Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Esther Ouwehand neemt rust vanwege overbelasting

  •  
11-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2115 keer bekeken
  •  
ANP-451177704

Esther Ouwehand legt haar voorzitterschap van de 6-koppige fractie van de Partij voor de Dieren tijdelijk neer. In een verklaring legt ze uit dat ze vanuit gezondheidsoverwegingen rust nodig heeft. In overleg met haar huisarts doet ze een stap terug. Dat besluit valt haar zwaar maar is noodzakelijk om erger te voorkomen, schrijft ze. Haar besluit wordt alom gerespecteerd, ze krijgt ook veel beterschapswensen van andere volksvertegenwoordigers.

De wet stelt dat een Kamerlid 16 weken onafgebroken met ziekteverlof kan zijn. Ouwehand zegt dat die tijd voldoende moet zijn voor haar herstel. In januari verwacht ze weer van de partij te zijn. Christine Theunissen neemt het voorzitterschap waar. Ook wordt Eva Akerboom als tijdelijk Kamerlid benoemd.

De 46-jarige Ouwehand kampte in 2015 met een burn-out en was toen bijna een jaar uit de running. Ze zit 14 jaar in de Kamer.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.