Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Euro-PVV'er weg wegens aanrijding onder invloed

  •  
17-08-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
stoep_300.jpg
Update: Van der Stoep had vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol op
PVV-Europarlementariër Daniël van der Stoep stapt op. Directe aanleiding is dat hij onder invloed van alcohol een auto-ongeluk heeft veroorzaakt. Bij die aanrijding is niemand gewond geraakt.
In een verklaring stelt Van der Stoep:
Mijn besluit om dit te doen komt voort uit het feit dat ik vandaag een aanrijding heb veroorzaakt op het moment dat ik onder invloed van alcohol verkeerde. Bij deze aanrijding was gelukkig de materiele schade beperkt en zijn geen mensen gewond geraakt. Desalniettemin ben ik van mening dat ik met deze actie mijzelf heb gediskwalificeerd als parlementarier. Iemand die het voorrecht heeft om het Nederlandse volk te mogen vertegenwoordigen dient dit soort gedrag niet te vertonen.
Van der Stoep kwam eerder dit jaar in het nieuws omdat hij betrokken was bij een liefdesschandaal. Hij ontsloeg een medewerker die een seksuele relatie aanging met zijn ex-verloofde. 
Update 09:14:
In de verklaring stelt de PVV’er dat hij de aanrijding op woensdag veroorzaakte. Op Twitter werd echter al eerder melding gemaakt van het in alcohol gedrenkte ongeluk. Dat zou zaterdag al gebeurd zijn. Het is vooralsnog onduidelijk of het hier gaat om een tweede aanrijding of dat de PVV om andere redenen de ware toedracht probeert te verhullen.
Update 22.00
Van der Stoep had ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol op en heeft om die reden ook zijn rijbewijs moeten inleveren. Op het politiebureau bleek dat de PVV’er een alcoholwaarde had van 0,5 promile had. Volgens een politiebericht reed hij op een stilstaande auto die daarop weer op een voertuig daarvoor knalde, meldt het AD.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (65)

rgeurtsen
rgeurtsen17 aug. 2011 - 22:50

Potverdikkie... we moeten daniël nooit vergeten, die man past wel in een politieke krimi... passiemoorden en zo... prachtig PVV-karakter. Toch heel wat stijlvoler dan de brievenbuspisser in den haag - Jeetje met Hero B. hebben we nu ook Daniël vdS. Love it. Succes man, want het blijft wel lullig.

kraai21
kraai2117 aug. 2011 - 22:50

Beter dan Brinkman, die ontweek een nachtelijke alcoholcontrole door zijn lichten te doven en met hoge snelheid door het dorp te scheuren. Thuis gekomen zette hij een cognacfles aan zijn mond, zodat controle door de politie die twee minuten later bij hem aankwam geen zin meer had.

Bernie2
Bernie217 aug. 2011 - 22:50

Vraag is of de blonde xenofoob opstapt uit het EP om zich vervolgens bij Wilders' andere brekebeentjes in de Kamer te voegen, of verlaat de man de PVV sowieso? Het laatste geloof ik niet, tenzij hij juist is gaan zuipen omdat hij qua familie, vrienden en maatschappij als PVV'er werd uitgescheten. Verder vind ik 'm bijna een vent. Waarom zijn wel positie in het EP opgeven, maar niet zijn rijbewijs inleveren wegens aangetoond incompetent als weggebruiker en levensgevaarlijk bovendien?

peterverkenst
peterverkenst17 aug. 2011 - 22:50

Die verklaring leest alsof er iemand achter hem stond terwijl hij m tikte.

JanJansen17
JanJansen1717 aug. 2011 - 22:50

Lijkt heel netjes, maar er is geen mens die vrijwillig zijn baan opzegt vanwege ligt materiele schade bij een klein auto ongelukje. Ook niet als daar drank bij is gebruikt. Vooral niet als een lid van de PVV een uitzonderlijke missie uit te dragen heeft ter bescherming van de staat en Europa. Dat is wel gebleken uit voorgaande misstappen van PVV collega's. En morele ingevingen zijn nog nooit leidend geweest bij de PVV. Of zou het nu ineens gaan verkeren?

