Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Europese steden verbieden ‘vrijheidskonvooien’ van antivaxxers

  •  
10-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
Passage Of One Of The French Freedom Convoys - Montauban

© France, Montauban, 2022-02-10. Passage of the Convoi de la Liberte at the Aussonne traffic circle in Montauban. For several days, anti health pass and anti-vax activists have been organizing

Europese steden wapenen zich tegen wegblokkades van ‘vrijheidskonvooien’. Parijs, Brussel en Gent hebben de optochten van antivaxxers verboden. De corona-ontkenners wilden vrijdag Parijs platleggen , om vervolgens op maandag door te rijden naar Brussel. De demonstranten tegen de coronamaatregelen laten zich naar eigen zeggen inspireren door het door extreemrechts gesteunde truckerprotest in Canada.
Eerder deze week zijn vanuit verschillende Franse steden motorrijders, automobilisten en vrachtwagenbestuurders vertrokken richting Parijs. De deelnemers aan de optochten zijn antivaxxers en afkomstig uit de kringen van de ‘gele hesjes’. Ze kunnen onder meer rekenen op steun van de extreemrechtse Marine Le Pen van Rassemblement National.
In een reactie hebben de Parijse autoriteiten gemotoriseerde protesten tussen 11 en 14 februari verboden. Als de antivaxxers hun voertuigen willen gebruiken om in de Franse hoofdstad de wegen te blokkeren, dan riskeren ze een gevangenisstraf van twee jaar, drie jaar rijontzegging en een boete van 4.500 euro.
Ook Brussel heeft een verbod uitgevaardigd voor ‘konvooien’. De Belgische autoriteiten stellen grenscontroles in om te voorkomen dat Franse demonstranten het land binnenkomen. Omdat er aanwijzingen zijn dat de antivaxxers zaterdag al in Gent zouden willen ‘oefenen’, is ook daar een verbod afgekondigd. “Ik wil onze stad niet laten lamleggen”, verklaart de Gentse burgemeester Mathias De Clercq.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (55)

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout11 feb. 2022 - 13:55

Het beroep van trucker, voorheen vrachtwagenchauffeur, werd sinds de jaren vijftig van de wederopbouw, omgeven met een romantisch ideaalbeeld en valse sentimenten die in liederen werden bezongen: de vrije jongen in z'n machtige truck, voorzien van z'n 27 mc bakkie en een comfortabele leef- en slaapruimte. Hij kwam overal en genoot een soort veredelde piratenstatus. En behoorde immers Elvis ook niet ooit tot de beroepsgroep? Hoe anders is het vandaag de dag: lange werktijden, veel in file staan, complexe administratie bijhouden, uitgeklede arbeidsvoorwaarden en concurrentie op de arbeidsmarkt van chauffeurs uit lagelonenlanden. Ontevreden? Voor jou tien anderen. Van oudsher is de trucker conservatief en moet derhalve weinig hebben van vakbonden, die vindt hij al gauw te links. Geen wonder dat de beroepsgroep thans Gefundenes Fressen is voor extreemrechtse bewegingen. Het sentiment is vervangen door ressentiment. Mussolini maakte daar al gretig gebruik van door vitale beroepsgroepen en gilden te verenigen in corporaties. Gesymboliseerd door de Fasces, een roedenbundel waaruit een bijl stak om de strijdvaardigheid vorm te geven. Het fascisme was geboren en steekt nu weer de kop op omdat het syndicalisme en het vakbondswezen politiek hebben gefaald door zich te links te hebben opgesteld en te weinig naar de problematiek van chauffeurs in het internationale transportwezen te hebben geluisterd. Helaas, een gemiste kans.

3 Reacties
Loek de Ruijter
Loek de Ruijter11 feb. 2022 - 21:51

Het enige wat ik bij jou zie is een zekere frustratie dat populistisch links, bij ons bekend als de SP welke bij iedere demonstratie van gewone mensen garen probeert te spinnen en in Frankrijk door andere partijen, nu concurrentie heeft gekregen van populistisch rechts. Voor wie de geschiedenis kent van vooral de jaren dertig uit de vorige eeuw waren er toen ook dergelijke volksbewegingen van links tot rechts en leidden ze ieder voor zich tot tragedies daar waar ze de macht wisten te verwerven. Veel van burgers die zich populistisch aangesproken voelen door de demagogie, zijn in veel opzichten uitwisselbaar, waarbij velen van hen daarbij met het grootste gemak overlopen van het ene naar het andere kamp, en ook allemaal blind achter hun leiders aanlopen. Het hoefijzermodel weet je wel? Wat daarbij overeind staat is dat de heersende partijen het ernstig hebben laten afweten wat ertoe leidt dat zoveel burgers zich door het populisme laten grijpen.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout12 feb. 2022 - 13:57

