Joop

Ernst Kuipers dacht met plaatjes aan overtuigingskracht te winnen

  •  
27-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
157 keer bekeken
  •  
image1
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Adrianus Hoogeveen
Adrianus Hoogeveen27 jan. 2022 - 10:24

Hans Teeuwen Geen coronapas https://www.youtube.com/watch?v=wOQz2yFJqzQ

beetlejuice150
beetlejuice15027 jan. 2022 - 9:14

Dat vond ik ook. Tot ik de volgende dag las dat het 'geboosterde mannetje' in het schema niet klopte. Die deed vermoeden dat - als je geboosterd bent - je bijna nooit in het ziekenhuis komt. Terwijl het aantal geboosterde mensen tijdens de momentopname nog heel klein was. Het schema blijft een goed beeld geven, maar het leidt tot scherpslijperij bij antivaxxers. Wat het schema goed weergaf, is de relatief grote druk die ongevaccineerden leggen op de ziekenhuisbezetting.

3 Reacties
Norsemen
Norsemen27 jan. 2022 - 10:05

"Het schema blijft een goed beeld geven, maar het leidt tot scherpslijperij bij antivaxxers." Nou en? Met die mensen valt geen rekening te houden.

beetlejuice150
beetlejuice15027 jan. 2022 - 12:05

@Norsemen Ben ik niet met je eens. Als je een fout in het schema kunt voorkomen, haal de de wind uit de zeilen van de wappies. Met die fout erin hebben ze extra munitie om anderen te overtuigen dat de overheid verkeerde informatie geeft.

Markzelluf
Markzelluf27 jan. 2022 - 14:13

Precies, Kever. Ik vond het een heel duidelijk plaatje, maar ik had al meteen mijn twijfels over de juistheid. En dat had Kuipers ook moeten hebben, want natuurlijk wist hij dat er nog maar heel weinig mensen in die periode geboosterd waren en je geen vaccin krijgt als je al besmet bent. Desalniettemin zijn die plaatjes - mits ze kloppen - hartstikke nuttig, want de materie iv voor velen toch erg ingewikkeld, blijkt wel als je bijvoorbeeld ziet met welke argumenten antivaxxers bijvoorbeeld komen.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine27 jan. 2022 - 8:23

Ik vond de plaatjes met de gekleurde poppetjes erg helder. Duidelijk te zien dat de mensen in het ziekenhuis overmatig niet gevaccineerd / niet geboosterd waren.

1 Reactie
gimli55
gimli5528 jan. 2022 - 14:48

Er klopt alleen geen hout van en de data was gemanipuleerd, maar dat is natuurlijk de schuld van de ongevaccineerden. Die zorgen dat de data niet klopt met de werkelijkheid en daarom moet de werkelijkheid gemanipuleerd worden om de ongevaccineerden weer de schuld te kunnen geven. Snappen de antiwappies het nog? Een eerste vereiste is dat data klopt en statistiek betrouwbaar is. Als de data en statistiek niet klopt, ligt dat aan de instantie die de desinformatie construeert en de boodschapper die het verkondigd. Niet aan wappies en niet aan de wel kloppende data, die ze gemist hebben bij het RIVM.