Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Even Tot Hier: Lenny Kuhr verslaat iedereen met ode aan Louis van Gaal, de Admiraal

  •  
04-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
10783 keer bekeken
  •  

Voetbal is oorlog wordt er wel eens gezegd. Na de generaal Michels is er nu de admiraal Van Gaal. Even Tot Hier kwam op het briljante idee om de al even legendarische Lenny Kuhr te vragen haar Songfestival-klassieker De Troubadour om te vormen tot een ode aan deze nieuwe Neerlands Hoop.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (22)

Aracan
Aracan5 dec. 2022 - 13:22

Even tot hier en Lenny, geweldig gedaan, kanjers !

Greendutch
Greendutch5 dec. 2022 - 0:08

geweldig goed gezongen maar vooral goed geschreven door de heren ‘even tot hier’ Woe en v.d.Laan! in een paar uur na ’n WK wedstrijd v.Gaal zal trots zijn als hij weer thuis is en tijd heeft dit goed te bestuderen want het is een ode aan hem. erg onder de indruk van prestatie 'Even tot hier’ [meeste reacties gaan -onbegrijpelijk- meer over voetbal -op joop?- dan over geniale tekst Woe/vd Laan]

1 Reactie
Eric Minnens
Eric Minnens5 dec. 2022 - 6:58

@Green, Inderdaad een meesterwerk, zelfs los ervan of het qua voetbalcommentaar allemaal klopt. Hulde aan Kuhr, Laan en Woe (Wow!).

Jan Wijn
Jan Wijn4 dec. 2022 - 23:38

Lenny, een lieve en sociale vrouw: ik kende haar al vanaf haar twaalfde toen we als kind op muziekles zaten bij de vader van acteur en documentairemaker Michiel van Erp; de onlangs overleden Noud Van Erp, die meerdere bekende muzikanten hun eerste akkoorden leerde spelen. Van kinds af aan was Lenny een supertalent. Zij is een troubadour, geen eendagsvlieg en is nooit uit op snelle commerciële succesjes. Zij houdt het als troubadour bij levensliederen waarvan de teksten vaak van anderen zijn maar de muziek altijd van haar. De enige echte Nederlandse chansonnière.

Ontheemde
Ontheemde4 dec. 2022 - 16:34

En wat heeft Nederland nu gepresteerd? Van 2 zwakke landen gewonnen en gelijk gespeeld tegen 1 matig land. Dat is geen prestatie dat is standaard. Nederland juicht altijd te vroeg. Dat heeft ons ooit zelfs het WK gekost tegen Denemarken omdat Ruud Gullit niet mee wilde doen om zijn krachten te sparen voor de finale tegen de Duitsers - die de Denen toen van de Duitsers wonnen die ook de Champagne al ontkurkt hadden. En ik voorspel u Nederland komt niet verder dan de kwartfinale .

2 Reacties
Zandb
Zandb5 dec. 2022 - 7:13

Ontheemde U zou zo maar gelijk kunnen krijgen. Voor de helft zit u al goed.

EricDonkaew
EricDonkaew6 dec. 2022 - 7:26

Dat was niet het WK maar het EK.

WillemdeGroot
WillemdeGroot4 dec. 2022 - 16:22

Vreemd is dit. Ben van jongs af dol op (allerlei) sporten. Heb er vele beoefend. Maar... Kan het niet opbrengen naar voetbal te kijken ter meerdere eer en glorie van een gewetenloze boevenstaat als Qatar. Zal vast wel schijnheilig van me zijn en niet consequent natuurlijk. Toch moest ik even slikken toen ik hier op Joop dit liedje en gezang hoorde. Vroeg me af hoe dat kan. Moet niets van eng nationalisme hebben, vind die Van Gaal een egocentrische dwaas, perfect te plaatsen in deze egocentrische tijd, en met zijn egocentrische hyperbolen: ik, ik, ik. Hoe zielig. Vanwaar dan die ontroering? Zal zijn van nostalgische gevoelens bij de melodie van De Troubadour, met in mijn ogen een goede tekst. En goede zang. Och..

