Joop

Europa begint grenzen te sluiten voor Russische toeristen

  •  
30-08-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3113 keer bekeken
  •  
7508098456_81dc36221d_o

© cc-foto: Dmitry Djouce

Finland gaat drastische beperkingen invoeren voor Russen die het buurland willen bezoeken. Enkele weken terug besloot de regering al het aantal per dag beschikbare visa te halveren en daarvan nog maar 20 procent ter beschikking te stellen aan toeristen. Nu wordt het aantal dagen waarop voor toerisme een visum kan worden aangevraagd teruggebracht tot 1 per week. Ook kunnen die nog maar op vier plekken in Rusland bemachtigd worden.

Finland bereidt zich er op voor dat Russen, gewend als ze zijn om overheidsmaatregelen te omzeilen, trucs zullen trachten te vinden om onder de beperkingen uit te komen. Het hoofd van de visumdienst wijst Russen die willen sjoemelen er op dat misbruik en afwijzingen worden geregistreerd in het Schengen-systeem en daaruit voortvloeiende reisbeperkingen dan mogelijk voor de hele EU consequenties hebben.

Estland en Finland dringen er al langer bij de EU op aan de uitgifte van toeristische visa in alle lidstaten te beperken. Ze vinden het onverteerbaar dat Russen vakantie vieren in Europa terwijl Oekraïne lijdt onder de Russische agressie. Vermoedelijk wordt met het invoeren van die maatregel een eerste begin gemaakt tijdens de bijeenkomst van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken die deze dinsdag wordt gehouden in de Tsjechische hoofdstad Praag. Er is nog geen overeenstemming over een totaal verbod. Griekenland en Cyprus hebben bezwaren tegen het weren van Russische toeristen en Duitsland is van mening dat Russische burgers niet collectief gestraft mogen worden voor de wandaden van Moskou. Verwacht wordt dat de huidige voorkeursbehandeling die Russen genieten bij het aanvragen van visa voor EU-landen wel in de ijskast wordt gezet.

Update 13:39

RTL Nieuws meldt dat minister Wopke Hoekstra zijn steun uitspreekt voor het weren van Russische toeristen:

"In Europa zullen we ervoor pleiten om niet door te gaan met toeristenvisa. We maken een duidelijk onderscheid tussen visa voor toeristen en andere visa", zegt Hoekstra. Andere categorieën zijn bijvoorbeeld visa voor onderwijs, familiebezoek, vluchtelingen of voor langdurig verblijf.

cc-foto: Dmitry Djouce 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (50)

Jopie666
Jopie6661 sep. 2022 - 12:19

Er zullen nog wel meer maatregelen komen hoor. Zeker nu steeds meer duidelijk wordt dat de 29 Russische filtratiekampen voor de Oekrainse bevolking concentratiekampen zijn. Of hoe ze massaal Oekrainse krijgsgevangenen gaan afmaken. Uiteindelijk gaan we gewoon meedoen om de Russische fascisten uit Oekraïne te verjagen. Ik kan er niet op wachten de sukkels hier, die dan moeten opkomen te vervolgen als ze niet opkomen of om op te leiden als oud militair zijnde. Proost. Gisteren werd bekendgemaakt dat er 113.000 bewoners van stad Mariopol zijn omgekomen. De bewoners van deze stad spraken voor 99% Russisch. Vergeet niet dat Russen altijd kampioenen zijn geweest in het vermoorden Russen.

Pater
Pater31 aug. 2022 - 11:27

Vreemde kop. Uit het artikel blijkt, dat Est- en Finland er al mee bezig zijn, maar dat het totaal onzeker is dat de EU dat ook gaat doen. Duitsland is tegen, dus dat lijkt niet waarschijnlijk.

