Joop

EU-commissaris spreekt Steinkohlenenglisch

  •    •  
27-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oettinger_300.jpg

In Germany... die zeirwanwhawaz wez würt wasda?

De nieuw Duitse eurocommissaris voor Energie, Günther Öttinger (CDU), hield een speech in het Engels. Of althans hij dacht zelf dat het Engels was. Oordeel zelf. De YouTube-clip is in amper vier dagen al bijna een miljoen keer bekeken.
In het filmpje eerst een fragment van Öttinger toen hij nog minister-president van de deelstaat Baden-Württemberg was. Hij beweert dat naar zijn mening Engels de voertaal in het bedrijfsleven wordt. Niet alleen voor de hogere functies maar voor alle werknemers. Dus ook voor een Euro-commissaris? Kijk, luister en huiver naar zijn poging tot Engels.
Duitslandweb schrijft dat Öttinger niet de enige is:
Eerder bleek minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle er weinig kaas van te hebben gegeten. Zijn misser werd een hit op Youtube en een twitterpagina met ‘Westerwaves’ (letterlijke vertalingen in het Engels van Duitse zinnen) kreeg 20.000 volgelingen.
 Mis niets, volg Joop op Twitter.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

rgeurtsen
rgeurtsen27 jan. 2010 - 13:00

Taalvereisten voor de europese ambtenaren zijn strenger dan dit gewouwel. Tijd voor 'embarrassment of the politicians'?

ReneeO
ReneeO27 jan. 2010 - 13:00

Au... En ik altijd maar denken dat het Engels van Jozef Luns destijds niet om aan te horen was... Maar vergeleken met het knarsende, piepende onverstaanbare 'onengels' van deze man was zijn accent muziek voor het gevoelige oor. :)))))

[verwijderd]
[verwijderd]27 jan. 2010 - 13:00

whahahaha *traantje wegpink* Mijn hemel zeg, dit is echt 'ernstig'! dank dank! Ik heb dit filmpje gelijk door gestuurd naar mijn vriendenkring LOL

1 Reactie
ReneeO
ReneeO27 jan. 2010 - 13:00

En ik heb de link onmiddellijk op Facebook gepost. :)))