Joop

EU dreigt met rechtszaak om Hedwigepolder

  •  
03-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-bleker_vermoeid_300.jpg
Bleker houdt kritische brief voor Kamer verborgen
De Europese Commissie dreigt met juridische stappen tegen Nederland. De Commissie eist dat het kabinet-Rutte zijn afspraken over natuurherstel ter compensatie van de verdieping van de Westerschelde nakomt.
In de brief wordt benadrukt dat ‘onmisbare herstelwerkzaamheden’ aan het waardevolle estuarium ‘niet buiten de Westerschelde zouden kunnen worden uitgevoerd’. Die passage is voor Bleker pijnlijk nu het kabinet wil afzien van het onder water zetten van de Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen. Met een gedeeltelijke ontpoldering nabij Vlissingen en een aantal binnen- en buitendijkse maatregelen denkt Bleker te voldoen aan internationale verplichtingen. De brief ademt de sfeer dat daarvan geen sprake kan zijn.
De Tweede Kamer wil al tijden lang dat de van  8 april daterende brief openbaar wordt gemaakt. Staatssecretaris Henk Bleker van Natuur heeft al eind mei gezegd dat hij zich daarvoor zal inspannen, maar de Kamer wacht nog steeds.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (65)

JanJansen9
JanJansen93 aug. 2011 - 5:40

Geef deze man veertig pony's waar hij mee kan fokken. Maar haal hem asjeblief van het politieke toneel. En zeker van de buis (Pauw en Witteman), niet om aan te zien en horen. Nou ik dit schrijf: zit er sowieso wel een capabel persoon in dit kabinet? Allemaal potentiele brekebeentjes onder aanvoering van een aalgladde mooiprater. Dat was bij voorgaande cda vvd kabinetten wel eens anders.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa3 aug. 2011 - 5:40

Chalali chalala!

thisisthekees
thisisthekees3 aug. 2011 - 5:40

Erg triest dat de EU deze man moet terugfluiten en dat we ons land in hoge mate belachelijk maken door contractbreuk. Populisme wint het van gezond verstand.

pvandenbemt
pvandenbemt3 aug. 2011 - 5:40

Zo oprecht en zo eerlijk. DUUHHH

.2
.23 aug. 2011 - 5:40

Zet Bleker zijn werkkamer onderwater, dan is er sprake van onmisbare herstelwerkzaamheden! Fijn dat er toch nog door Brussel op de rem wordt getrapt.

ColorHugo949
ColorHugo9493 aug. 2011 - 5:40

Het ziet er naar uit dat er stevige bestuurlijke fouten zijn gemaakt door de Nederlandse regering. Met name door zwabberend beleid van CDA politici die tegen ontpolderen zijn ( Koppenjan, Balkenende, Bleker ). Al begonnen tijdens Balkenende. Nederland komt haar eigen zorgvuldig voorbereidde afspraken niet na met België. Heb deze vakantie gesproken met een Zeeuw die er echt wat van af weet. Er zullen claims komen uit België: contractbreuk, juridische kosten, niet meer meebetalen van België aan alternatieven en een erfgrensgeschil. Nederland zal kosten van een dijk moet zelf moeten gaan betalen. Hedwige polder was prima uitgekiend. Ofwel Nederland staat voor natuur-compensatie-beleid of niet. Dan moet Nederlnad dat ook niet uitdragen via allerlei commissies in het binnen en buitenland. Conclusie: wanbestuur wat de Nederlandse belastingbetaler miljoenen extra gaat kosten.

