Joop

Erik van Muiswinkel wordt Sinterklaas naast Amsterdamse roetveegpiet

  •    •  
04-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
7970130402_ce6652e3a2_k
Erik van Muiswinkel is de nieuwe Sinterklaas van Amsterdam. De cabaretier die in 2016 afscheid nam van zijn rol als Hoofdpiet omdat hij niet langer een racistische karikatuur wilde spelen , neemt in de hoofdstad het stokje over van Jeroen Krabbé als de Goedheiligman tijdens de intocht.
Van Muiswinkel speelde in de landelijke vertolking van het Sinterklaastoneel 18 jaar lang Hoofdpiet. In 2013 liet hij zich voor het eerst publiekelijk uit over het uiterlijk van Zwarte Piet en zei toen dat wat hem betrof de blackface plaats zou maken voor roetvegen, om het feest inclusief te maken. In 2016 zei hij de rol definitief vaarwel. Over die beslissing zei hij destijds in RTL Late Night : ‘Er wordt wel heftig gediscussieerd, maar het echte, harde, nare, persoonlijke, smerige scheldwerk, komt allemaal van rechts.’
Bij de intocht in Amsterdam is geen enkele Zwarte Piet te zien, het comité zet daar – net als vorig jaar – alleen roetveegpieten in.
Bron: Het Parool / cc-foto: Kennisland
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (60)

Joop Schouten
Joop Schouten5 nov. 2018 - 17:01

Roetveegracisme.

Komtgoed
Komtgoed5 nov. 2018 - 14:31

Waarom geen zwarte Sinterklaas en witte pieten. Zijn de rollen een keer omgedraaid, toch?

1 Reactie
johannn2
johannn25 nov. 2018 - 16:25

Geef mij maar naturel. .

Bernie2
Bernie25 nov. 2018 - 13:50

Dát zal extreemrechts die de onderbuikse Sinterklaas-discussie heeft gekaapt, leuk vinden. Ik verwacht van Van Muiswinkel wel dat hij dit jaar, en anders zeker volgend jaar, ook de nodige roze Pieten doorlaat tijdens de sollicitatierondes voor het nodige evenwicht. Dries Roelvink (zonder speedo) bijvoorbeeld, Erika Terpstra, de atletische Willem van Oranje en Claudia de Breij die andere Pieten aanklampt met "mag ik dan bij jou?" En vanzelfsprekend stelt de assertieve Van Muiswinkel zich kritisch en alert op tijdens voorstellingen van de PVV-spreekkoren (en andere FB-groepjes) op de kade. Het gezelschap kan mij niet bont genoeg.

Gerygrr
Gerygrr5 nov. 2018 - 12:05

Beste reageerders, Er spreekt zoveel negatiefs uit alle reacties! Het feest is dat woord steeds minder waard en daar zou iedereen verdrietig om kunnen zijn. Erik van Muiswinkel zette als hoofdpiet naar mijn mening een geweldige hoofdpiet neer, afgezien van de manier van schmincken. Ik herinner me de discussies die hij memoreerde met de anti Zwarte Piet groep. Moe en door hen overtuigd gaf hij er de brui aan. De nieuwe Pieten in het Sinterklaasjournaal waren kwalitatief zoveel minder als inspirator van het Sinterklaasfeest. Teleurgesteld haakte ik af. Ik wens iedereen, die het feest dit jaar organiseert heel veel wijsheid en vredig succes!

Piet de Geus
Piet de Geus5 nov. 2018 - 11:37

Hopelijk speelt Van Muiswinkel een beetje een kwieke oudere (bij voorkeur gekleed in lycra en gezeten op een razendsnelle e-bike), anders sturen we Henk Krol op hem af.

vdbemt
vdbemt5 nov. 2018 - 10:01

Staan er straks alleen maar jankende kinderen in Amsterdam. Want die vinden dit vreselijk. Of toch niet?

1 Reactie
Loebkesman
Loebkesman5 nov. 2018 - 10:34

Toen zwarte piet nog zwart was stonden er ook geen jankende kinderen langs de kant maar enkel een handje vol volwassenen. Nu zijn er nog steeds geen jankende kinderen maar twee handjes vol jankede volwassenen.

Starter2
Starter25 nov. 2018 - 9:55

Ach, bij van Muiswinkel moet ook de schoorsteen roken.

Meta  Foor
Meta Foor5 nov. 2018 - 8:52

- fijn dat er weer een echte bebaarde Klaas is … als hij maar geen kindren liefderijk op zijne heilige schoot trekt om voor te lezen uit het heilige name & shame boek

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart5 nov. 2018 - 8:34

Kan dat gezeik met die mijter en die roe niet 's opsodemieteren? Mijn ene broer heet Piet, mijn andere Klaas, beiden hebben van november tot en met 5 december geen leven. De ene is een albino, de andere een mulat. Overal dat getreiter en gepest en geniep, het is een helse hel op aarde.