@De Ruyter. Goh, probeer ik eens een doordacht stukje te schrijven over wappische chauffeurs, is het weer niet goed, word ik van frustratie beticht. Het zal wel, klaarblijkelijk kunt U dat beter beoordelen dan ikzelve.

Jansen7
Jansen712 feb. 2022 - 19:31

@Loek de Ruijter: "Het ernstig hebben laten afweten" is een te groot understatement en daarmee een verdediging van 30 jaar deregulering en flexibilisering. Dat is niet omdat rechtse partijen, en linkse partijen zonder ideologische veren, hebben lopen slapen, maar omdat ze al hun competenties hebben ingezet om een samenleving te creëren waarin het bedrijfsleven vrij was van belangrijke regels. Nog steeds is het zo dat de winsten voor de elites en de bovenste helften van de bevolkingen zijn, en de verliezen voor de onderste helften. En nee, dat is geen natuurverschijnsel.

tempest
tempest11 feb. 2022 - 10:26

Ik zou toch niet al te blij hiermee zijn. Frankrijk treedt vaak heel hard op tegen demonstraties en dat moeten we echt niet over willen nemen. Als dit overal in de EU de norm wordt, denk je echt dat demonstraties met een linkse insteek van zeg: BLM of Extinction Rebellion de dans ontspringen? Die dingen worden net zo snel verboden of zwaar bestraft als bestuurders daarmee weg denken te kunnen komen. En als de media en opiniemakers demonstraties als "extremisten" wegzetten, maak je dat voor bestuurders juist heel veel makkelijker. Be careful what you wish for….

Juppé🎗
Juppé🎗11 feb. 2022 - 10:14

Dit aanmatigende machowereldje werd al 45 jaar geleden op de hak genomen. https://www.youtube.com/watch?v=d189uP-48sU

1 Reactie
watcher3
watcher311 feb. 2022 - 20:52

Good catch!

Pera19711
Pera1971111 feb. 2022 - 8:38

De konvooien zijn een poging van rechts VS om Trumpiaans terrorisme te exporteren. -90% vannde truckers in Canada is gewoon gevaccineerd en werkt door; -Een prominente eis is het opstappen van Trudeau; -Een van de organisatoren, Pat King, is bekend om zijn homofobe en racistische uitspraken en het bedreigen vsn Trudeau met de dood; - Het geld ingezameld voor de truckers komt vooral uit Texas en Florida en hun websites worden beheerd vanuit Missouri; -Kijk naar de symboliek bij het protest. Confederate, Gadsden, Trumpvlaggen, verwijzingen naar 1776. Dit heeft niets met Canadeze grieven te maken maar met een poging van Trump om in Canada de Capitoolbestorming over te doen. En zij eillen dit ook exporteren naar Europa en hebben o.a. onze blokkeerfriezin voor hun karretje gespannen.

6 Reacties
wittecisnoot
wittecisnoot11 feb. 2022 - 10:46

@petra: -"-90% vannde truckers in Canada is gewoon gevaccineerd en werkt door". Is dit een wappie vaccinverhaal? Mensen die verplicht (want dat is zo) het vaccin nemen hebben automatisch geen problemen met die verplichting? Zou het vaccin dus inderdaad mensen brainwashen of zou het kunnen dat ook gevaccineerden problemen hebben met een overheid die de baas over mensen hun aderen speelt? -Demonstranten die het vertrek van de regering eisen? Dat doen ze wel vaker en betekent niets. -Er zal wel een organisator mogelijk wat stouts gezegd hebben, er komt geld uit het vierde rijk genaamd Texas/Florida en er zal gegarandeerd en wappie met een rare vlag erbij lopen. Maar ik zie toch echt 99% Canadeese vlaggen en wat rare mensen spreken niet voor de hele demonstratie, dus Guilt by association, Verder zijn dit enorm slechte terroristen. De politie wordt niet met geweld beantwoord as ze haardhout en benzine afpakken. Jouw verhaal is een grote, vergezochte frame.

rvb2
rvb211 feb. 2022 - 11:27

@wittecisnoot: mensen in canada worden helemaal niet verplicht gevaccineerd, ook daar is het een keuze. Er is alleen lichte drang om te vaccineren.