JanJansen9
JanJansen917 aug. 2011 - 22:50

NON-informatie. Wat had je anders verwacht? Je moet toch continue straalbezopen zijn om achter de Grote leider/lijder GW aan te lopen.

MrOoijer
MrOoijer17 aug. 2011 - 22:50

Ja, prachtig, het lijkt keurig netjes zo'n reactie van een PVV-er. Zogenaamd meteen opstappen als je iets verkeerds gedaan hebt. Alleen: HET KLOPT NIET. Het was niet woensdag, dat hij dronken was. Het was drie dagen eerder, op zondag. De schade viel wellicht mee, het promillage niet. Hij gaat helemaal niet uit zichzelf weg, er is drie dagen lang druk uitgeoefend. En wedden dat hij wachtgeld krijgt? Bron: http://mobile.twitter.com/Jantje_Paasman/status/102559723013943296/photo/1

Yggdrasil
Yggdrasil17 aug. 2011 - 22:50

Ja als je voor de PVV werkt dan kom je op den duur in gewetensnood en dan ga je drinken. Want alcohol doet vergeten. Nou is alcoholgebruik binnen de PVV sowieso nogal een goed gebruik, er zijn er meer die willen vergeten dat ze een enorme blunder hebben begaan door uit opportunistisch gedrag voor de PVV aan de slag te gaan. Trouwens de meeste PVV'ers maken de indruk in constante beschonken staat te zijn. Drank op of niet het blijft allemaal een beetje dronkenmans gelal. Maar de schaamte die iemand heeft om voor de PVV te werken is niet weg te spoelen met alcohol, het blijft altijd maar knagen daar helpt zelfs de fles niet tegen. Dag meneer van der Stoep, neem er nog eentje. Hai prosit, eins, zwei,drei SAUFEN.

Meta Foor
Meta Foor17 aug. 2011 - 22:50

ik dacht dat die lui allemaal een chauffeur en gratis 1e klas vervoer hadden ? zeker ook nog gratis drank. maar wel weer mooi dat ie gelijk optieft; eindelijk een principe vd PVV waar andere partijen een voorbeeld aan kunnen nemen

Luna12
Luna1217 aug. 2011 - 22:50

Pas nog , zag ik de brievenbuspisser zitten in de kamerbankjes tijdens het debat over de euro... Mijn hemel , wat een zielig stukje mens , hij kon al niets en nu mag hij niets meer van de Baas. Hem rest nu slechts tot de volgende verkiezingen op die plek iedere maand 7.168 euries op te strijken... in afwachting van het wachtgeld daarna...

sjaakie2
sjaakie217 aug. 2011 - 22:50

En daar gaat er weer eentje! de lijst wordt echt steeds langer, niet dat ik erom maal.

JoopSchouten
JoopSchouten17 aug. 2011 - 22:50

: )))))) Drank maakt een mens snel ouder. Vind je ook niet Ygg?

wvdstraat
wvdstraat17 aug. 2011 - 22:50

In de loop van de geschiedenis hebben vele wereldleiders belangrijke besluiten genomen onder invloed (vaak van drank, soms van opiaten). PVV'ers lijken te denken dat dit ook omgekeerd werkt; onder invloed word je vanzelf een staatsman ;-) Dit roept meteen de vraag op, want het veelvuldig opsnuiven van peroxide (vaak geconcentreerde ether), met de hersens doet.....

Yggdrasil
Yggdrasil17 aug. 2011 - 22:50

Van der Stoep dronk 5 keer zoveel; als toegestaan: =================== Op het politiebureau blies hij 1110 ugl, vijf keer de toegestane waarde van 220 ugl (0,5 promille). ======================= Ik wist niet dat ze bij de PVV ook al aan coma-zuipen deden want laten we wel wezen een normaal iemand die zoveel drinkt kan dan nog amper op zijn benen staan. Dus van der Stoep rectificeer die opmerking van "onder invloed van alcohol" maar. Je was gewoon ladderzat.

noelsag
noelsag17 aug. 2011 - 22:50

Bewuste politieke zelfmoord, hij had er al langer geen zin meer in, en nu lijkt ie ook nog enigszins fysiek op Breivik.