1 Reactie
Nick the Stripper
Nick the Stripper5 nov. 2018 - 22:21

Me dunkt dat die achternaam ook niet altijd een pretje moet zijn. Of je nou Jan, Piet of Klaas Vleeshart heet...

Me4
Me45 nov. 2018 - 7:45

Sinterklaas is een ouwe demente beetje zure man, tenminste zo keken we als kind tegen sinterklaas aan. Prima rol voor van Muiswinkel lijkt me!

1 Reactie
Robert Follon
Robert Follon5 nov. 2018 - 9:27

Nee, je verwart het nu met de Krabbé-goedheiligman-interpretatie: https://www.show.nl/showflits/2009/maarten-spanjer-ruziet-met-jeroen-krabbeacute/

RealistischLinks
RealistischLinks5 nov. 2018 - 6:50

Niet echt een goede keuze. Hij is veel te omstreden in de zwarte piet discussie. Men had voor deze rol beter een neutraal iemand kunnen nemen.

4 Reacties
Robert Follon
Robert Follon5 nov. 2018 - 9:28

Denk je nu werkelijk dat kinderen van 4 jaar een boodschap hebben aan 'een neutraal iemand'?? Van Muiswinkel lijkt me een leuke Sinterklaas worden, alles prima zo.

Joe Speedboot
Joe Speedboot5 nov. 2018 - 11:57

'Hij is veel te omstreden in de zwarte piet discussie.' Dit gaat echt nergens over!

vdbemt
vdbemt5 nov. 2018 - 13:07

Dan ben ik toch heel benieuwd waar een neutraal iemand in deze discussie staat? Is dat: maakt niet uit? Dam mag Piet dus veranderen. Dat is tegen het zere been van de ZP-aanhangers. Dan mag Piet zwart blijven. Dat is tegen het zere been van de anti-ZP aanhangers. Er is toch geen kind dat erbij nadenkt wie Sinterklaas is. Sinterklaas is immers Sinterklaas. Het kind wil alleen dat Sinterklaas goed gemutst is (figuurlijk gesproken; de echte muts zal het niet interesseren). Dan is (eens met Robert Follon) van Muiswinkel heel geschikt.

johannn2
johannn25 nov. 2018 - 16:30

Reali, Een neutraal iemand. Een niemand dus. .

JStokx
JStokx5 nov. 2018 - 5:54

Waarom weer een witte man als Sinterklaas? Niets geleerd helaas.

3 Reacties
BobaFett
BobaFett5 nov. 2018 - 10:00

Jeetje, witte mannen mogen ook niets meer, geen zwarte make up, geen mijter op...gelukkig ben ik blank en heb ik hier allemaal geen last van. Bij ons gewoon Sinterklaas en Zwarte Piet..en dat in ons zeer multiculturele stadje...kan gewoon..

johannn2
johannn25 nov. 2018 - 16:33

JStokx, Ja, waarom geen Turk? Want dat was de oorspronkelijke sint ook. .

Sam V
Sam V5 nov. 2018 - 22:21

De oorspronkeljke Sint was geen Turk. De voorvaderen van de huidige Turken zijn pas vele eeuwen later in dat gebied gekomen. Dat gebied was ten tijde van dit verhaal onderdeel van het Romeinse Rijk.

koffieleut2
koffieleut25 nov. 2018 - 5:51

Als hij nu eens geen schuttingwoorden, ziektes en tweede wereldoorlog benamingen gebuikte richting de pro pieten zou hij meer bereiken dan nu. Jammer dat hij geen hoofdpiet wil zijn in Amsterdam, hij deed het altijd goed. Verklaring voor roetvegen zou zijn dat hij al een tijd geen schoorsteen werk heeft gedaan. Nadeel, iedereen herkent hem.

11 Reacties
BertrandRussell
BertrandRussell5 nov. 2018 - 10:01

Goh, vertel, Koffieleut, welke 'schuttingwoorden, ziektes en tweede wereldoorlog benamingen ' heeft Van Muiswinkel wanneer gebruikt? Of vertrouw je blind op de desinformatie van Wierd Duk en consorten?

Kerja
Kerja5 nov. 2018 - 14:49

@JVerheijen Deze tweet komt al een tijdje op mijn tijdlijn voorbij van allerlei mensen die niet zo blij zijn met van Muiswinkel: "Ik snap dat sommige mensen mijn reacties op die pro-Zwarte Piet fascist grof vonden. Maar ik ben die kankerracisten op Twitter zo vreselijk zat!" Schuttingwoord? Check. Ziekte? Check. 2e Wereldoorlog? Check.