Alexander4
Alexander43 aug. 2011 - 5:40

Het maakt natuurlijk helemaal niet uit wie er toen voor en tegen waren. Waar het om gaat is dat Nederland zich aan internationale afspraken moet houden. Nederlanders zijn de eersten om andere landen te bekritiseren als ze zich niet aan de afspraken houden. Dan moet je zelf niet gaan lopen afhaken. En al helemaal niet als dat gedaan wordt om de steun van een 1e kamer lid te kopen. :-(

Lozerech
Lozerech3 aug. 2011 - 5:40

Wat het CDA hier heeft geflikt is echt schandalig, voor de natuur maar vooral ook naar onze zuiderburen toe. Terwijl de Belgen allang hun deel van de overeenkomst zijn nagekomen en de aangrenzende polder onder water hebben gezet, gaat Nederland ineens op eigen houtje een ergens anders een flauwekul project uitvoeren. En voor wat, Bleker? Omdat sommige CDA-stemmende Zeeuwen het 57 jaar na dato te traumatisch zouden vinden om een polder gecontroleerd onder water te zetten? Dit soort wanbestuur van een CDA-minister doet me denken aan hoe vorig CDA-minister Gerda Verburg in Brabant en Limburg de Q-koorts vrolijk om zich heen liet slaan, met minstens 12 doden tot gevolg. Om de boeren maar niet tegen de haren in te strijken. Wat is het toch een achterlijke partij, dat CDA. Dat de VVD daarmee in de regering wil zitten...

Tealc2
Tealc23 aug. 2011 - 5:40

Wie zijn woord geeft..moet zij woord ook houden/nakomen.. Hoop dat de EU aantal zaken recht zetten..

FransAkkermans
FransAkkermans3 aug. 2011 - 5:40

"Bleker houdt kritische brief voor Kamer verborgen". Dat klopt dus niet. De brief was wel vertrouwelijk voor de kamer beschikbaar, dat is iets anders dan openbaar maar ook iets anders dan verborgen.

daniel565
daniel5653 aug. 2011 - 5:40

Nederland gaat niet meer over Nederland. Dat komt de stabiliteit ten goede?

1 Reactie
Michiel Online
Michiel Online3 aug. 2011 - 5:40

"Nederland gaat niet meer over Nederland. Dat komt de stabiliteit ten goede?" Wel met deze coalitie. Oke en nee wacht even dat natuurgebied moet niet beschermd worden. We gaan gewoon lollig verder met de afbraak van het klimaat en onze ondergang. En even een sneertje naar Joop, dit is geen politiek maar behoort in de groene sectie thuis. Grr..

objectivist
objectivist3 aug. 2011 - 5:40

Leve Europa?

1 Reactie
labels
labels3 aug. 2011 - 5:40

"Leve Europa?" Tsja, een beetje sneu voor de nationalisten onder ons, maar rivieren stoppen nu eenmaal niet bij landsgrenzen, dus daar za je onderling afspraken over moeten maken en aan die afspraken zal je je moeten houden.

[verwijderd]
[verwijderd]3 aug. 2011 - 5:40

Waar bemoeien zij zich mee

4 Reacties
Alexander4
Alexander43 aug. 2011 - 5:40

1. De EU-landen hebben met elkaar afgesproken dat kwetsbare natuurgebieden moeten worden beschermd (of bij afbraak: gecompenseerd). Dit is geen hobbyisme. Het is om te voorkomen dat meer en meer diersoorten voor goed zullen uitsterven. 2. Het is goed als de EU zich uitspreekt als twee landen een conflict hebben. Belgie is hardstikke pissed dat Nederland nu toch de Hedwige polder niet onder water zet. En Nederland zit fout. De afspraken waren gemaakt en de Belgen zijn daarmee aan de slag gegaan. Dat heeft veel geld gekost. Als Nederland nu afhaakt krijgen we een gigantische claim aan onze broek. En daar hebben we geen geld voor. Het kabinet gaat straks waarschijnlijk de schuld aan 'Europa' geven. Maar de spelregels waren vanaf het begin duidelijk. Het kabinet is willens en wetens aan een heilloze weg begonnen. En de oppositie heeft dat de hele tijd gezegd. Dus het kabinet moet straks niet piepen dat Europa het heeft verpest. Dat hebben ze zelf gedaan.