Jansen7
Jansen731 aug. 2022 - 9:49

Het is wel een beleidsverandering: in het begin van de economische boycot, Rutte zou het een economische oorlog noemen, werd de nadruk gelegd dat acties tegen Poetin waren en dat er geen sprake was van westers nationalisme of van vijandigheid richting de Russen zelf. Dat is nu verandert, en de eerste op dit forum suggereert al dat al die toeristen wel eens spionnen zouden kunnen zijn. In de tijd van de koude oorlog waren het meestal hardliners in de VS die dat zeiden.

oproerkraaier
oproerkraaier31 aug. 2022 - 1:02

Geef mij 5 vluchtelingen en ik ruil er erg graag 1 Fvd'er/PVVer voor in.

Debby Teusink
Debby Teusink30 aug. 2022 - 19:42

In 1939 waren er veel Duitse toeristen in Nederland die een warme belangstelling hadden voor de plaatjes die ze in de buurt van de Grebbeberg konden schieten, maar ook plaatjes van de kazematten bij Kornwerderzand waren gewild. Toen zal men wel gedacht hebben, "laat die Duitsers maar komen, dan worden ze vast jaloers en brengen ze Hitler ten val". Dat het geen toeristen, maar agenten van de Abwehr waren, konden de Nederlanders in hun naïviteit niet voorstellen, net zomin als dat men nu in de gaten heeft dat er met die Russische toeristen ook agenten van de Groe en Fsb mee reizen.

3 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier31 aug. 2022 - 0:56

Sorry hoor, maar heb je hier ook bewijs voor?

spelregeltoerist2
spelregeltoerist231 aug. 2022 - 6:25

@ oproerkraaier Wijlen mijn vader had je hier alles over kunnen vertellen. Waarom zoek je dit zelf nooit een keer op? Te druk wellicht…

oproerkraaier
oproerkraaier31 aug. 2022 - 15:16

spelregeltoerist, niet om het 1 of ander, maar u bent niet echt een betrouwbare bron.

Noordermeer2
Noordermeer230 aug. 2022 - 18:00

Het is natuurlijk wel consequent. Amerikaanse toeristen waren hier ook niet meer welkom nadat de VS Irak en Afghanistan binnenviel.

5 Reacties
∆
30 aug. 2022 - 18:53

Ben je het vergeten? Wij deden eraan mee. In de coalitie van wel welwillenden (Irak) en om vrouwen en meisjes te bevrijden onder het juk van de Taliban. Revanche voor 9/11 en moslimterroristen uitschakelen. Hoe zie jij het voor je om een bondgenoot toegang te weigeren? Over bepaalde Russische toeristen in Europa. Geconfronteerd met Oekraïense vluchtelingen willen sommigen zich weleens misdragen. Zulke gasten mogen wegblijven.

Nicolay2
Nicolay230 aug. 2022 - 20:50

@ ∆ 30 aug. 2022 - 19:41 Met deze wapen zendingen zullen de Russische soldaten blij geweest zijn maar dat neemt niet weg dat er toen verschrikkelijk veel Russische soldaten gesneuveld zijn voor onze vrijheid en daar ging mijn betoog over.

∆
30 aug. 2022 - 21:18

@Nicolay Mijn reactie ging erover, dat de Russen dat deels te danken hebben aan hun eigen achterbakse mislukte handjeklap met de Nazis. En dat de Russen de VS héél erg dankbaar mogen zijn voor de vitale hulp die ze ondanks hun gevoeligheid alsnog kregen. Hun eigen onvermogen en onbetrouwbaar heeft toen tot het grote aantal gesneuvelde Russen geleid. Stalin heeft dat aantal doden daarna tijdens zijn ware schrikbewind met goelags minstens verdubbeld. Het wordt eens tijd voor zelfreflectie door de Russen in plaats de rest van de wereld een schuldgevoel te proberen aan te wrijven. Ze heulden met de Nazis. Dat ging mis. Daarna hebben ze daar een zware tol voor betaald. Maar ze waren niet de enigen die er zwaar voor gebloed hebben. Tot slot zou het van grote klasse zijn als ze hun leger subiet vrijwillig en vreedzaam terugtrekken uit Oekraïne. Maar klasse tonen is uiteraard teveel gevraagd.