DaanOuwens
DaanOuwens11 feb. 2022 - 16:09

@ wittecisnoot Jij schrijft: Jouw verhaal is een grote, vergezochte frame. Je reageert op een redelijke onderbouwde tekst. En je komt niet verder dan zonder enig argument beweren dat het niet zo is. Als er al sprake is van een frame dan is het jouw poging deze truckers neer te zetten als mensen die niets anders willen dan het waarborgen van grondrechten. Er zal best iemand rondlopen die geen rare ideeën heeft maar de rest wel.

watcher3
watcher311 feb. 2022 - 17:05

wittecisnoot: Het is mij wel duidelijk dat u in een rechtse echoput leeft en niet meer ontvankelijk bent voor de werkelijkheid. Er zijn er heel wat zoals u die allemaal dringend gedeprogrammeerd moeten worden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u gewoon intrinsiek slecht bent en gewoon uit bent op zoveel mogelijk doden en totale chaos, een soort Thierry Baudet zeg maar.

wittecisnoot
wittecisnoot11 feb. 2022 - 18:37

@rvb: https://www.hln.be/buitenland/canada-verplicht-vaccinatie-voor-overheidspersoneel-en-voor-reizigers-vanaf-12-jaar-op-trein-en-vliegtuig~a8969ecd/ Dus als je ambtenaar bent of voor je brood afhankelijk bent van de trein, dan moet je. Theoretisch is dat niet verplicht maar in de praktisch is dat alleen theoretisch. @Daan: de vage claim van Petra dat het hier grote boze kapitolbestormers, is gebaseerd op punten die niet kloppen. De eerste is de aanname dat iedereen die gevaccineerd is, niet sympathiek kan staan tegenover de demonstranten of zelfs mee kan doen. De aanname dat iedereen die Trudeau weg wil hebben, Trumpiaanse terrorist is (Wat maakt dat mensen hier de Rutte weg willen). De laatste punten zijn guilt by association. Verder zijn ze vreedzaam, de politie kan hun brandhout (om zichzelf warm te houden) wegnemen en het is geen veldslag geworden. Nou, het Triumpiaans terrorisme spat er van af. Maar goed Daan: waar is je onderzoek? Jij meent dat het merendeel rare ideeën heeft. Vertel maar waar dat onderzoek is. @watcher: ik stel voor dat je het geld voor die spoedcursus psychologie terug gaat halen. Of lees het hoofdstuk projectie nog eens...

watcher3
watcher312 feb. 2022 - 1:18

wittecisnoot: Hoe werkt zo'n misbakselbrein nu precies? U ziet een feit en dan maakt u er een non-feit van en omgekeerd? Mooi voorbeeld is u klaarblijkelijke steun voor deze racistische shitshow, u ziet iets positiefs in deze lieden. Dan ben je echt wel knettergek en het diskwalificeert u voor het uitschrijven van spoedcursussen psychologie.

Wie schrijft die blijft
Wie schrijft die blijft11 feb. 2022 - 7:31

'De corona ontkenners'??? Sorry hoor, maar als je geloofd dat dit soort protesten door corona ontkenners wordt gedaan dan heb je ergens iets volledig gemist. Er zullen best een paar mafketels tussen lopen, maar de meeste demonstranten maken zich zorgen over vrijheidsbeperkende maatregelen die maar niet worden opgeheven. Terwijl de pandemie inmiddels inderdaad een griepje is geworden. Daar heeft uiteindelijk iedereen last van, ook de mensen die de demonstranten corona ontkenners blijven noemen.

9 Reacties
gimli55
gimli5511 feb. 2022 - 10:03

@Wie schrijft die blijft Het is de bekende tactiek van uitschakelen. Bagatelliseren, ontwijken, uitstellen, sensibiliseren, generaliseren, beschuldigen, namen noemen en verwijten, Het ligt altijd aan de anderen, de burgers die zich niet conformeren aan de meerderheid. De herhaling maakt het niet waar, ook al lijkt het met het gebrek aan inhoud en onderbouwing ook niet meer nodig. Het is gewoon kopie gedrag van de verschillende regeringen, die schermen met democratie, maar die democratie al 2 jaar aan het afbreken zijn. Met gemanipuleerde gegevens door de RIVM en het OMT, worden maatregelen genomen, die naderhand nergens op slaan. Echter komt dat dan door de maatregelen, waar ook geen onderbouwing bij geleverd wordt. De antiwappies geloven alles wat het OMT en de RIVM zeggen, en lijden net als Rutte aan chronisch geheugenverlies over zijn leugens.