Dehnus
Dehnus3 aug. 2011 - 5:40

Nou met een contract. Als ik met jouw een contract afsluit dat wettelelijk klopt en notarieel is vastgelegd dat jij mij recht van doorgang moet verlenen naar mijn tuin via een paadje dat over jouw land gaat. En daar staat in dat je daar geen hekken met sloten op mag zetten dan dien je je daar aan te houden. Dat is ook in de Nederlandse wet zo, en dat is met dit niet anders. Verder heeft België NL dik betaalt de laatste jaren, en ik kan me dus voorstellen dat ze voor die centjes ook wel wat werk willen zien.

labels
labels3 aug. 2011 - 5:40

"Waar bemoeien zij zich mee" Wie bedoelt u precies met "zij"? Zijn dat de Europese partners waarmee Nederland afspraken mee heeft gemaakt, en die Nederland graag aan die afspraken wil houden? Of zijn dat de Nederlandse parlementariërs die graag de juiste informatie krijgen van de staatssecretaris? Beiden hebben in ieder geval alle recht om zich hiermee te bemoeien, volgens mij. Gewoon om het simpele feit dat ze partij zijn in de geldende afspraken.

doeidoei
doeidoei3 aug. 2011 - 5:40

Goed punt. Het is een geschil tussen Nederland en Belgie. Die moeten mekaar maar voor het gerecht dagen als dat nodig is. De EU heeft daar niks mee van doen.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman3 aug. 2011 - 5:40

Aan al die mensen die nu jammeren dat Nederland "niet meer" over zichzelf maakt: Als je internationaal afspraken maakt, dan word je daar inderdaad door die anderen aan gehouden. Als jij een tv koopt, en de rekening niet betaalt, dan kom t er ook een deurwaarder langs. Jammeren dat je dan "niet meer over jezelf" gaat helpt je ook dan niet. Het laat alleen maar extra zien hoe onbetrouwbaar je bent...

2 Reacties
Goodies2
Goodies23 aug. 2011 - 5:40

Pffffffffff dit kon je van 200 kilometer afstand zien aankomen.. Bleeker gedraagt zich als een magiër in plaats van een bestuurder. Je kunt niet zomaar natuur bijtoveren. Lx

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa3 aug. 2011 - 5:40

Afspraak is afspraak en zo ie dat, maar hoe komt Nederland aan haar internationale afspraken terwijl dit land op haar kop staat. Nederland kent ook het Internationale Gerechtshof die de schurken berecht en bestraffen.Maar Nederland is nu bezig om juist de schurken( mensenrechten schenders zoals Wilders en zijn PVV) te produceren en te beschermen namens de meningsuiting.Maar de helft van de schuld bij een schurk ligt altijd bij zijn mening, met andere woorden haat zaaien tegen de mensen. De enige zegen voor dit land is dat als dit kabinet naar huis gaat. Basta Rutte, basta Verhagen, Basta Bleker en drie keer basta Wilders. Ik zelf ben uitgewilderst en uitgeblekert.

Yggdrasil
Yggdrasil3 aug. 2011 - 5:40

Het handjeklap tussen Robensin en de tandem Wilders-Rutte gaat dus nog een staartje krijgen. Mooi. Hoe meer onrust hoe beter.

1 Reactie
JanJansen9
JanJansen93 aug. 2011 - 5:40

Laten we duimen dat dit rariteitenkabinet geen lang leven beschoren is.

tineke3
tineke33 aug. 2011 - 5:40

@ mostafa mouktafi hoe is het mogelijk, maar het lukt je om zelfs met dit onderwerp Wilders er met de haren bij te slepen. knap, heel knap.....

3 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa3 aug. 2011 - 5:40

Sylvia had het over afspraak is afspraak en ik zie dat Bleker is besmet door Wilders om schijnt te hebben aan de internationale afspraken en vooral de Europese afspraken, of het over mensenrechten gaat of over hoe je een koe of een geit mag melken.

wvdstraat
wvdstraat3 aug. 2011 - 5:40

M.M. heeft volkomen gelijk ! Wie de getrapte senaats-verkiezingen (Prov. Staten dus) heeft gevolgd, weet dat het álles met elkaar te maken heeft....

