Joop

Europarlementariër weggestuurd om nazislogan

  •  
24-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bloom_300.jpg
PVV'er Barry Madlener protesteerde tegen het wegsturen van de Britse Godfrey Bloom
De voorzitter van het Europees Parlement heeft woensdag de Britse Europarlementariër Godfrey Bloom weggestuurd van het debat over de eurozone. Bloom onderbrak de socialistische fractieleider Martin Schulz met de nazislogan ‘Ein Volk, eind Reich, ein Führer’. Toen parlementsvoorzitter Jerzy Buzek hem vroeg zijn excuses te maken, weigerde hij dat.
Bloom werd boos op de Duitser omdat hij volgens hem kritiek uitte op de in zijn ogen anti-Europese opstellen van de Groot-Brittanie. Dat schrijft de Volkskrant.
PVV’er Barry Madlener protesteerde tegen het gedwongen vertrek van Bloom. Hij haalde het voorbeeld aan dat Schulz eerder PVV’er Daniël van der Stoep voor fascist uitmaakte en dat de Parlementvoorzitter toen niet ingreep.
Toen de stemmingen begonnen, probeerde Bloom opnieuw de zaal in de komen, maar Buzek verzocht hem voor de tweede keer de zaal te verlaten. De Brit weigerde, waarna de voorzitter de vergadering schorste. Na enkele minuten geschreeuw en rumoer verliet Bloom toch de zaal.
Zowel Bloom als Schultz kwamen vaker in opspraak. Silvio Berlusconi noemde Schultz eens de meest geschikte kandidaat om in een Italiaanse oorlogsfilm de rol van kampbeul in een concentratiekamp te spelen. Bloom kreeg in het verleden kritiek op zijn behandeling van vrouwen. Zou noemde hij de Britse Europarlementariër Nikki Sinclaire een ‘queer’ wat ‘pot’ betekent.    Spiegel Online: Der Brite attackiert SPD-Abgeordneten mit Nazi-Parole Volkskrant: Europarlementariër zaal uitgezet na nazikreet cc-foto: Euro Realist Newsletter

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (20)

HenryH
HenryH24 nov. 2010 - 12:21

Als ik Schulz hoor praten komt hij ook over als een ultra-authoritaire socialist, een gevaarlijk mannetje die totaal geen tegenspraak duldt. Een mening hebben maag, als je maar Pro-Europa bent. Zelf mensen voor fascist uitmaken omdat ze het niet eens zijn met de uitbreiding van europese macht, en dan moeilijk doen als er geinsinueerd wordt dat je en nationaal-socialistisch gedachtengoed op nahoudt. Mensen die anti-europa zijnworden op een belachelijk manier behandeld in het 'parlement', kijk naar hoe Vaclav Klaus en Nigel Farage behandeld zijn. walgelijk.

doeidoei
doeidoei24 nov. 2010 - 12:21

Hier moet toch enige context geplaats worden. Ik denk niet dat Bloom van nazi sympatien beschuldigd kan worden. Bloom beschuldigde Schulz ervan een nationaal socialist te zijn (waarschijnlijk ten onrechte) en om zijn woorden kracht bij te zetten, gebruike hij wat Duitse retoriek. http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-11828319

JAWEH
JAWEH24 nov. 2010 - 12:21

Wat jammer dat de omgangsvormen in de politiek zo snel verloederen. Ik vermoed dat niemand van deze mensen feitelijk meent wat hij of zij zegt maar het is wel een indicatie van het huidige klimaat in de politiek. Er staat kennelijk nogal wat op het spel..

cmore
cmore24 nov. 2010 - 12:21

"Some pigs are more equal than others" . Het zal vast als tegeltje aan de muur hangen in huize Schulz.

RolandBru
RolandBru24 nov. 2010 - 12:21

Schelden is altijd wat minder intelligent dan 'argumenten uitwisselen', al scoort het misschien op de tribune. Ik vind het nix, maar dat vond ik ook al toen Schulz een collega een fascist noemde. Helpt niet in discussies.

harryo2
harryo224 nov. 2010 - 12:21

Wie is Godfrey Bloom? Godfrey Bloom is, met zoveel woorden, econoom en gepokt en gemazeld in de City. Geen man van de straat, dus. Godfrey is een competente man: http://www.youtube.com/watch?v=qCICF7GKPFw&NR=1 en weet het gewoon beter. Wat dan ook. Behalve misschien: http://www.youtube.com/watch?v=GQQffJteGaM Can you imagine?

FritsGuevara
FritsGuevara24 nov. 2010 - 12:21

Don't mention the war.