Gerygrr
Gerygrr11 feb. 2022 - 12:16

Gimli, Ik heb het RIVM nooit geloofd. En nu krijg ik helaas gelijk. Long covid voelt inderdaad als een doodvonnis. https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5287362/hartaanval-na-corona-door-vaccin-5-vragen-over-amerikaans Ook nieren, hersenen en lever plus gewrichten zijn aangedaan, behalve de longen.

Zandb
Zandb11 feb. 2022 - 16:08

gimli Nee, dan uw 'tactiek'. Wat doet u immers hier nu anders dan drogredeneren? Hoezo wordt de democratie afgebroken? En als dat dan al zo zou zijn, dan kan een kind toch zien, dat het nooit anders geweest is! Het enige wat zeker anders is, dat er met partijen als PVV, FvD, JA21 een alternatief is voor de huidige democratische rechtsstaat; namelijk allesbehalve een democratische RECHTSstaat.

watcher3
watcher311 feb. 2022 - 17:08

"maar de meeste demonstranten maken zich zorgen over vrijheidsbeperkende maatregelen die maar niet worden opgeheven. " Wat leven wappies toch in een rare parallelle wereld. Jammer dat ze er geen been in zien om met nazi's samen te werken ook.

Wie schrijft die blijft
Wie schrijft die blijft11 feb. 2022 - 17:21

@zandb De democratie wordt wel degelijk afgebroken. De afgelopen twee jaar is onder het mom van noodtoestand, wat in werkelijkheid een oversterfte van 10% was plus een probleem in de ziekenhuizen, het land en haar burgers diverse malen in gijzeling gehouden, inclusief Coronapas en avondklok. Net zo goed als er extreemrechtse stemmers zijn die hun angst voor de Islam het liefst vertaald zien in het uitzetten van alle moslims, zien de vaccingelovigen hun angst voor corona het liefst vertaald in ondemocratische maatregelen en verplichte vaccinatie. Je gebruikt dezelfde redenaties, alleen de 'vijand' is een andere.

Wieowie
Wieowie11 feb. 2022 - 17:49

Zandb “ namelijk allesbehalve een democratische RECHTSstaat.” Je krijgt juist dan wel RECHTS Maar geen rechtstaat

Zandb
Zandb12 feb. 2022 - 14:03

Wie schrijft Ja, dat klopt, dat kan. Zo heeft Erdogan ook democratisch een dictatuur gevormd. Gelukkig is er nog wel een verschil: De democratie kàn die noodtoestand (dictatuur) ook weer opheffen. Dit i.t.t. die dictatuur van Erdogan.

Wieowie
Wieowie12 feb. 2022 - 17:43

Zandb, je begrijpt blijkbaar het verschil niet maken tussen een recht staat en een rechts staat. Dat laatste (rechts) krijgt je juist wel met de pvv etc.

Wie schrijft die blijft
Wie schrijft die blijft13 feb. 2022 - 11:54

@zandb Maar daar gaat deze discussie ook over. Over dat we aan het eind van het jaar niet nog met een CTB zitten die functie- en inhoudsloos is, maar wel veel macht geeft aan de regering. Hetzelfde met vaccinatieverplichting, die er in NL gelukkig niet is, maar in Oostenrijk wel. Binnen de EU wordt hierover ook gesproken. Daar gaat het over. Niet over dat we 2 jaar niet naar de kroeg kunnen. Dat overleven we best. Waar ik me zorgen over maak is dat ik ook niet meer naar de kroeg kan als corona eigenlijk helemaal geen probleem meer is (zoals dat nu al het geval is, maar in NL kan ik nog steeds niet naar de kroeg).

Phantom3
Phantom311 feb. 2022 - 6:34

Nu de pandemie voorbij is wordt de discussie vaccineren of niet ook irrelevant. Dus waar maken ze zich nog druk om?