Ontheemde
Ontheemde4 dec. 2022 - 15:59

O nee toch, zoiets plats als voetbal met de een ode aan de platste meneer van het voetbal. Jammer van mevrouw Kuhr. Verpest haar eigen muziek hiermee.

2 Reacties
hartpine
hartpine4 dec. 2022 - 20:55

Wat een flauwe opmerking.

Zandb
Zandb5 dec. 2022 - 7:14

Ontheemde En sinds wanneer valt er over smaak dan wel te twisten?

EenMening3
EenMening34 dec. 2022 - 15:32

Tegen het vaderland van Maxima wordt het een hele kluif. Nederland is voor een klein land opvallend goed in sport en dat over bijna de hele breedte. Voetbal en hockey, zwemmen, zeilen, roeien en windsurfen. Schaatsen, short track, wielrennen, BMX, veldrijden, turnen en atletiek. Maar ook korfbal, handbal, tennis, boogschieten, skeleton, formule I en dressuur.

5 Reacties
WillemdeGroot
WillemdeGroot4 dec. 2022 - 16:03

... en kaatsen niet te vergeten...

Ontheemde
Ontheemde4 dec. 2022 - 16:31

Waarschijnlijk omdat onze regering bij uitstek het lichaam belangrijker vindt dan de geest.

KM2
KM24 dec. 2022 - 20:28

Honkbal

Radio-Head
Radio-Head5 dec. 2022 - 0:26

Pim pam pet😵‍💫

EenMening3
EenMening35 dec. 2022 - 11:54

@Ontheemde Mensen willen net als in het oude Rome, brood en spelen. De Romeinen wisten echter ook al dat een gezonde geest in een gezond lichaam huist (mens sana in corpore sano). Sport in Nederland is zoveel meer als het decadente profvoetbal. Ouders die hun kinderen op sport doen omdat ze dat waardevol vinden. Honderdduizenden vrijwilligers die de boel, inclusief de kantine, draaiend houden. Dan komt talent vanzelf bovendrijven. Sport is een belangrijk onderdeel van het maatschappelijke middenveld. Nederland is voor een betrekkelijk klein land goed in een groot aantal sporten en behaalt wereldwijd vele prijzen. 7e in Tokio, 6e in Beijing. Sport in Nederland is bottom-up georganiseerd, binnen een zeer sterk maatschappelijk middenveld.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout4 dec. 2022 - 14:58

Sfeervol arrangement, Lenny is een legende.

2 Reacties
Mohawk2
Mohawk24 dec. 2022 - 17:31

Inderdaad! Ze heeft sowieso een karakteristieke stem. Je herkent haar uit duizenden. En haar gevoel voor timing is ook subliem. Prachtig hoe ze telkens heel laat timet met haar inzetten en fraseringen... haar zinnen dansen losjes en elegant op de driekwartsmaat cadans van het lied.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout5 dec. 2022 - 16:04

@Mohawk. Inderdaad en dan in die sfeervolle kleinkunst accoordprogressie , A mineur, C groot, G, E.

EricDonkaew
EricDonkaew4 dec. 2022 - 13:51

Oh, wat is dit leuk zeg. Tranen in mijn ogen. En respect ook voor Lenny Kuhr, die meer dan een halve eeuw geleden (samen met drie andere landen dan, maar goed) het Eurovisie Songfestival won. Toen dat Songfestival nog leuk was, zeg ik er dan meteen bij. Niet alles verandert in de wereld, gelukkig. De Rolling Stones zijn er nog steeds. En onze Lenny Kuhr ook.

3 Reacties
WIE-o-W1E
WIE-o-W1E4 dec. 2022 - 19:42

“ Niet alles verandert in de wereld, gelukkig. De Rolling Stones” zijn” Zagen ze er dan vroeger ook al uit als lijken?

Aldtsjerk
Aldtsjerk4 dec. 2022 - 21:35

@WIE-o-WIE, Ja.

EricDonkaew
EricDonkaew5 dec. 2022 - 4:00

@WIE-o-WIE ---------------- Wat negatief. Respect voor deze gasten. Na 60 jaar nog steeds vrienden. Vriendschap is niet altijd een illusie dus.