Noordermeer2
Noordermeer231 aug. 2022 - 5:57

Irak en Afghanistan zijn inderdaad paradijsjes op aarde geworden na de komst van de VS. Zijn misschien een miljoen doden gevallen (per land) bij en tijdens de bezetting ervan, maar daarna was het in beide landen top. In Irak kreeg de ngo genaamd IS het voor het zeggen en in Afghanistan was letterlijk de Taliban al weer terug voordat de VS weg was. VS : de V van vrede, vrijheid, voorspoed, en veiligheid.

Nicolay2
Nicolay231 aug. 2022 - 6:24

@ ∆ 30 aug. 2022 - 23:18 “Tot slot zou het van grote klasse zijn als ze hun leger subiet vrijwillig en vreedzaam terugtrekken uit Oekraïne.” Hier ben ik het helemaal mee eens , liever vandaag dan morgen! En dat Poetin in Den Haag aangeklaagd en veroordeeld word voor de oorlog misdaden.

Woeki Hypo
Woeki Hypo30 aug. 2022 - 17:34

Europa begint grenzen te sluiten voor Russische toeristen Deel 1 van 2. Het probleem van hoogopgeleiden (inclusief leidinggevenden). 1 Westers of Europees globalisme lijkt ook een vorm van ENG nationalisme te zijn. Met dezelfde binair polariserende ENGE methoden en vergelijkbare ideeën van druk, sanctie en straf (de stok). Dit keer kunnen we niet “kleinburgers” of arbeiders in de eerste plaats de schuld geven van (deze) vormen van fascisme (de stok) of dictatuur. Hypothese. Haat komt tegenwoordig in de eerste plaats van boven (via wetenschap en techniek). Hoogopgeleide politici proberen hierbij wetenschap en techniek voor hun karretje te spannen. 2 Het in het Westen en Europa dominante globaal neoliberalisme is een elitaire ideologie van hoogopgeleiden en financiers: Een feodalisme en een fascisme, een oligarchie, een Restauratie. Hoogopgeleiden nemen de beslissingen. Inclusief de beslissingen, die maatschappij, EU, Europa, Westen, en wereld steeds verder polariseren. Deze beslissingen werken als haat. Waarbij hoogopgeleide sociaal democraten een merkwaardige hypocriete positie innemen (o.a. in Finland?) 1).

2 Reacties
∆
30 aug. 2022 - 17:49

Hoe denk je erover om de komende 10 jaar in een kolchoz op het Russische platteland te gaan leven. Een rustiek bestaan zonder hoogopgeleiden behalve de lokale dorpsarts.

Woeki Hypo
Woeki Hypo1 sep. 2022 - 14:40

@ ∆, 30 aug. 2022 - 19:49, Zie mijn reactie aan Pater, onder deel 2, voor inhoudelijke zaken.

Woeki Hypo
Woeki Hypo30 aug. 2022 - 17:30

Deel 2 van 2. 3 We dachten, dat we door wetenschap (via hoogopgeleiden) een betere maatschappij en wereld zouden krijgen. Het blijkt tot op heden anders te zijn. Er is zelfs weer oorlog in Europa. Deze oorlog is niet door hoogopgeleiden voorkomen. Wat hebben we eigenlijk aan deze hoogopgeleiden? 4 Ook wetenschap *) laat zich inpalmen en onder druk zetten met angst. We hebben tegenwoordig censuur met repressie en negatieve retoriek, of een cancel cultuur, in het Westen. Een generator van polarisering en angst. Beslissingen van hoogopgeleiden. Tekenen aan de wand. Woeki Hypo is gematigd liberaal. P.S.: *) Sommigen uitgezonderd. 1) Dit zeg ik als een oud kiezer op de PvdA en nog steeds een soort sociaal democraat of denker van een midden.

5 Reacties
Pater
Pater31 aug. 2022 - 11:36

Eén ding klopt: Finland heeft een hoog opgeleide bevolking! Jammer voor Woeki dat dat minder geldt voor Rusland, dat natuurlijk de echte ENGERD is. Maar basta met die onzin, de Russische agressie voorkomen lag niet in de macht van hoog- en ook niet van laagopgeleiden. Voor de rest een wirwar van complotideeën en kolder.