5 Reacties
wittecisnoot
wittecisnoot11 feb. 2022 - 7:52

Precies daarom. Het is natuurlijk volkomen logisch dat bij brand er brandweer ineens door je tuin mag lopen. Er worden dan slangen uitgerold en het redden van mensenlevens gaat even boven de alledaagse vrijheden en rechten (mits dit proportioneel blijft). Zoals je al aangeeft: de brand is uit. Maar toch worden de slangen niet allemaal opgeborgen. Dit vooral in de landen waar het hier om gaat.

Cam Millo
Cam Millo11 feb. 2022 - 9:28

@wittecisnoot 11 februari 2022 at 08:52 Zoals je al aangeeft: de brand is uit. Maar toch worden de slangen niet allemaal opgeborgen. Dit vooral in de landen waar het hier om gaat. Om bij de brandweer te blijven. Dat heet dan nablussen. Dat kan dagen duren.

Gerygrr
Gerygrr11 feb. 2022 - 13:48

Wel eens gehoord van een veenbrand?

wittecisnoot
wittecisnoot11 feb. 2022 - 18:53

@Cam Millo en Grijsje. Dat nablussen stopt ook als er geen redelijke grond is om aan te nemen dat de brandhaard weer aan gaat. Pas bij een andere brand komt de brandweer weer in actie. Omicron is niet de gevaarlijke haart. Onder het mom 'veenbrand' kan elke noodmaatregel tot in eeuwigheid verlengd worden.

watcher3
watcher312 feb. 2022 - 1:22

cisnoot: uw paranoia maakt dat u de werkelijkheid niet meer kunt zien. Alles gaat zoals u het wenst. Rustig aan maar.

pahan
pahan11 feb. 2022 - 6:23

Het voelt toch een beetje als mosterd na de maaltijd. Of dit het eind van de pandemie is weet niemand zeker. Wat wel zeker is is dat al die weerstand en het tegenspartelen niet bijdragen aan een rap eind, integendeel. Ik vind het wel ergerlijk dat dit soort initiatieven gebracht worden alsof ze iets positiefs bijdragen. En achteraf waarschijnlijk ook nog trots zijn ook. Als een stel hooligans die een stadscentrum slopen en denken dat ze vrede gebracht hebben.

1 Reactie
lmgikke
lmgikke11 feb. 2022 - 7:28

Inderdaad. Ze zullen de versoepelingen claimen als een overwinning. Niet door hebbende dat het allemaal veel langer heeft geduurd dan nodig was. Juist door dat recalcitrante gedrag. En dat zal ze energie geven, om meteen de woede op een ander onderwerp te richten. Wat ik al wel weet, het zal geen onderwerp zijn waar de samenleving iets aan heeft, maar een ander stokpaardje van fascistisch rechts.

 marcz
marcz10 feb. 2022 - 23:59

Als men nog steeds niet door heeft dat de onderklasse op instorten staat, dan is men echt stekeblind! Lang niet al die mensen zijn extreem rechts man! Zodra de onderkant van de maatschappij instort, zakken de middeninkomens ook snel door het ijs! Zo werkt een maatschappij nu eenmaal -> balans! Het wordt echt tijd dat er weer een middenpartij opstaat, en opkomt voor de onderkant en het midden van de maatschappij, en deze beschermt! Ook omdat het er nu naar uitziet dat er in de nabije toekomst echt veel meer Nederlanders gaan vallen onder de lage-inkomens, onderklasse. Inflatie is enorm aan het stijgen, de rente is al gaan stijgen, wat betekent dat geld snel flink duurder kan gaan worden en er dus schaarste in geld komt, dus ook in de werkgelegenheid, zeker voor de middeninkomens. Niet essentiële banen worden dan opeens snel te duur. En overheden zullen meer rente moeten betalen. Het gaat tegenwoordig alleen maar over; klimaat, woke en asielzoekers. Die asielzoekers knagen vervolgens ook weer aan de onderklasse, compleet uit balans! Dit terwijl de onderklasse als ook het midden van de maatschappij op instorten staat. (In de politieke arena zeer zichtbaar!) De politiek is echt stekeblind van links tot rechts! Daar komt al die extreme woede bij voornamelijk de onderkant van de maatschappij als ook bij de jeugd!! (maar ook al zichtbaar bij de middenklasse) door, en zo ontstaat extreem rechts! Extreem rechts luistert nu wel naar de onderkant en maakt misbruik van hun woede, maar leveren niet de oplossing. Zeer gevaarlijke ontwikkeling voor de sociaal democratische maatschappij! Deze staat echt op instorten!! De VVD is hier zeer zeker ook schuldig aan, zij hebben immers de onderklasse de grond in getrapt, zodra ze aan de macht kwamen, en de rest van de politiek is gaan natrappen! De PvdA is anno 2022 alles behalve sociaal democratisch! Tijd voor een nieuwe politieke partij -> de SPD (Sociaal democratische partij)

