subjectief, net zoals het interpreteren van intonatie en inhoud, maar het betreft hier dan ook de selectie die wordt uitgevoerd op... En daarop ligt de klemtoon........ Het wachten is op de volgende ex-PVV'er

3 Reacties
lancelot2
lancelot216 dec. 2011 - 14:01

[Het wachten is op de volgende PVVèr.] Als weer de bivakmutsen langs komen, dan heb je zeker weer een ex PVVèr, tenzij er bescherming komt. Zij die bivakmutsen zijn de ware fascisten, niet de PVV. Punt.

mees.
mees.16 dec. 2011 - 14:01

Lees dit eens...prachtige column http://www.depers.nl/binnenland/616964/Fleur-Agema-is-een-Pot.html

adsmit1951
adsmit195116 dec. 2011 - 14:01

zielig comment van Arnoud....Hij is terecht uit de fractie gezet...ook bij de PVV ben je een verrader bij zo een gedrag!

wvdstraat
wvdstraat16 dec. 2011 - 14:01

De kop van het artikel klopt niet, maar moet luiden: "Ex-pvv 'er klapt uit de BLO"

1 Reactie
Le Chat Botté
Le Chat Botté16 dec. 2011 - 14:01

Uit de ZMOK.

ElChe
ElChe16 dec. 2011 - 14:01

Huidige pvv-ers worden dus de toekomstige landurige werklozen.

1 Reactie
ElChe
ElChe16 dec. 2011 - 14:01

langdurige

[verwijderd]
[verwijderd]16 dec. 2011 - 14:01

De linkse broeders gebruiken het cordon solitaire zelfs op het schoolplein. Jij werkt voor een bepaalde politieke partij? Dan sluiten wij jou uit, jij mag niet meer meedoen. Jouw vrijheid van meningsuiting? Daar moeten wij niets van hebben, wij praten niet meer met jou. Mensen mensen wat een armoede, de linkse dialoog van lik mijn vestje.

4 Reacties
hphilippens
hphilippens16 dec. 2011 - 14:01

Kijk nou eens aan! Volgens jou zijn de kennissen waar hij het over heeft "linkse broeders". Je vraagt je af waarom een PVVer van die mensen in zijn kennissenkring heeft. Of bedoel je dat zijn PVV-fractiegenoten die hem uitsluiten "linkse broeders" zijn? In dat geval gaat het om gemene verraaiers. Wel zich rechts voordoen, maar stiekem toch van de verkeerde soort. Kortom, ben jij Berthold met het helmpje meer een reaguurder dan een een intelligente beschouwer?

schrijverazazel
schrijverazazel16 dec. 2011 - 14:01

Dat doet de beweging van Wilders ook. Die zegt ook keihard in het gezicht van mensen jij hoort er niet bij. Goedwillende Moslims, chronisch zieken gehandicapten, wajongers en uitkeringsgerechtigde en kunstenaars kunnen erover mee praten, zij behoren niet in de ideale samenleving van sekteleider Geertje W. Dus niet huilen

Candide2
Candide216 dec. 2011 - 14:01

Wat valt er te leren in de school van de PVV, waarover te klappen valt. Pesterij? http://www.youtube.com/watch?v=OH6TSrkCNlo&feature=related

cormol
cormol16 dec. 2011 - 14:01

Met een cordon solitaire heb je geen cordon sanitaire meer nodig.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman16 dec. 2011 - 14:01

Och gut, wat zielig nou...

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger16 dec. 2011 - 14:01

Ik heb ook medelijden met hem...hij ook met zichzelf, dat blijkt wel. Daarom verwacht ik ook een pittig boek..al dan niet zelf geschreven over die 'verschrikkelijke' paritj de PVV....

Marsman2
Marsman216 dec. 2011 - 14:01

Goed lezen en/of luisteren is blijkbaar ook hun sterke punt niet, zo vol zitten ze van hun eigen denkbeelden dan wel standpunten. http://www.depers.nl/binnenland/617618/PVV-geeft-vergissing-toe.html

1 Reactie
RosaLange
RosaLange16 dec. 2011 - 14:01

Grappig dat je naar die link verwijst: Quote: De eurofractie was er zich op dat moment namelijk 'niet van bewust' dat tijdens de uitreiking van de prijs ook een dodenherdenking plaatsvond ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de volksopstanden in de Arabische regio. "Deze vergissing heeft ertoe geleid dat de delegatie niet op de juiste wijze haar respect heeft betuigd aan slachtoffers die in Noord-Afrika en het Midden-Oosten zijn gevallen." PVV-ers die geen notie hebben waar het om gaat, maar wel weer een grootst statement moeten afgeven. Dat is typerend voor die club.

[verwijderd]
[verwijderd]16 dec. 2011 - 14:01

Het knullige is dat hij dit van tevoren HAD kunnen weten. Een vast statement van wildersmansje is dat alleen hij het voor het zeggen heeft. Dus nu lopen memmen en miepen dat het niet is wat je verwachtte.............. LOSER!!!!

1 Reactie
Sjaak3
Sjaak316 dec. 2011 - 14:01

Ieg denken aug das hij es gewoest hat.