Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

EU-akkoord over inperken bonussen bankiers

  •  
28-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-ING300.jpg
Bonus mag verzamelinkomen niet overschrijden ... Bij meerderheid aandeelhouders mag premie verhoogd worden naar tweemaal jaarsalaris
Europese wetgevers hebben gisteren besloten dat de maximale bonusuitkering van bankiers gelijk moet zijn aan het verzamelinkomen. Alleen als een meerderheid van de aandeelhouders ermee instemt kan de maximale bonusuitkering verhoogd worden naar tweemaal het jaarsalaris.
Vertegenwoordigers van de Europese lidstaten en het Europees Parlement gaan het Basel III akkoord uitvoeren, een afspraak die naar aanleiding van de financiële crisis bedoeld was om de buitenproportionele salarissen van bankiers aan banden te leggen. De afspraak moest al in januari intreden, maar zal nu worden doorgeschoven naar januari 2014.
Groot-Brittannië ligt nog dwars en vindt dat aandeelhouders vrij moeten zijn om de hoogte van de bonus vast te stellen.

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

kddebocht
kddebocht28 feb. 2013 - 10:11

Het beperken van de bonus cultuur in de bankwereld is al een hele revolutie. Een revolutie in bankwereld zou moeten zijn, dat ze eens nadenken over de maatschappelijke verantwoordelijkheid. Voor de complete veroorzaakte financiële crisis zijn de banken verantwoordelijk. De voorgestelde maatregelen tonen geen enkele realiteitszin van de heren. Het wordt meer dan tijd, deze excessen goed aan te pakken.

toshiba
toshiba28 feb. 2013 - 10:11

Oke dus de bonus mag niet hoger zijn dan het verzamelinkomen. Maar hoe hoog mag het verzamelinkomen dan zijn?