Woeki Hypo
Woeki Hypo1 sep. 2022 - 14:10

@ Pater, 31 aug. 2022 - 13:36, Deel 1 van 2. Je zei hier op Joop (vaker) dat je ook tegen het neoliberalisme bent. Mij is opgevallen, dat je de (kwalijke) (filosofische en wiskundige) essentie van dit neoliberalisme nooit goed begrepen hebt: Jij geeft hier op Joop negatief retorische kritiek op mensen, die aspecten van dit neoliberalisme benoemen. Bij deze negatief retorische kritiek ben je niet in staat om op de inhoud in te gaan. Negatief retorisch: “Maar basta met die onzin”, “Voor de rest een wirwar van complotideeën en kolder”. Voor iemand van progressief of (groen) links geef je in mijn ogen maar vreemd commentaar. Je neemt zelfs een (negatief) retorisch concept van de (neoliberale of neoconservatieve) veiligheidsstaat over, zoals complotidee of complottheorie. Er is gewoon iets mis met het huidige institutionele progressief of (groen) links, inclusief de sociaal democratie (van hoogopgeleiden). Einde deel 1 van 2.

Woeki Hypo
Woeki Hypo1 sep. 2022 - 14:20

Deel 2 van 2. A “… Rusland, dat natuurlijk de echte ENGERD is.” B “…, de Russische agressie voorkomen lag niet in de macht van hoog- en ook niet van laagopgeleiden.” Hierbij een (mogelijk) tegenvoorbeeld voor beide beweringen. Hierbij een passend interview (23 min.) met een hoogleraar (getuige), die erbij was voor/tijdens/na de val van de muur in (o.a.) Rusland (Michail Gorbatsjov, Boris Jeltsin) en Polen als economisch adviseur van de hoogste politieke niveaus. Dit interview geeft (o.a.) de houding van de “grootste vriend” van de Europese of EU landen weer, en bevat een (mogelijk) tegenvoorbeeld tegen hen, de kant, die anderen (zoals tegenwoordig gebruikelijk is) beschuldigen van complotdenker / Putinversteher. Met tevens zijn visie m.b.t. het huidige Ukraine conflict. YouTube. Kanaal; Aflevering: Democracy Now! ; Jeffrey Sachs: U.S. Policy & "West's False Narrative" Stoking Tensions with Russia, China “30 aug. 2022 We discuss Western hegemony and U.S. policy in Russia, Ukraine and China with Columbia University economist Jeffrey Sachs, whose new article is headlined "The West's False Narrative About Russia and China." Sachs says the bipartisan U.S. approach to foreign policy is "unaccountably dangerous and wrongheaded," and warns the U.S. is creating "a recipe for yet another war" in East Asia.” Woeki Hypo is gematigd liberaal.

Pater
Pater13 sep. 2022 - 4:02

@Woeki Je bent het levende bewijs dat complottheorieën bestaan. Het zijn niet de hoogopgeleiden maar juist de Trump- en Baudet-adepten die wetenschappelijke inzichten ontkennen. Betreurenswaardig dat je op dat niveau bent aangekomen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 sep. 2022 - 10:15

Pater Youtube biedt voor elk wat wils. Ook hoogopgeleide dwaallichten.

Nicolay2
Nicolay230 aug. 2022 - 15:34

Laten we onderscheid blijven maken tussen de arrogante rijke Russen en het overgrote deel die niet rijk zijn en hard moeten werken voor hun karige salaris in Rusland. En laten we ons realiseren dat een groot deel van de Russische bevolking het niet eens zijn met de dictator Poetin. Want als zij hun mening zouden geven belanden ze zo in een kamp in Siberië net als onder de dictator Stalin. Want de ouderen onder de reageerders weten nog heel goed aan wie wij onze vrijheid te danken hebben, het waren niet alleen de geallieerden. Want 10,7 miljoen Russische soldaten sneuvelden voor onze vrijheid in de tweede wereld oorlog in de strijd tegen de Fascisten van de dictator Hitler. En laten we de Russische mensen met rust laten in de Europese steden die er al jaren wonen en een bedrijfje of winkel hebben. Google eens : Slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog dan zie het ongelofelijke aantal Russische soldaten en burgers in de toen als Sovjet-Unie omschreven land gesneuveld zijn, dan begrijp je wat ik bedoel.

