Joop

Even tot Hier zingt Poetin toe, in het Russisch

  •  
25-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
Geen video? Klik hier.
In Even tot Hier richten Niels van der Laan en Jeroen Woe zich zingend tot de Russische democrator Vladimir Poetin. Bijzonder is dat ze dat ook in het Russisch doen. Een reeks aan misstanden en misdaden komt voorbij. Zo heeft de Russische heerser de gewoonte om critici van zijn beleid een “functie elders” te geven. Door het smoren van iedere tegenstand zit Poetin nog steviger in het zadel dan die andere Europese regeringsleider die amper nog weg te denken is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Ryan2
Ryan227 apr. 2021 - 8:44

Tja, Poetin spreekt om te beginnen niet alleen Russisch maar ook Duits, en ook een heel eind Engels. Maar hij is de president van Rusland, dus waarom zou hij andere talen spreken, als dat niet van interesse is. Overigens kan je de zaak ook omdraaien, wat als Poetin er niet was. Wel, dat hebben we gezien in het Jeltsin tijdperk. Totale versjacheren van Rusland. Die deed met zijn dronken kop Rusland in de uitverkoop. Overigens zijn er in Rusland ook heel wat extreem rechtse groeperingen. En je wilt niet, dat die de macht in Rusland over nemen. Ze zouden eens op het idee kunnen komen om deze kant op te komen... Dus.. Denk echt eens wat langer na, voordat je de westerse media na kakelt!

1 Reactie
Kuifje3
Kuifje329 apr. 2021 - 7:13

@Ryan: Woont er niet een dochter van Putin in Voorschoten? In eigen land is hij best populair. En u heeft zeker een punt wat betreft zijn voorganger. Ook de hier nog altijd populaire Gorbatsjov hekelt tegenwoordig het onbetrouwbare westen. Het opschuiven van de buitengrens richting het oosten was niet verstandig.

Kuifje3
Kuifje326 apr. 2021 - 10:55

Ik kan eigenlijk nooit echt om ze lachen, maar dat in nu niet belangrijk. Wat ze hier doen is best dapper. Putin is niet iemand die met zich laat spotten.

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman226 apr. 2021 - 17:28

Nee, Wladimir Wladimirovitsj - ik zeg gewoon Vova, overigens, want dat zei Vera Poetina ook altijd als ie naar binnen moest in de kommunalka als de borsjt gereed was - vindt spot ontoelaatbaar.

Poeha
Poeha25 apr. 2021 - 17:40

In Rusland zullen satirische programma’s geen overheidsgeld krijgen.

1 Reactie
Ryan2
Ryan228 apr. 2021 - 5:48

Hier wel dan?