Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Europa gaat over op Amerikaans gas

  •  
25-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2532 keer bekeken
  •  
ANP-446046942

Om zo snel mogelijk onafhankelijk te worden van Russische energieleveranties gaat de VS deze zomer meer olie en aardgas naar de Europa exporteren. De Europese regeringsleiders hebben dat donderdagavond in Brussel afgesproken met de Amerikaanse president Joe Biden. Het is uitzonderlijk dat een Amerikaanse president een vergadering van de EU bijwoont. Biden wil op die manier duidelijk maken dat de VS en EU een eenheid vormen.

Er is ook besloten geen nieuwe sancties in te stellen tegen Rusland maar de reeds geldende sancties well strenger toe te passen. Ook moeten sluiproutes om de sancties te omzeilen afgesloten worden. Biden reist vrijdagmiddag naar Polen en bezoekt daar onder meer het grensgebied met Oekraïne waar vluchtelingen worden opgevangen. Hij zal in Polen ook een speech geven waarin hij het belang benadrukt van de verdediging van de democratie en de verantwoordelijkheid die Rusland draag voor de gruwelen van de oorlog.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.