2 Reacties
Bouwman2
Bouwman230 aug. 2022 - 17:06

Het is niet waar dat Russen het niet eens zijn met Poetin. Maar wat wil je? Als je voortdurend leugens te horen krijgt en verstoken bent van tegenspraak ga je geloven in Poetin. Bovendien heeft Poetin de Russisch Orthodoxe kerk als rechtvaardiging. Daarom zie je de patriarch en Poetin samen op de foto. Omwille van de smeer likt de kat de kandeleer. Poetin is het prototype van de ongelovige. Russen hebben uw vrijheid niet. Joop zou in Rusland niet kunnen: er is persbreidel. Enkel via You Tube kun je luisteren naar Amsterdam. En dat doet een Rus niet. Die luistert ook liever naar hippe muziek. Als u uw leven lang verstoken bent van feiten, ga je geloven. Russen zijn dol op sprookjes, dat kun je hen niet kwalijk nemen. Als u steeds niets anders hoort dan Rutte moet weg,... Als je nooit wordt tegengesproken verlies je het zicht.

∆
30 aug. 2022 - 17:41

@Nicolay Stalin had in het diepste geheim een non-aanvalspact gesloten met Hitler. Op 23 augustus 1939. Het Molotov-Ribbentroppact. Zonder de zending wapens uit de VS had het volk in de Sovjet-Uni nu Duits gesproken. 400.000 jeeps en trucks 14.000 vliegtuigen 8.000 tractors 13.000 tanks Ondanks die verraderlijke pact met Nazi-Duitsland. https://historiek.net/het-duivelspact-tussen-hitler-en-stalin/60893/ https://share.america.gov/america-sent-equipment-to-soviet-union-in-world-war-ii/

Noordermeer2
Noordermeer230 aug. 2022 - 15:23

Die rijke Russen, die hier naartoe komen gaan dan wel naar het Midden- of Verre Oosten. Begrijp sowieso niet wat ze hier komen zoeken. Qua luxe, service en value-for-money moet je al decennia niet meer in Europa zijn.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk30 aug. 2022 - 14:24

Toch vreemd, dat hier op een progressief forum wordt opgeroepen tot het uitsluiten van een bevolkingsgroep. Wanneer mensen van mening zijn dat dit zou moeten gelden voor inwoners van Rusland, zou dat dan ook moeten gelden voor inwoners van de Volksrepubliek China , waarvan het regime ook geen schone handen heeft in haar buitenlandpolitiek. Denk maar eens aan de expansie in de Zuid-Chinese zee, de houding jegens Taiwan, het neo-koloneale road-and-belt initiatief om landen in Azië en Afrika onbetaalbare leningen op te dringen om zichzelf land toe te eigenen. En dan zijn er vast nog meer buitenlandse regimes waarvan de waarden hier niet worden gedeeld. Moeten die inwoners ook geen visum meer krijgen? Vraag is ook of het überhaupt iets oplevert. Tot nog toe treffen de sancties die de Europese Unie aan Rusland oplegt meer de inwoners van de EU zelf dan dat Rusland er iets om geeft. Er was zelfs ooit een proces gevoerd tegen een politicus die minder mensen van een bepaalde bevolkingsgroep wenste. Geven de mensen die voor het uitsluiten van bevolking uit Rusland deze politicus dan gelijk?