Wout Berlinck
Wout Berlinck17 aug. 2011 - 22:50

Ik ben benieuwd wat Han van der Horst hier van vindt.

Dehnus
Dehnus17 aug. 2011 - 22:50

Wel wachtgeld zeker? Want PVVers hebben vaak de neiging om te stoppen net nadat het minimum aantal maanden is verstreken om wachtgeld op te strijken ;).

robertvdheide
robertvdheide17 aug. 2011 - 22:50

daniel vd stoep op heterdaad betrapt met verborgen camera !!! http://youtu.be/yj9VPWN-FZg

Mitosis
Mitosis17 aug. 2011 - 22:50

conform de regels op dit weblog had uw reactie niet geplaats mogen worden. Argumentum ad hominem

Joeri2
Joeri217 aug. 2011 - 22:50

" Desalniettemin ben ik van mening dat ik met deze actie mijzelf heb gediskwalificeerd als parlementarier. " Tja, als je er zulke rare ideeen op nahoud dan ben je ook niet een echte pvv-er en kun je maar beter opstappen.

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos17 aug. 2011 - 22:50

Hahahaha geweldig. Ja dacht ik ook, een beetje brievenbuspisser of alcoholist blijft gewoon he-le-maal vastgekleefd aan het pluche bij de vrijheidsmensen.

brynnar
brynnar17 aug. 2011 - 22:50

"Desalniettemin ben ik van mening dat ik met deze actie mijzelf heb gediskwalificeerd als parlementarier." Dat heb je al gedaan op het moment dat je voor de PVV op de kieslijst vermeld werd.

1 Reactie
Keesje1
Keesje117 aug. 2011 - 22:50

Ha ha, niet alleen als parlementarier, maar bovenal als mens!

tm2000
tm200017 aug. 2011 - 22:50

Goh, er zijn dus toch politici die wel opstappen bij belangenverstrengeling en laakbaar gedrag. Kunnen kamerleden van ongeveer alle partijen nog een voorbeeld aan nemen. De meeste blijven helaas gewoon zitten en wachten tot de storm overwaait, iets te veel gehecht aan hun verworven status. Ik vind deze partij doorgaans behoorlijk verwerpelijk, maar dit lijkt mij zeer juist handelen.

2 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen17 aug. 2011 - 22:50

Goh Tim, Zou er een verschil zijn, wat betreft een beoordeling, tussen het plegen van een ernstig verkeersmisdrijf in functie en het niet goed omgaan met een beroepscode tijdens een vorige betrekking? Ik ben geneigd te zeggen van wel.

EdwinVink
EdwinVink17 aug. 2011 - 22:50

Ik heb toch sterk het vermoeden dat dit niet geheel van hemzelf kwam. Trouwens als hij geen ongeluk had gehad hadden we er nooit wat over gehoord, maar was hij net zo onverantwoord. ze zullen wel gedacht hebben "zo snel mogelijk laten opstappen, ziet er mooi pro-actief uit, en daarmee onderscheiden we ons dan lekker" Maar ja die andere brievenbuspissendedrankrijdendvluchtendespikemeppendekopstoterts blijven allemaal zitten tenzij ze iets inde porno gedaan hebben natuurlijk.

msj_meijerink
msj_meijerink17 aug. 2011 - 22:50

Waarom is Hero Brinkman dan wel blijven zitten op het blauwe pluche? Meet de GBL met twee maten?

1 Reactie
Knollema
Knollema17 aug. 2011 - 22:50

Hero? Aanrijding?