7 Reacties
lmgikke
lmgikke11 feb. 2022 - 8:08

"Als men nog steeds niet door heeft dat de onderklasse op instorten staat, dan is men echt stekeblind! Lang niet al die mensen zijn extreem rechts man! " Extreem rechts en populisten maken gebruik van de onderklasse. En dat is het smerige er aan. De onderklasse (zoals jij het noemt) protesteert en loopt achter populistische leiders aan. Niet doorhebbende dat hun protesten en achter extreem rechts aanlopen het tegengestelde effect heeft. Je kunt wel gaan afgeven op klimaat en vluchtelingen. Maar het IS juist de klimaat crisis die voor vele vluchtelingen zorgt. Dus het kan zijn dat de mensen zelf niet extreem rechts zijn, maar door zich als epigonen te gedragen maken ze extreem rechts wel mogelijk. En dat is gevaarlijk. Wir haben es nicht gewusst was het toch? We zien de geschiedenis zich herhalen. En ja, De VVD, CDA, D66 EN PvdA & GL hebben hier allen actief aan meegewerkt. Je hebt het over een nieuwe partij, check PvdD eens.

Pera19711
Pera1971111 feb. 2022 - 8:30

Jij hebt het over de arme onderklasse die in opstand zou komen. Welnu, ik ben niet arm en werk gewoon, maar ik heb geen geld om zoals die figuren in Canada 3000 km te rijden en dan wekenlang zonder inkomsten in een grote stad rond te hangen en de bewoners lastig te vaklen en te intimideren.

Gaz Typari
Gaz Typari11 feb. 2022 - 8:38

Dan moet je links versterken en niet achter extreem rechts aanlopen. En met een verpest klimaat, homofobie en vrouwenhaat en creperende vluchtelingen aan de randen van de EU wordt het er ook niet beter op voor de “onderklasse”. Echt niet.

Miss Piggy
Miss Piggy11 feb. 2022 - 10:10

Groot gelijk, Marc. Ik heb de situatie in Canada een beetje gevolgd en de haat waarmee die truckers door de media en een gedeelte van de politici worden neergezet geeft echt te denken. Zoals een Amerikaanse commentator zei: 'when the Working Class starts to protest, the Left will complain it's the wrong kind of protest'

gimli55
gimli5511 feb. 2022 - 10:18

@lmgikke Nu wordt de schuld neergelegd bij de onderklassen en al gedurende 40 jaar. Met als gevolg dat er "foute" partijen opstaan die gebruik maken van de onvrede. \ Wiens schuld is het dan : De onderklasse, die niet vertegenwoordigd wordt door de politiek? De partijen, die daar gebruik van maken? Of de partijen die hun burgers en hun aanhangers niet meer vertegenwoordigen? Gezien de versplintering van het politieke landschap, wat versterkt wordt door de individualisering, en aangewakkerd door de het systeem, zijn de bekende beschuldigingen van populisme en de "foute" partijen erg hypocriet. Nog niet zo lang geleden was de SP de gebeten hond en nu de FVD en de PVV. Het is een geval van oorzaak en gevolg. De regerende politiek is constant bezig met de gevolgen en dan vooral het bagatelliseren, het ontwijken, sensibiliseren, en het uitstellen. Er is niet zo makkelijk om met "extreem rechts" beschuldigingen te komen, terwijl vlak daarvoor het nog een nogo was, en de Godwin is streng verboden is, totdat de Godwin wel opeens geldig is. Zo lang de oorzaak van de weigering om de burger te vertegenwoordigen niet aangepakt wordt, blijven de gevolgen komen. De burger heeft op dit moment geen alternatief en perspectief. De bekende partijen bepalen wat wel geaccepteerd wordt, derhalve is er op dit moment weinig democratie. Net als de bescherming tegen de schandalen en affaires, is het op papier geregeld, maar is het in de werkelijkheid een corrupte bende. Ik ga niet opnieuw de voorbeelden noemen, want dan krijg ik weer de beschuldiging dat mijn inzicht beperkt is. Het geldt echter nog steeds en er verandert of verbetert niets.

