Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Europese Commissie witheet over IMF-rapport Griekenland

  •  
06-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-23593251.jpg
EC 'fundamenteel oneens' met IMF, noemt conclusies 'verkeerd en ongefundeerd'
Het Europees Monetair Fonds blijkt met haar kritische Griekenland-rapport bovenop de tenen van de Europese Commissie te zijn gestapt. Simon O’Connor, woordvoerder van – het EC-lid dat belast is met economische zaken – Olli Rehn, verklaarde in Brussel tegenover journalisten dat er geen hout van klopt.
De Europese Commissie is het ‘fundamenteel oneens’ met de claim dat Griekenland beter af zou zijn geweest als er eerder was ingrepen. Ook de constatering dat de EC geen zinnige bijdrage heeft kunnen leveren wat betreft hervormingen die groei zouden kunnen bevorderen, werd weggezet als ‘verkeerd en ongefundeerd’.
Met een snedige opmerking kaatste O’Connor de bal terug naar het IMF en stelde dat:
wij onze regels niet zo maar buigen, zoals anderen claimen te hebben gedaan
O’Connor liet zich niet uit over gemaakte fouten door de commissie, maar wilde wel toegeven dat er sprake was van bijzondere omstandigheden waarbij je achteraf bezien altijd wel kunt stellen dat er enkele zaken anders hadden gekund. Hij probeerde de conclusies van het rapport af te zwakken door te stellen dat het rapport het werk was van ‘enkele medewerkers’ en niet het ‘officiële standpunt’ van het IMF betrof.
Wall Street Journal: ‘ EU Hits Back at IMF Report
Lees ook op Joop: ‘ IMF geeft Griekse blunders toe

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (12)

JoopSchouten
JoopSchouten6 jun. 2013 - 12:25

Het Europees Neoliberaal Dictatoriaal Comité braakt wat na ...

marq101
marq1016 jun. 2013 - 12:25

Het imf rapport is een beetje achteraf de koe in de kont kijken. Neemt niet weg dat de reactie van de EC arrogant is. O'Connor stelde dat het rapport het werk was van 'enkele medewerkers' en niet het 'officiële standpunt' van het IMF.....

ElChe
ElChe6 jun. 2013 - 12:25

Het wordt een Internationale, Europese, Griekse tragedie. Het gewone volk zal wel naar de onderwereld moeten verhuizen.

Bakoe
Bakoe6 jun. 2013 - 12:25

En jawel.... Het CDA wil een debat. Nou laten ze daar maar Jan Kees voor terug roepen. Hilarisch.

toshiba
toshiba6 jun. 2013 - 12:25

Ik zou ook roepen dat er geen moer van klopt, als ik Rehn zou heten. Maar waar blijft de inhoudelijke weerlegging door de EC? Boos zijn is een ding, feiten een ander.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai6 jun. 2013 - 12:25

Ben uiterst benieuwd wat deze vertoning uiteindelijk voor resultaat oplevert. Houd het op meer kosten en minder democratie. Het kwijtschelden van de Griekse schulden zit er natuurlijk aan te komen.

steppewolf
steppewolf6 jun. 2013 - 12:25

Natuurlijk zijn de EU en de ECB hartstikke medeschuldig aan de ondergang van Griekenland. Sowieso al door de financiele maffia vrije doorgang en hulp te verlenen bij het plunderen van de lidstaten en hun inwoners. En daarna door de belangen van de banken en de noordelijke lidstaten te stellen boven het belang van het griekse volk. Ze geven geen zak om het gewone volk in Brussel. Dat gewone volk is slechts goed om op te draaien voor de kapitale blunders en wanbeleid van Brussel.

NicoSchouten
NicoSchouten6 jun. 2013 - 12:25

Duitsland en Frankrijk lieten zich leiden door hun bankenlobby vanwege de grote sommen geld die zij in Griekenland hadden uitstaan. In zoverre kan je spreken over 'nationale' belangen. Maar daarachter zitten andere belangen, die meer met bezitsverhoudingen samenhangen. En er speelde zeker ook een ideologische component, een verkeerde economische theorie en moralisme. Daar heeft van het begin af aan Paul Krugman tegen geageerd. En ja, ook in Nederland is deze kritiek geuit, maar weggezet als een 'anti-Europa'-geluid.

Jossy2
Jossy26 jun. 2013 - 12:25

De grootste blunder was Griekenland toe te laten tot de EU. De grootste blunder ooit is het dictatoriale Europa zelf natuurlijk. De scheuren zijn al zichtbaar en kunnen niet meer gerepareerd worden.... Cyprus toegelaten in 2008...... Hoelang nog?

1 Reactie
lembeck
lembeck6 jun. 2013 - 12:25

Mee eens. De SP heeft dat destijds al geadviseerd, om dat vooral niet te doen. Men WIST namelijk hoe het er in Griekenland aan toe ging. De EU heeft ons allemaal dus willens en wetens de shit in gestuurd en getrokken. Olly Rehn heeft een boterberg op zijn kop.

Blisss
Blisss6 jun. 2013 - 12:25

Het zwarte pietenspel van de neoliberalen onderling is begonnen. Teken aan de wand !!!

1 Reactie
lembeck
lembeck6 jun. 2013 - 12:25

Jottum!!! Wie zal er winnen? Wie zal er winnen? Wie zal er winnen? Spanned. hè? Was 't maar waar zo... gos, wat zou ik weer eens lol hebben....