[verwijderd]
[verwijderd]17 aug. 2011 - 22:50

Overigens hoorde ik vnmorgen op de radio dat dat ongeluk al 5 dagen geleden heeft plaatsgevonden. Dus is hij gesouffleerd( Joh, dien je ontslag nou in, we zijn al genoeg in opspraak geweest)

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil17 aug. 2011 - 22:50

Dus is hij gesouffleerd( Joh, dien je ontslag nou in, we zijn al genoeg in opspraak geweest) ================== Gewoon voor PVV-begrippen met een beetje zachte dwang. Zoals deze bijvoorbeeld: http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSgZU1SsiW2vZ_y1qust95pJgkoqgFTw6v-OKDividD8isPVewMcQ

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman17 aug. 2011 - 22:50

Het is een beetje schimmig allemaal: op 14 augustus meldden anderen al dat hij onder invloed een ongeluk had veroorzaakt. Is dit z'n tweede ongeluk? http://www.nrc.nl/nieuws/2011/08/18/pvver-van-der-stoep-uit-europarlement-na-rijden-onder-invloed/ Maar goed, blijkbaar wilde Wilders hem weg hebben uit het EP.

2 Reacties
BillDuin
BillDuin17 aug. 2011 - 22:50

Daniel van der Stoep Voor de duidelijkheid, auto-ongeluk was gistermiddag op de Raamweg in Den Haag en niet op zondag waar dan ook... 2 minuten geleden via Twitter

BillDuin
BillDuin17 aug. 2011 - 22:50

"Maar goed, blijkbaar wilde Wilders hem weg hebben uit het EP' O zou dat het zijn, mooi ook weer opgelost.

[verwijderd]
[verwijderd]17 aug. 2011 - 22:50

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
BillDuin
BillDuin17 aug. 2011 - 22:50

"We willen weten wie binnenkomt", zegt een woordvoeder van het Korps Landelijke Politiediensten, waaronder de DKDB valt. "Het BSN is voor ons een makkelijke manier om dat te weten te komen." Het ligt net even anders.

Keesje1
Keesje117 aug. 2011 - 22:50

Huub, je moet PVV'ers niet vergelijken met pannenkoeken, dat is een belediging voor de pannenkoek!

[verwijderd]
[verwijderd]17 aug. 2011 - 22:50

Deze las ik net ergens. Wilders bezoekt de tbs-kliniek voor een nieuwe kandidaat.

2 Reacties
robertvdheide
robertvdheide17 aug. 2011 - 22:50

dat zou de tweet van de dag moeten zijn : D

FrankS2
FrankS217 aug. 2011 - 22:50

Voor Corine de Ruiter?: De islam is mogelijk een van de oorzaken van delinquent gedrag van Marokkaanse jongeren. Dat oppert Corine de Ruiter, hoogleraar forensische psychologie in Maastricht die – samen met anderen – in opdracht van het ministerie van Justitie de aanpak van criminele Marokkaanse jongeren in kaart heeft gebracht. Volgens De Ruiter hebben Marokkaanse (en Turkse) jongeren een ‘achterstand in hun morele ontwikkeling’. Zo’n achterstand is één van de factoren die crimineel gedrag kunnen veroorzaken: wetenschappelijk is aangetoond dat delinquenten vaak een verminderde gewetensfunctie, minder empathisch vermogen en minder agressiecontrole hebben. Dit minder goed ontwikkelde ‘moreel redeneren’ van Marokkaanse en Turkse jongeren is volgens De Ruiter en haar medewerkster Kim van Oorsouw te verklaren uit de islamitische achtergrond van deze minderheidsgroepen. http://therealshowstopper.wordpress.com/2011/08/13/corine-de-ruiter-moslims-hebben-verminderde-gewetensfunctie/

[verwijderd]
[verwijderd]17 aug. 2011 - 22:50

Best ongeloofwaardig, nu op een PVV-er af te geven terwijl niets gezegd werd over dat kamerlid die haar geliefde hielp aan Eur 38.000 subsidie.

3 Reacties
kraai21
kraai2117 aug. 2011 - 22:50

Je hebt niet goed opgelet, aan dat Kamerlid zijn zeker 3 artikelen, die ik gezien heb, gewijd. Ik denk dat je lijdt aan selectieve waarneming.