lmgikke
lmgikke11 feb. 2022 - 11:47

Gimli55, mee eens. Een goede toevoeging.

watcher3
watcher312 feb. 2022 - 1:33

Miss Piggy:"Zoals een Amerikaanse commentator zei: ‘when the Working Class starts to protest, the Left will complain it’s the wrong kind of protest’" Hij was waarschijnlijk nogal klein uitgevallen? Ik kan me in ln elk geval niet voorstellen dat ze zo iemand een "Grote amerikaanse(!) commentator zouden noemen.

EenMening
EenMening10 feb. 2022 - 21:09

Met de te verwachten nieuwe versoepelingen zijn we bijna weer terug bij het oude normaal. Wat hebben die zogenaamde "vrijheidskonvooien" dan nog voor zin? Of zoeken deze beroepsontevredenen dan weer een ander onderwerp om op los te gaan?

3 Reacties
lmgikke
lmgikke10 feb. 2022 - 23:32

Het zijn slaafse volgelingen van figuren zoals Engel en Ezel. En Engel en Ezel geven niet om de inhoud, maar om de eigen macht en aandacht. We zullen ze dus terug gaan zien bij protesten omtrent de volgende stokpaardjes die Engel en Ezel ook zullen aanhangen. Alles om tweespalt te zaaien en het vertrouwen in de democratie en rechtstaat te ondermijnen. Typisch fascistische tactieken die we ook in de jaren 30 van de vorige eeuw zagen. Het trieste is echter wel dat die mensen op zich niet slecht zijn, het goed bedoelen, maar uiteindelijk tegengesteld doel zullen bereiken. De huidige gang van zaken verklaard waarom in de jaren 30 zoveel mensen achter de NSDAP gingen staan. We hebben niets geleerd.

wittecisnoot
wittecisnoot11 feb. 2022 - 6:54

Kijk eens op je GSM, Verder is er in Frankrijk nog steeds een president die het leven van ongevaccineerden zuur wil maken (Het feit al dat dit geen hyperbool is...).

Juppé🎗
Juppé🎗11 feb. 2022 - 12:30

« Verder is er in Frankrijk nog steeds een president die het leven van ongevaccineerden zuur wil maken « ……dat bestaat er in concreto uit dat ongevaccineerden een deeltje van het ongemak dat zij anders voor anderen veroorzaken nu zelf mogen ondervinden. Mensen met principiële bezwaren zullen dit graag voor hun principe over hebben. Het zijn de freeriders en mensen met een dubbele agenda die steen en been klagen.

Petra Privacy
Petra Privacy10 feb. 2022 - 20:41

Daar valt niets aan te verbieden. We laten ons de wet niet meer voorschrijven. En ons ook niet meer uitbuiten. Aan de slag allemaal, 'kom van de bank af' en steun elkaar voor een sociaal en positief beleid. Want wat we nodig hebben, regelen we wel weer samen met elkaar. Met of zonder de politiek. Dat een paar mensen het onderling even regelen en anderen de kansen van het leven dwars zitten, dat gaan steeds meer mensen niet meer accepteren. En terecht, de tijd van uitbuiting, onderdrukking, hard werken voor een simpel loon, mag voorbij zijn. Dit land is van ons allemaal, wat ze ook proberen. Vooral de jeugd mag zich wel duidelijk laten horen en zien, want jullie hebben ook recht op een toekomst die vandaag begint.

7 Reacties
lmgikke
lmgikke10 feb. 2022 - 23:23

LOL, en dan denk jij dat dat truckers konvooi daar voor aan het strijden is? "Dit land is van ons allemaal, wat ze ook proberen. " Het anti-vax protest verdraaid nu langzaam richting 'freedom' . Het begint duidelijk te worden dat we hier niet te maken hebben met bezorgde burgers, maar met epigonen die zich voor het karretje laten spannen van populisten. Dat zien ze zelf niet. Maar als zo meteen de pandemie voorbij is, zullen we de anti-vaxers nog steeds zeer kwaad zien protesteren over een willekeurig ander ondrewerp. Opgejut door dezelfde populisten via social media. Door gaan met het ondermijnen van de democratie en rechtsstaat. Want dat is het petra privacy, dat is waar jij ook toe oproept. Het negeren van alle wetten en regels, want zoals jij het zegt: "Dat een paar mensen het onderling even regelen en anderen de kansen van het leven dwars zitten, dat gaan steeds meer mensen niet meer accepteren." Inderdaad, mensen gaan die onzin niet meer accepteren. Want je hebt een enorme plaat voor je kop als je niet inziet dat dat is wat de mensen achter deze protesten voor ogen hebben. Dat zij zonder democratie kunnen bepalen wat de rest moet doen. En jij strijd daarvoor. Het feit dat je het niet ziet, maar wel de barricade op gaat maakt je een epigoon.