Klaas2
Klaas224 nov. 2010 - 12:21

In de UK waar parlementszittingen rumoeriger zijn dan bij ons is het ook daar volkomen ongepast om nazi-spreuken uit te roepen om op die wijze andere parlementariërs te ridiculiseren. Bloom heeft de grenzen van betamelijkheid voor parlementen in Europese traditie, naar mijn mening, ver overschreden. Zijn verwijzingen naar anderen die dat ook gedaan zouden hebben is geen excuus. Zo kun je altijd wel mensen vinden aan wie je je eigen gedrag kunt verontschuldigen. Dat Madlener dan de competitie om de Calimero-pet wil winnen, is iets wat we vaker zien in PVV-kring.

harryo2
harryo224 nov. 2010 - 12:21

update: wat een puber!

objectivist
objectivist24 nov. 2010 - 12:21

Zeer terecht, de man ging over de lijn. Maar Madlener heeft ook gelijk. Er wordt met 2 maten gemeten. Iemand fascist noemen is even erg. Toch was DAT geen probleem. Ergo, een dubbele moraal in het parlement. Het Europese relletje draagt wel weer een stukje bij aan anti Europese gevoelens dus er is al met al toch wat gewonnen.

JoopSchouten
JoopSchouten24 nov. 2010 - 12:21

Dat PVV-ers fascistoïde figuren zijn is nu zo langzamerhand wel bewezen met wetenschappelijke onderbouwingen. Dat Madlener protesteerde tegen het gedwongen vertrek betekent dat hij de vergelijkingen met zijn eigen partijstructuur en griezelige kretologieën niet herkent of kan herkennen. 'Ein Volk, eind Reich, ein Führer' is op zijn lijf geschreven.

3 Reacties
Naamhiero
Naamhiero24 nov. 2010 - 12:21

"bewezen met wetenschappelijke onderbouwingen." Oh? Heb je een link voor mij? Ik zou graag mijn eigen onderbuik tot rust willen brengen, met wetenschappelijke feiten. Verder heb je volkomen gelijk. Ook Madlener is blind, aangaande fascisme/ fascisten. PVV eigen, zeg maar. ;-]

harryo2
harryo224 nov. 2010 - 12:21

Joop, wil je dit nog even uitleggen: "Dat PVV-ers fascistoïde figuren zijn is nu zo langzamerhand wel bewezen met wetenschappelijke onderbouwingen." Wie heeft wanneer wat bewezen? Kweetal zeker? Ik weet niet wat een fascist is, maar het moet naar mijn idee zoiets wezen als een hond: een scheldwoord.

objectivist
objectivist24 nov. 2010 - 12:21

Een groep mensen wetenschappelijk als fascistoide bestempelen. Dat vind ik nou een schoolvoorbeeld van rechtlijnig denken. Die dan weer kenmerkend is voor de PVV. Dus Joop zit jij wel goed? Of heb je je emoties niet in bedwang?

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos24 nov. 2010 - 12:21

Ja, ja, ze zijn er nog, mensen met Grote Rijks-wensen. Hij is er in ieder geval open over en dat kan je niet van iedereen zeggen.

1 Reactie
TheoJ2
TheoJ224 nov. 2010 - 12:21

Lees eerst het artikel, zou ik zeggen.

Yggdrasil
Yggdrasil24 nov. 2010 - 12:21

PVV'er Barry Madlener protesteerde tegen het gedwongen vertrek van Bloom. Hij haalde het voorbeeld aan dat Schulz eerder PVV'er Daniël van der Stoep voor fascist uitmaakte en dat de Parlementvoorzitter toen niet ingreep. =================== Weer een typisch staaltje PVV-gedrag want hoewel je zou verwachten dat Madlener protesteert omdat hij bij een partij hoort die vindt dat je tegenwoordig alles maar moet kunnen zeggen is dat niet de reden voor zijn protest. Madlener haalt een oude koe uit de sloot en protesteert omdat diezelfde persoon een mede PVV'er uitschold voor fascist en toen niet werd terecht gewezen. Hieruit blijkt maar weer eens dat Madlener bepaald geen parlementariër is omdat hij te rancuneus is, hij kan niet over bepaalde gebeurtenissen heenstappen, vergeten en doorgaan met de dagelijkse werkelijkheid. Wanneer Madlener het idee heeft dat hem of een collega van hem iets is aangedaan dan denkt hij in vormen van wraak nemen, in vormen van rancune of zoals we vroeger als kind al zeiden, ik krijg je nog wel. Trouwens juist dit gedrag van "We will make you pay" is de PVV zo eigen, gewoon een stel rancuneuze would-be politici bij elkaar.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil24 nov. 2010 - 12:21

Ik haal geloof ik een aantal dingen door elkaar

a.doorgeest
a.doorgeest24 nov. 2010 - 12:21

Volkomen onnodige opwinding over de woorden van dhr. Bloom. Wat men in alle consternatie vergeet, is dat het er in het Britse parlement verbaal veel ruiger aan toegaat dan op het continent. Het soort statements dat Bloom ten gehore bracht, is daar redelijk schering en inslag. De meest grove verwensingen kunnen en worden in het Engelse parlement geuit. Bovendien bediende Bloom zich van een slogan die moeiteloos aan de grote - zij het ietwat ongelukkige - voorloper van de EU - de welbekende snordrager uit Braunau - kan worden gelinkt. Ook sprak hij Schultz toe in zijn moers taal - voor een Brit ook wel bizonder. Kortom: stormpje glaasje water.

1 Reactie
mees.
mees.24 nov. 2010 - 12:21

Dat is niet waar....verbaal stevig ja maar nooit over de grens van het toelaatbare! Dat schijnt u maar te gemakkelijk te willen vergeten