Tealc2
Tealc23 aug. 2011 - 5:40

Nou als ik me goed herinnerde waren Rutte & Ratte allebei aanwezig toen de achter-kamertje afspraak met Robesin werd gemaakt..om vriendjes politiek te bedrijven.. dinsdag 26 april 2011 18:14 Het Zeeuwse Statenlid Johan Robesin meldde zich als een zwevende kiezer, toen hij contact zocht met PVV-leider Geert Wilders en later met premier Mark Rutte (VVD). Rutte heeft geen toezeggingen gedaan aan Robesin.

[verwijderd]
[verwijderd]3 aug. 2011 - 5:40

Heerlijk dat de arrogante, achterbakse opperstalmeester boer Bleker eens een koekje van zijn eigen beschimmelde deeg krijgt. Op zo'n moment ben ik weer extra blij met Brussel. Afspraken niet nakomen? dan billenkoek en in de hoek. Weg met het stiekeme gekonkel in dat torentjesachterkamertje waar een stelletje handen op één buik niet de deskundigheid hebben en het ook niet in zich hebben de verantwoording te dragen voor een land met 16,5 miljoen inwoners, besturen alsof ze monopoly spelen. Wat mij betreft mag de macht van Brussel zo ver reiken dat het alle landen met harde hand centraal bestuurt. Met een échte wat te zeggen hebbende president aan het hoofd. En de landen die nu allemaal megalomaan en egoïstisch en superrechts voor en aan zichzelf denken, worden dan gewoon staten van Europa. De Verenigde (nou ja, verenigd...) Staten van Europa. Het wordt tijd!

2 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil3 aug. 2011 - 5:40

Nou is keuterboer Bleker sowieso al niet populair in Europa. Men is nog niet vergeten dat bij de uitbraak van de Ehec-bacterie Bleker op eigen houtje Nederlandse groente ging verkopen in Rusland. Terwijl hij heel dapper een komkommer-smoothie dronk.

Dehnus
Dehnus3 aug. 2011 - 5:40

Koekje van eigen deeg? HAH die man gaat er gewoon niet meer mee in gesprek, doet zijn vingers in zijn oren en gaat "LALALALALALALA" doen. Kijk maar hoe hij met zijn eigen departementen omgaan die niet altijd op een lijn met boeren liggen. Hij negeert ze gewoon, zoals Staatsbosbeheer, hij spreekt niet eens met ze. Bleker Regels: 1. Het is pas natuur als het op mijn bordje kan liggen. 2. Als het niet met mij en mijn boeren/vissers vriendjes eens is, is het niet belangrijk en mag ik het negeren. Wie vult hem aan :).

JoopSchouten
JoopSchouten3 aug. 2011 - 5:40

Dit kon deze herenboer op zijn klompen aanvoelen...

1 Reactie
Winston2
Winston23 aug. 2011 - 5:40

Hereboeren De heer De Boer en de boer De Heer waren geweldig in de weer over een grote bus wagensmeer. Nu valt er, als boeren en heren samen gaan marchanderen, wel altijd iets te leren. Maar hier was het heus een hele toer, want De Heer zei tegen de heer: ‘De Boer, die prijs van jou is me veel te stoer.’ Toen zei De Boer tot de boer: ‘De Heer, als je dacht dat ik me voor jou ruïneer, kom dan maar liever een andere keer.’ ‘Zeg, De Boer, dat is voor een heer goed boeren,’ zei De Heer, ‘als hij zo op zijn voordeel blijft loeren’. Maar De Boer zei: ‘De Heer, ik laat me niet voeren’. En De Heer ging tegen de heer te keer en De Boer trok tegen de boer van leer en ten slotte wist geen van beiden meer of De Heer nog een boer was en De Boer nog een heer. Jan Wit Hier moest ik ineens aan denken...; deze boer is in ieder geval geen heer!

