Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Etty (60) moet NRC-column afstaan aan 'jongere' Scheffer (57)

  •  
24-10-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
ANP-Etty_300.jpg
Hoofdredacteur liet eerder weten dat de krant 'te veel' columnisten had en dat ze 'te links' waren
NRC-columniste Elsbeth Etty (60) moet na vijftien jaar haar column bij de krant inleveren. Hoofdredacteur Peter Vandermeersch zegt het tijd te vinden voor vernieuwing en dat hij meer ruimte wil geven aan nieuwe columnisten.
Villamedia schrijft dat Vandermeersch op 22 oktober op de Nacht van de Columnist in de Stadsschouwburg van Amsterdam al aankondigde dat Etty zal stoppen. Zelf bevestigt de schrijfster dat ze de boodschap ‘per mail’ op haar vakantieadres aan de Middellandse Zee te horen heeft gekregen van Vandermeersch.
Etty wordt per 1 januari 2012 vervangen door filosoof, psycholoog en politicoloog Paul Scheffer (57). De PvdA-coryfee en schrijver zal om de week op dinsdag een column in NRC publiceren. Ook krijgen NRC-journalist Margriet Oostveen en schrijver Hassan Bahara binnenkort een wisselcolumn.
Vorig jaar oktober trad Vandermeersch aan als hoofdredacteur bij NRC. In een interview met HP/De Tijd zei hij toen dat er ‘te veel’ columnisten in de krant stonden en dat ze ‘te links’ waren.
Ze schrijven te veel linkse columns met te veel dezelfde thema’s.
Kort daarop kreeg PVV’er Martin Bosma ruimte in de krant. In het nieuwsbericht in NRC zegt te hoofdredacteur niet te wijken voor de linkse opvattingen van Etty.
In een reactie zegt Etty: “Het is een voorrecht van de hoofdredacteur om zijn eigen columnisten te kiezen.” Wel blijft de bijzonder hoogleraar Literaire kritiek aan de VU als boekrecensent verbonden aan de krant.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.