Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Wat ons in een wurggreep houdt

Francisco van Jole over het verband tussen de energiecrisis en de debatcultuur in de Tweede Kamer
Joop

Evenblij met Lucky

  •  
05-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Sander van der Pavert is LuckyTV: In 'Evenblij met... Humor' vertelt hij over zijn drijfveren
Wellicht niet de meest voor de hand liggende inspiratiebronnen, maar Sander van der Pavert houdt erg van slechte televisie. Hij kijkt graag naar ‘Boer zoekt vrouw’ en ‘Koffie Max’, omdat hij zich dan kan afvragen ‘wat er in dat hoofd omgaat’. Ook is Van der Pavert fan van vinexwijken, omdat ze lelijk zijn en voorspelbaar.
Minder voorspelbaar was het kort geding dat Ron Boszhard heeft aangespannen tegen de Vara vanwege een foto van de hand van Van der Pavert. In een rubriek in de Varagids is de presentator onlangs afgebeeld als Ratko Mladic. Hoewel de foto gemaakt is door LuckyTV, het programma dat bekend staat om haar satire, kon Boszhard de grap er niet van inzien. Boszhard eist een schadevergoeding van 25.000 euro van de Vara

Meer over:

kijk nou, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Gerald2
Gerald25 jun. 2011 - 20:06

Schadevergoeding? Welke schade?

Charta46
Charta465 jun. 2011 - 20:06

Ik ben een fan van LuckyTV. De filmpjes zijn grappig, eigentijds en eigenzinnig. Hulde voor de maker!

[verwijderd]
[verwijderd]5 jun. 2011 - 20:06

Grappig satirisch inleidend filmpje. Maar dat Van der Pavert zijn verdere inspiratie moet ontlenen aan de troosteloze situatie waarin de gemiddelde Nederlander woont en leeft, is tekenend voor de elitaire opstelling van deze man. Kennelijk heeft hij het beter dan het gepeupel en dat laat hij graag horen. Want ja, wie kijkt er nu niet neer op boeren? Die foto van Ron Boshard vind ik niet echt binnen de kaders van satire passen. Het was geen parodie, geen karikatuur noch sarcasme... het was gewoon een fotofuk. Dan vind ik de producten van Coontje (de Rabarber) toch spannender.

3 Reacties
plangenkamp2
plangenkamp25 jun. 2011 - 20:06

En als rappers hun inspiratie ontlenen aan het - toch niet altijd even ideale - leven op straat, dan is dat is dat ook tekenend voor hun elitaire opstelling?

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos5 jun. 2011 - 20:06

Het is ook een aanklacht tegen de troosteloze manier waarop mensen wonen en hoe ze zich daar in plooien. Niet iedereen hoeft een allemansvriend te zijn die Henk en Ingrid juichend op de schouder slaat omdat ze zo gelukkig zijn in hun eenheidsworst. En volgens mij maakt hij van alles en iedereen belachelijk. Blijkbaar is het een taboe om iets negatiefs te zeggen over Vinexianen.

ErnsTT2
ErnsTT25 jun. 2011 - 20:06

Tsja die situatie is wel geheel en al het gevolg van VVD beleid, stelen van de armen ze opsluiten in goedkope lekkende nieuwbouwhuizen, en dan zelf van het gestolen geld een buitenhuis in Frankrijk laten bouwen...