morgaine2
morgaine23 aug. 2011 - 5:40

Het is toch zo dat voor een paar miljoen euro aan belastinggeld er een zetel in de eerste kamer is gekocht ,hij (Bleeker) noemt dat boerenslimheid ,ik noem dat diefstal uit de schatkist. Bleeker is het schoolvoorbeeld van de achtergestelde provinciaal die het machtig mooi vindt als hij weer wat stadse rakkers de loef afsteekt. een leugen wordt een vergissing en ach een paar miljoen meer of minder wie maakt zich er nog druk om. Wat dat betreft vat ik Ab Klink echt niet , dat je ,je zo als kleine jongen aan de kant laat schuiven. Boeren en Bleeker is een boer , zijn mensen die geen moer geven om alles wat niet in hun straatje past,en waar ze niet een paar centen aan kunnen verdienen. Milieu,dierenwelzijn ,allemaal dingen die ze zelf wel uitmaken , en de geschiedenis heeft ons geleerd,je kunt wel bij ze onderduiken , maar dan moet je wel een heleboel geld meenemen. Het CDA is een partij die alleen maar geeft om zichzelf , en dat is best oké ,maar ga dan niet zeggen dat je een aanhanger van Jezus en consorten bent, want die gaf om iedereen.

3 Reacties
LastShadowPuppet
LastShadowPuppet3 aug. 2011 - 5:40

"Boeren en Bleeker is een boer , zijn mensen die geen moer geven om alles wat niet in hun straatje past,en waar ze niet een paar centen aan kunnen verdienen." Zo, daar kunnen die boeren het weer mee doen hè?

FransAkkermans
FransAkkermans3 aug. 2011 - 5:40

Wat een rancune! ...en de geschiedenis heeft ons geleerd,je kunt wel bij ze onderduiken , maar dan moet je wel een heleboel geld meenemen. Enig idee hoeveel boeren en boerinnen de moffen hebben afgemaakt vanwege dat onderduiken?

Nog1web
Nog1web3 aug. 2011 - 5:40

Hij is helemaal geen boer. Ook nooit geweest. Dat is slechts een imago dat hij voor zichzelf heeft uitgekozen omdat dit goed ligt bij de CDA-achterban.

[verwijderd]
[verwijderd]3 aug. 2011 - 5:40

Het is de schuld van de moslims

3 Reacties
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos3 aug. 2011 - 5:40

Moslimboer'n dan.

TanjaC2
TanjaC23 aug. 2011 - 5:40

Of van Wilders.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa3 aug. 2011 - 5:40

Niet met modder gooien, wij zijn nette Joopers!

JoopSchouten
JoopSchouten3 aug. 2011 - 5:40

Belgiê dreigt ons landje binnen te vallen en de Hedwigepolder te confisqueren.

1 Reactie
wvdstraat
wvdstraat3 aug. 2011 - 5:40

Lijkt me prima, ze zijn welkom. Zeker als ze meteen enkele restaurants beginnen, bij voorkeur met Antwerpse deerne's in de bediening :-)

FransAkkermans
FransAkkermans3 aug. 2011 - 5:40

Mag ik nog even het standpunt van de SP in herinnering roepen Bleker bashers? "Senator Slager en SP-Tweede Kamerlid Hugo Polderman hebben zich vanaf het begin sterk gemaakt voor het behoud van de polder en wisten zich gesteund door 80% van de Zeeuwse bevolking." En waarom je een jurist en zoon van een postbode een boer noemt, nog wel een herenboer, mag joost weten. Omdat ie als hobby een paar pony's houdt? Sterk argument.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman3 aug. 2011 - 5:40

Bedoel je hiermee nu te zeggen dat, omdat de SP er op tegen was dat dat akkoord getekend zou worden, het kabinet zich nu niet aan de desondanks gemaakte afspraken zou hoeven te houden?

contra
contra3 aug. 2011 - 5:40

Kom op links, pak de volgende strohalm maar om dit kabinet het vuur aan de schenen te leggen... Wat een armoe dit zeg, pfff.

4 Reacties
Soupkip
Soupkip3 aug. 2011 - 5:40

==Kom op links, pak de volgende oplossing maar om dit kabinet het vuur aan de schenen te leggen...== Schitterend. Gewoon schitterend. Wat een pracht van een reactie: 'Wat een armoe dit zeg, pfff.' Wat is 'dit'?