OlavM
OlavM10 feb. 2022 - 23:37

@ Petra Privacy: Opvallend en merkwaardig dat je kennelijk niet inziet dat de geplande wegblokkades ronduit a-sociaal zijn, en geïnspireerd en gedragen door extreem-rechtse elementen.

Jonathan2
Jonathan211 feb. 2022 - 4:59

Als je de wet, regels en het democratische proces niet respecteert, heb je hier helemaal niets te zoeken. Want het land is inderdaad van ons allemaal, en niet van wat extremisten die denken dat ze boven de wet staan. Maar je kunt je natuurlijk ook aansluiten bij Holleeder en Taghi, medestanders die zich de wet niet laten voorschrijven.

Zandb
Zandb11 feb. 2022 - 8:46

Petra Beter en onzinniger kunt u de waarde van uw reactie niet uitdrukken: "We laten ons de wet niet meer voorschrijven." Want hoe zou u dat willen doen, wanneer u de wet niet voorgeschreven kan worden?

Wieowie
Wieowie11 feb. 2022 - 9:33

Zandb, je begrijpt het blijkbaar niet. Je moet kijken waar je invloed ligt en die gebruiken. Als iets politiek niet meer haalbaar is in de maatschappij (bijvoorbeeld door de restaurants langer gesloten te willen houden) dan gebeurt het niet.

Zandb
Zandb11 feb. 2022 - 16:14

Wieowie Dat zal het zijn: IK begrijp het niet. Wanneer iemand zich de wet niet voor laat schrijven, hoe zal hij dan anderen de wet voorschrijven? Hebt u dan nooit begrepen dat wanneer, afhankelijk van hoe we dat geregeld hebben, bij meerderheid iets aangenomen wordt, de minderheid zich de wet moet laten voorschrijven?

Wieowie
Wieowie11 feb. 2022 - 17:58

Zandb “ Wanneer iemand zich de wet niet voor laat schrijven, hoe zal hij dan anderen de wet voorschrijven?” Daar is helemaal geen causaal verband. Een dergelijk persoon kan juist graag anderen de wet voorschrijven. Je moet breder denken en kijk naar je invloed. Hoevaak wordt er niet door maatschappelijke of media druk iets besloten. Het associatieverdrag met Oekraïne is er ook nooit gekomen. Dat de restaurants weer open mochten had ook met druk te maken. Je kan zaterdag ook gewoon een club in.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland10 feb. 2022 - 20:20

'konvooien' moet je natuurlijk verbieden - kijk als het nu demonstranten waren op de weg dan was het natuurlijk een ander verhaal

2 Reacties
lmgikke
lmgikke10 feb. 2022 - 23:28

Het zijn geen demonstranten, dat zie je aan de wisselende doelen die ze voor ogen hebben. Het zijn groepen epigonen die opgejut worden. Ze denken dat ze allemaal een eenheid vormen, maar worden in de praktijk gewoon bespeeld. En ze vinden het nu prachtig omdat ze denken momentum the hebben vanwege de konvooien vrachtwagens. Dat dat niets anders is dan intimidatie (er is geen helder doel, geen eindstreep wanneer het doel bereikt is) ter faveure van populisten zien ze niet. Dat het provocatie is om tweedracht te zaaien zien ze niet. Ze zijn puppets voor facisten. (facisten? JA, want zolang de anti-vax door FvD etc gesteund wordt, ligt er blijkbaar eenzelfde belang ten grondslag: Democratie en rechtstaat ondermijnen).

Phantom3
Phantom311 feb. 2022 - 6:36

Zo is het. En als er een extreem rechtse idioot tussen loopt, ook gelijk iedereen in die hoek duwen en het zooitje verbieden.