JanJansen9
JanJansen917 aug. 2011 - 22:50

Leest u mijn reacties maar even na op de bewuste plekken. GL heeft een groot probleem met het werven van personen die de gedachten van deze partij adequaat kunnen uitdragen. Hebzucht (borghouts), fraude (peters, zing varma), onkunde (sap, vos e.a.) en tweeslachtigheid (halsema) is aan de orde van de dag. Jammer.

Heileeuw
Heileeuw17 aug. 2011 - 22:50

En in de Telegraaf van afgelopen zaterdag een paginagroot artikel...maar ja...dat is logisch toch?

Yggdrasil
Yggdrasil17 aug. 2011 - 22:50

De eerste beelden van van der Stoep zijn inmiddels binnen. http://www.youtube.com/watch?v=NEDhf4kF_Js

1 Reactie
Charta46
Charta4617 aug. 2011 - 22:50

LOL

[verwijderd]
[verwijderd]17 aug. 2011 - 22:50

Hoe kan het dat "drank" een probleem is in de politiek. Overal waar de politiek bijeenkomt, wordt de fles "goed" gehanteerd. Bij alle partijen ongeacht kleur. Er is geen enkele partij die niet met dat fenomeen te maken heeft of te maken heeft gehad. Zou het komen van de lange dagen, weg van huis, weg van de gezelligheid, dat men de gezelligheid zoekt. Zoekt in de drank. Het te makkelijk wordt versterkt, de compromis onder het genot van een lekker pilsje? Eenzaamheid die gecompernseerd wordt met een goed glas wijn, als maat, als compagnon? Het eten smaakt ook beter met een goed glas drank. Drank dat op elke gelegenheid geschonken wordt ter verhoging van de sfeer en de feestvreugde? In Brussel is de afstand naar het thuisfront nog groter. Plezierreisje die ontaarden in drankfestiijnen, de politici al konteknijpend zich door de feestruimtes begeven. Drank, maakt meer kapot dan je "lief" is. Nu kunnen sommige reaguurders op dit forum net doen dat "dit" probleem van een enkele partij zou zijn. maar de werkelijheid is weerbarstiger. Er is zomaar een lijst, en dat kan zonder moeite, te produceren waar alle partijen rijkelijk op vertegenwoordig zijn. Er ging een mare over sommige politici dat we "de Markerwaard" ook droog kunnen leggen, waarom bepaalde politici niet? Denk maar eens aan Jeltsin die totaal onder de "olie" overal Rusland dacht te kunnen vertegen woordigen. Alles met mate zei de snijder en sloeg zijn vrouw met de ellestok op de kop. Drank maakt meer kapot dan je "lief" is.

2 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil17 aug. 2011 - 22:50

Zou het komen van de lange dagen, weg van huis, weg van de gezelligheid, dat men de gezelligheid zoekt. Zoekt in de drank. ================= Voor een PVV'er is het huis of het thuis nooit ver weg want die voelen zich het beste thuis in de kroeg en kroegen zijn er overal.

dino_radja
dino_radja17 aug. 2011 - 22:50

drank is geen probleem in de politiek. pas als een politicus over de schreef gaat onder invloed van drank wordt er een probleem van gemaakt.

Gerald2
Gerald217 aug. 2011 - 22:50

Meer nieuws van het PVV-front: PVV verzamelt privégegevens van journalisten. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2694/Internet-Media/article/detail/2853313/2011/08/18/PVV-verzamelt-privegegevens-van-journalisten.dhtml

1 Reactie
Gerald2
Gerald217 aug. 2011 - 22:50

Ook D'66 gaat vragen stellen: http://www.nrc.nl/nieuws/2011/08/18/d66-heeft-kamervragen-over-opvragen-persoonsgegevens-pvv/

Yegussa
Yegussa17 aug. 2011 - 22:50

De drank kwam van links...