JanJansen9
JanJansen93 aug. 2011 - 5:40

De echte armoe heeft zitting in dit rariteitenkabinet. Arm qua kwaliteit. Arm qua communicatie. Arm in de keuzes die ze maken: JSF, Griekse tragedie, Kultuur afbreken.

labels
labels3 aug. 2011 - 5:40

"Kom op links, pak de volgende strohalm maar om dit kabinet het vuur aan de schenen te leggen... Wat een armoe dit zeg, pfff." Wees nou eens eerlijk. Hier druipt de politieke onnozelheid vanaf? Je hebt als kabinet te maken met een Europees verdrag waarmee je eigenlijk een beetje in je maag zit. Je zoekt een andere oplossing. Dan ga je toch niet eenzijdig jouw deel lopen wijzigen zonder te overleggen met de andere partijen. Zo'n verdrag is best te omzijlen of te veranderen, maar dan zal je we in politiek overleg moeten. En dan een verzoek van de kamer om een brief van de EU door te sturen maandenlang rekken. Lekker openbaarheid van bestuur zou ik zeggen. Dat kan toch niet?

Maurice1968
Maurice19683 aug. 2011 - 5:40

Wat wil je zeggen? Dat met kleine stapjes de rechtstaat niet afgebroken kan worden? Iemand heeft je wijsgemaakt dat afbraak opbouw is. Dat onder de noemer zelfredzaamheid eigenbelang voor de have's parallel loopt aan het eigenbelang van de not have's. Dat problemen altijd het gevolg zijn van het vreemde en je zelf er natuurlijk geen rol in speelt. Je hebt een blinde vlek voor de slopershamer. Dit gedrag van bleker is een voorbeeld van hoe jij en je medestanders zich achter de dijk terugtrekken. Goed weten waar de ander in de fout gaat maar zelf alleen je eigen belang willen realiseren. En zelfs daarmee in de fout gaat.

HogeToon
HogeToon3 aug. 2011 - 5:40

Iets wat ik echt niet begrijp. Misschien kan iemand hier mij dat eens uitleggen. Wij hebben met België een verdrag gesloten over de uitdieping van de W-Schelde. Door die verdieping is het blijkbaar nodig om stukken van Nederland onder water te zetten. Ik snap wat de belangen van België hierbij zijn: ook de grootste schepen kunnen straks Antwerpen bereiken. Maar wat zijn/waren de belangen voor Nederland om dit verdrag af te sluiten?

2 Reacties
Harmen2
Harmen23 aug. 2011 - 5:40

In een verdrag tussen Nederland en België over de verdieping van de vaargeul in de Westerschelde ten behoeve van de Antwerpse haven werd vastgelegd dat de polder weer bij het Verdronken Land van Saeftinghe aangesloten zou worden (door het doorsteken van de dijken) bij wijze van natuurcompensatie (meer ruimte voor de Westerschelde). Vanwege dezelfde reden zou in België het aangrenzende deel van de Prosperpolder ook worden heraangesloten bij het Verdronken Land. De Belgen hebben inmiddels 250 miljoen geinvesteerd en verlangen nu, niet geheel onterecht, dat Nederland zijn deel gaat leveren.

wvdstraat
wvdstraat3 aug. 2011 - 5:40

Ereschuld sinds 1584 ?

matrix2
matrix23 aug. 2011 - 5:40

De EU...hahaha...

2 Reacties
Maurice1968
Maurice19683 aug. 2011 - 5:40

Afspraken ...hahaha... Contracten ...hahaha... Gezond verstand ...hahaha... Macht! BoerenPlusNeoLiberalenPlusHenkEnIngridPlusEenOmkaapbaarStatenlidMaaktDeHelftPlus1! Macht! Fatsoen, dat hoef je niet te doen. Da's optioneel....

Yggdrasil
Yggdrasil3 aug. 2011 - 5:40

De PVV...hahaha...