2 Reacties
Bouwman2
Bouwman230 aug. 2022 - 17:16

Heel goed van u , meneer Hermans. U heeft inderdaad gelijk. Klein punt van verschil: sancties werken weldegelijk. Maar niet binnen een week. Als men in Jekaterinburg , Omsk of Petersburg ziet dat de schappen leeg raken dan worden ook Russen ontevreden en keren ze zich af van de Staat. Dat weet u toch best?

oproerkraaier
oproerkraaier31 aug. 2022 - 1:00

"Toch vreemd, dat hier op een progressief forum wordt opgeroepen tot het uitsluiten van een bevolkingsgroep." Uw nick is verschrikkelijk verkeerd.

Break on through
Break on through30 aug. 2022 - 13:50

Als je het mij vraagt zijn Russische toeristen in Europa de Britse van het Oostblok. Altijd dronken, onbeschoft, luidruchtig en altijd zeiken tegen personeel.... Het Russische intellectuele deel zal best deugen hoor. En de gewone Russische Jan met de pet betrap je ook amper op dit soort wangedrag. Maar ik vraag me echt af wat de toegevoegde waarde is om nu juist het deel waar je ook goed zonder kunt (toeristen met foute boten en te veel geld) toch toe te laten.....

1 Reactie
Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout30 aug. 2022 - 14:00

In all-in resorts zijn Russen berucht omdat ze alle vlees en kaas op(vr)eten zodat er niks overblijft voor de andere toeristen.

Pietje Puk139
Pietje Puk13930 aug. 2022 - 13:23

"Duitsland is van mening dat Russische burgers niet collectief gestraft mogen worden voor de wandaden van Moskou." Oh, en de inwoners van Europa mogen wél collectief gestraft worden door Putler?

1 Reactie
r v b
r v b31 aug. 2022 - 8:24

Wij worden gestraft door de grote gasmaatschappijen, zij verhogen de prijzen.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa30 aug. 2022 - 12:46

Alsof dat Rusland iets kan schelen

Phantom3
Phantom330 aug. 2022 - 12:39

De gewone Rus kan hier niets aan doen. Waarom die straffen?

Bouwman2
Bouwman230 aug. 2022 - 11:45

Russen zijn wat mij betreft van harte welkom. Laat Russen gewoon zien hoe er hier wordt geleefd. Reizen is goed voor begrip.

∆
30 aug. 2022 - 11:40

Ik kies volledig partij voor Oekraïne in hun strijd voor vrijheid, onafhankelijkheid, democratie en tegen de Russische militaire invasie en gedeeltelijke bezetting. Toch kan ik mij vinden in het standpunt van de Duitsers tegen collectief straffen. Het aantal goedwillende Russen zal lijden onder de kwaadwillenden. Laten we niet vergeten, om oog te houden voor dissidenten in Rusland.

spelregeltoerist2
spelregeltoerist230 aug. 2022 - 11:38

Laten die Russen maar lekker in eigen land op vakantie gaan. Asocialer volk kom je niet tegen in de all-in resorts wereldwijd.

2 Reacties
Pindaklaas
Pindaklaas30 aug. 2022 - 14:06

Nou, de Britten en Nederlanders kunnen er ook wat van. Ik heb 2 Russische vrienden maar die zijn zeer beschaafd.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks30 aug. 2022 - 15:59

dat is inderdaad wel een bepaald slag mensen, bezoekers van all-in resorts

Jopie666
Jopie66630 aug. 2022 - 11:24

Russen kan je missen als kiespijn. Het motto van Europa wordt een dode Rus is een goede Rus. Ik wens Rusland met 140 miljoen inwoners en erg vergrijsd veel succes tegen een coalitie van 30 landen die wapens leveren en samen 1 miljard inwoners hebben. Zelfs China vindt dat Rusland moet stoppen met de oorlog.

4 Reacties
LaBou
LaBou 30 aug. 2022 - 15:49

Eerlijk gezegd is het me niet duidelijk waarom dit soort reacties worden geplaatst.

Mark Huysman
Mark Huysman30 aug. 2022 - 17:34

@LaBou Mee eens. Veronderstel dat iemand zou schrijven, ‘de enige goede Marokkaan is een dode Marokkaan’. Het lijkt me niet dat dat door de moderatie komt. Of misschien ook wel. Ik verbaas me de laatste tijd wel vaker over de dingen die hier geplaatst worden.

