Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

EU koopt wapens voor Oekraïne

  •  
27-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
171 keer bekeken
  •  
vonderleyenborrell
De Europese Unie gaat wapens aanschaffen voor Oekraïne. Volgens Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, is het de eerste keer dat de EU wapens koopt voor een land dat wordt aangevallen.
Vond der Leyen maakte ook bekend dat de EU ‘de mediamachine’ van het Kremlin aan banden legt. Propagandakanalen als Russia Today en Sputnik verdwijnen daardoor. “We gaan hun giftige en schadelijke desinformatie in Europa verbieden.” Eerder deze week drong de Russische schaakgrootmeester Garry Kasparov al aan op het verbieden van Kremlin-propaganda.
De mensenrechtenactivist pleitte daarnaast voor maatregelen die Vladimir Poetin en zijn coterie persoonlijk treffen. Het afsluiten van het Europese luchtruim voor Russische toestellen gaat om die reden ook voor privéjets van oligarchen gelden, benadrukte Von der Leyen.
Belarus, dat Rusland helpt bij de aanval op Oekraïne, krijgt eveneens te maken met sancties van de EU. Het land mag niet langer producten als hout, cement, staal en tabak naar de EU exporteren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.