[verwijderd]
[verwijderd]3 aug. 2011 - 5:40

"Staats secretaris van NATUUR". Heet dat echt zo ? Je komt dan toch niet meer bij van het lachen ! Er schijnt tegenwoordig ook een ministerie van "Verkeer EN Milieu" te zijn. Iets tegenstrijdigers kun je bijna niet verzinnen. Bij ons in de buurt gaat zeer waarschijnlijk een tunnel met bijbehorende snelweg aangelegd worden dwárs door een 15 jaar geleden met veel geld en moeite aangelegd natuurgebied ! Maar ja, dat gaat met toestemming van de minister van Verkeer EN... milieu. Dus zal er wel over nagedacht zijn. Doet me denken aan de beruchte leuze boven de ingang van dat concentratiekamp : Arbeit macht Frei. Ja, vrij in de zin van heel erg dood.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil3 aug. 2011 - 5:40

"Staats secretaris van NATUUR". Heet dat echt zo ? Je komt dan toch niet meer bij van het lachen ! ===================== Het kan nog veel gekker, we hebben zelfs een Ministerie van Veiligheid en Justitie en die naam is een beetje wrang wanneer je beseft dat in andere topics gebleken is dat de politie absoluut niet is opgewassen tegen de kleine criminaliteit, dat de PVV zich sterk heeft gemaakt om duizenden agenten erbij te krijgen en dat ze tenslotte akkoord gingen met een maatregel die 500 agenten uit de bestaande sterkte haalt en zich verenigt in een speciaal daarvoor in het leven geroepen "korenwolf-commando-troepen" ook wel de cavia-politie genoemd. Ja op de onbreekbare partijpunten van de PVV kun je bouwen.

BasVV
BasVV3 aug. 2011 - 5:40

EU. Heeft niets te vertellen over ons land.

2 Reacties
Harmen2
Harmen23 aug. 2011 - 5:40

Foutje, die rechten hebben we de EU zelf gegeven. Bovendien gaat het hier om een verdrag tussen twee landen binnen de EU. Nederland hoort zich aan dat verdrag te houden.

Maurice1968
Maurice19683 aug. 2011 - 5:40

Nederland. Hoeft zich niet afspraken te houden. Aldus bepaald door Ingrid (..instemmend geknik van henk..)

egginkgerben
egginkgerben3 aug. 2011 - 5:40

Waarom is deze kritische brief inzake natuurbeleid Bleker slechts 'vertrouwelijk ter inzage gelegd voor de tweede kamer'en niet gewoon publiek gemaakt, zoals in een volwassen democratie hoort? En waarom gaan de politieke partijen (zeker de oppositie) daarmee akkoord? zaker

1 Reactie
Maurice1968
Maurice19683 aug. 2011 - 5:40

Waar kan ik zien dat de oppositie hiermee akkoord gaat. Ik lees "De Tweede Kamer wil al tijden lang dat de van 8 april daterende brief openbaar wordt gemaakt. " Vanuit het belang van de huidige regering begrijp ik het wel. Machtspolitiek en openheid gaan moeilijk samen. Het zou zomaar kunnen opvallen dat het argument ontbreekt. Of dat de beslissing functioneel was, maar dan voor heel iets anders.

tijsraman
tijsraman3 aug. 2011 - 5:40

Benieuwd of Koppejan nog blijft gedogen als het hem beloofde wisselgeld er niet komt. Benieuwd of Robeson dan ook een boekje open gaat doen. Kunnen we Bruin-1 herdopen in Beerput-1.

1 Reactie
Maurice1968
Maurice19683 aug. 2011 - 5:40

Koppejan? Als je eenmaal zwicht en daarna alsnog stennis gaat maken wordt hij ook door zijn eigen partij neergezet als iemand zonder ruggegraat. Dat wat nu gebeurd heeft hij (kunnen) voorzien. Hij weet dat, zijn partijgenoten weten dat. Hij is vleugellam. De term stemvee is wellicht van toepassing. Hij heeft geen wisselgeld gekregen. Hij heeft het verspeeld toen hij terug in de rij ging staan.