Wie o Wie
Wie o Wie30 aug. 2022 - 19:12

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

EenMening3
EenMening330 aug. 2022 - 23:05

@Jopie Europa moet zo snel mogelijk van het Russische gas gaf. Dat kan o.a. door zuinig te zijn met energie en zoveel mogelijk stilgelegde kolen- en kerncentrales weer op te starten. Noorwegen, Qatar, Algerije en de VS willen Europa te hulp schieten. Ook Nederland kan de gasproductie weer opvoeren tot het maximale niveau. Laten we hopen op een zachte, zonnige herfst en winter, met voldoende regen. Als Europa de komende winter doorkomt is Rusland uitgespeeld. Nu al fakkelen de Russen dagelijks voor 9 miljoen euro gas af, dat ze niet kunnen leveren aan landen buiten Europa. Dat zal alleen maar meer worden. Olie kunnen we overal kopen, daar hebben we P. niet voor nodig.

Joop  den Uil
Joop den Uil30 aug. 2022 - 11:14

De EU gaat zich nu helemaal met alles bemoeien met eisen en regels behalve het asielzoekersprobleem. Dat mogen de landen dan weer zelf uitzoeken. Laat EU zich nou maar beperken tot veiligheid en de munt. daar is het indertijd voor opgericht. ''Open grenzen'' weetje wel?

3 Reacties
JoostV2
JoostV230 aug. 2022 - 11:57

Joop, Ik kan je gerust stellen. Europa gaat zich er niet mee bemoeien. Tenminste niet meer als roeptoeteren. Ze gaan er niet over. Maar naast Europa kennen we ook een overleg van de baasjes van de lidstaten. Je weet wel onze Rutte, Macron uit Frankrijk. Dat doen z edus ook niet in Brussel, maar ergens in Europa. Zij kunnen natuurlijk wel gezamenlijk met alle landen de verstrekking van Visa's stoppen. Dat zie je dan ook in de tekst. Griekenland en cyprus zijn tegen en duitsland heeft ook iets te mekkeren.

DaanOuwens
DaanOuwens30 aug. 2022 - 12:28

@ Joop den Uil Jij schrijft: De EU gaat zich nu helemaal met alles bemoeien De EU doet dit niet. Dit zijn de landen zelf. Zoals ook jou zou moeten blijken uit de zin: ..... tijdens de bijeenkomst van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken die deze dinsdag wordt gehouden in de Tsjechische hoofdstad Praag. Blijkbaar heeft men behoefte dit in afstemming en overleg te doen. Daar is de EU de vergadertafel voor, maar de EU is zeker niet de initiatiefnemer zoals jij probeert te suggereren.

Wie o Wie
Wie o Wie30 aug. 2022 - 16:46

Daan, je begrijpt het blijkbaar niet. Een land zet iets op de agenda dan is het de bedoeling om er gezamenlijk uit te komen. Het is dan niet de bedoeling om Te zeggen “gaan jullie maar overleggen, mijn land doet wat het ons uitkomt” Die houding spreekt jou wellicht aan, maar er worden steeds meer zaken geagendeerd met de bedoeling om samen Als EU regels te maken.

Gio Servas
Gio Servas30 aug. 2022 - 10:56

Tja, Putin zegt natuurlijk dat wij tegen Russen zijn en dan laten wij zien dat hij gelijk heeft. Gaan we de Russen die hier al zijn ook nog opsluiten?

JasDon
JasDon30 aug. 2022 - 10:52

Niet meer dan logisch, het is vreemd dat je het weekend ervoor Oekraïners aan het vermoorden kan zijn en vervolgens rustig de Amalfikust bezoekt.

2 Reacties
Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout30 aug. 2022 - 13:58

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

oproerkraaier
oproerkraaier31 aug. 2022 - 15:37

Israel en Amerika worden ook niet geboycot. Dus dubbel is het wel.