3 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten17 aug. 2011 - 22:50

: )))))

meijerlahn
meijerlahn17 aug. 2011 - 22:50

Volgens mij van rechts: http://www.youtube.com/watch?v=AVIelwwnyu8

Joeri2
Joeri217 aug. 2011 - 22:50

Maar op een voorangsweg dan toch?

msj_meijerink
msj_meijerink17 aug. 2011 - 22:50

Meneer zat niet 'met alcohol op' achter het stuur, nee, meer was toen LADDERRZAT. Hij zat met 2,5 promille achter het stuur, dat is 5x de max toelaatbare hoeveelheid. Het is gewoonweg misdadig om dan achter het stuur te kruipen. Zo iemand moet volgens hun eigen PVV-normen minimaal een half jaar de bak in! Dus GBL: stel een daad, laat je boevenbende voor een keer het goede voorbeeld geven en opper een 'gerechtvaardigede straf' voor deze zuipschuit. Je zou overigens onderhand kunnen voorstellen alle GBL-boefjes naar een afkick cursus te sturen.

1 Reactie
MrOoijer
MrOoijer17 aug. 2011 - 22:50

Ja volgens de richtlijnen van Justitie staat op meer dan 1091 µg/l "2 weken onvoorwaardelijke gevangenisstraf + 12 maanden onvoorwaardelijke rij-ontzegging" op. Het was 1111 µg/l. Bovendien veroorzaakte hij een kettingbotsing waar drie auto's bij betrokken waren. Moet ook nog meegerekend worden.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194717 aug. 2011 - 22:50

" Desalniettemin ben ik van mening dat ik met deze actie mijzelf heb gediskwalificeerd als parlementarier. Iemand die het voorrecht heeft om het Nederlandse volk te mogen vertegenwoordigen dient dit soort gedrag niet te vertonen." Dat is toch een volkomen te respecteren standpunt. Dat is toch wat we van politici vragen: ernstige fout gemaakt, niet goed praten, niet erom heen draaien, consequent zijn. Het lijkt er op dat we hem dat nu kwalijk nemen omdat hij van de PVV is. Merkwaardig toch, dat meten met twee maten.

1 Reactie
msj_meijerink
msj_meijerink17 aug. 2011 - 22:50

Allemaal achterafgelul. Zoiets moet je vantevoren weten. En met 2,5 promille in het bloed gaan rijden is misdadig!

denmol
denmol17 aug. 2011 - 22:50

Deze man ziet eruit alsof hij vaker te diep in het glaasje gekeken heeft.

1 Reactie
JanB2
JanB217 aug. 2011 - 22:50

Yep.

Ryder
Ryder17 aug. 2011 - 22:50

Het aantal geconsumeerde glazen is iets tussen de 15 en 20 geweest. En dat vóór 18.00 uur. Dan moet je toch wel een drinker met ervaring zijn... Voor dit misdrijf loopt de man aan tegen een ontzegging, boete en psychiatrisch onderzoek op eigen kosten. Wellicht ook een gevangenisstraf, afhankelijk van eventuele recidive mogelijk een onvoorwaardelijke.

2 Reacties
JanJansen17
JanJansen1717 aug. 2011 - 22:50

het valt wel op dat het steeds PVV politicie betreft; hebben ze het binnenskamers zó moeilijk??

Ellyvara
Ellyvara17 aug. 2011 - 22:50

Als vertegenwoordiger voor de PVV lijkt mij een psychiatrisch onderzoek sowieso aan te raden. Ik kan mij niet voorstellen dat de ontslagtekst door hem zelf verzonnen is, waarschijnlijk heeft de grote leider e.e.a. hem gedicteerd.

ErnsTT2
ErnsTT217 aug. 2011 - 22:50

Ach hij hoeft toch alleen maar zijn excuses aan te bieden, Rutte komt zelfs weg met het verduisteren van vele tientallen miljarden...

1 Reactie
FransAkkermans1947
FransAkkermans194717 aug. 2011 - 22:50

...Rutte komt zelfs weg met het verduisteren van vele tientallen miljarden... Dat is heel knap. En u doet er niets tegen?