michellekepen
michellekepen5 nov. 2018 - 15:31

@JVerheijen, Letterlijke teksten van Van Muiswinkel, allemaal rondom de ZP-discussie: “Nou Ruben, als jij t verschil niet wil zien tussen ons betoog en dat van ‘hun’, ben je denk ik een domme kankerlul.” (hacken van Van Muiswinkel’s account vind pas daarna is plaats!) “Online gaat het weer los in dreigen en schelden. Soms wellicht door dezelfden. Jammer dat er geen ‘volkspsychotherapeuten’ bestaan” “a fascaist if ever there was one” “Er wordt wel heftig gediscussieerd, maar het echte, harde, nare, persoonlijke, smerige scheldwerk, komt allemaal van rechts”

punt2
punt25 nov. 2018 - 15:45

@Jverheijen, dit schreef Metronieuws over de scheldpartijen over en weer : "Eerder deze week stopte Erik van Muiswinkel als Zwarte Piet in het Sinterklaasjournaal, maar dat wordt hem niet in dank afgenomen. De voormalig ‘Hoofdpiet’ deelt zijn ongenoegen over de vele negatieve reacties die hij krijgt, maar juist de manier waarop hij dit doet zorgt voor ophef. „Opvallend dat veel onderbuik-tokkies het prima vinden om het woord "neger" te gebruiken maar woedend worden als ik ze dan kankerlul noem”, zo luidt een van de tweets die Van Muiswinkel vrijdagavond en -nacht de wereld in stuurde. Hij doelt daarmee op de stroom aan verwensingen die hij op Twitter naar zijn hoofd geslingerd krijgt. Bron : Metronieuws

johannn2
johannn25 nov. 2018 - 16:36

koffie, Daar is het argument weer van ' iedereen herkent hem '. Dat gold immers nog meer voor zij voorganger Jeroen Krabbé. .

Peterrr2
Peterrr25 nov. 2018 - 18:02

Ik wil het toch voor Van Muiswinkel opnemen. Kan me heel goed voorstellen als je voortdurend bagger over je heen krijgt dat je er een keer klaar mee bent en ongenuanceerd reageert. Om daar dan iemand meteen keihard op af te rekenen vind ik te simpel. Overigens heb ik Van Muiswinkel ook een keer horen zeggen 'ZP is niet racistisch, maar het is wel een beetje smakeloos', zo ongeveer omschreef hij het. Nou, dat is toch een prima standpunt.

BertrandRussell
BertrandRussell5 nov. 2018 - 18:32

Kom op mensen, wat een smakeloze verzameling fantasieverhalen, verdraaiingen en lasterpraatjes bij elkaar weer zeg. @Kerja Dat is dus op het fake-twitteraccount van ErikvanMuiswinkel met een hoofdletter i inplaats van de L. Ik gun je het voordeel van de twijfel en ga ervan uit dat je dat niet wist, maar je hebt duidelijk niet al te veel moeite gedaan om iets te verifiëren voordat je valse beschuldigingen nabauwde. @michel Je hebt niet eens geprobéérd om naar de context te kijken van deze tweet, waar hij als cabaretier de draak steekt met hoe mensen met korte lontjes reageren. Voor jou geldt hetzelfde als voor Kerja. Je andere voorbeelden zijn geen scheldwoorden. De slordigheid tekent vooral de gretigheid, waarmee jullie proberen om iemand met een andere mening te framen. @RobRoy bron: Metronieuws? Hahahahaha.

michellekepen
michellekepen5 nov. 2018 - 23:14

@JVerheijen: "Kom op mensen, wat een smakeloze verzameling fantasieverhalen, verdraaiingen en lasterpraatjes bij elkaar weer zeg." U vraagt voorbeelden van door Van Muiswinkel gebruikte "schuttingwoorden, ziektes en tweede wereldoorlog benamingen" Ik verstrek u vier (er bestaan er nog veel meer) verschillende uitingen. Waarin u o.a. de volgende woorden terug kunt vinden: - "domme kankerlul" (schuttingwoord + ziekte). Op Twitter, geuit tegen Ruben van Koningsveld. Die, zoals u kunt nagaan, zelf geen nare woorden gebruikte. Maar er kennelijk wel een mening op nahoudt die Van Muiswinkel niet erg aansprak. - "volkspsychotherapeuten’ (kennelijk zijn een aantal van z'n tegenstrevers geesteszieken). Op Twitter, in een bericht aan Jerry Afriyie. ‏- "A fascist if ever there was one. Bestrijd het Leed dat @wierdduk heet!". Op Twitter. Waar we de op één na grootste fascist moeten zoeken, mag duidelijk zijn. - En als klap op de vuurpijl komt Van Muiswinkel dan nog met "Er wordt wel heftig gediscussieerd, maar het echte, harde, nare, persoonlijke, smerige scheldwerk, komt ALLEMAAL (kapitale letters Michel) van rechts”. Facebook 2016. Dus het zou kunnen zijn dat Van Muiswinkel zijn mening intussen iets heeft bijgesteld. Ik spreek u netjes aan. Ik geef antwoord op een door u gestelde vraag. Uw reageren met "smakeloze verzameling fantasieverhalen, verdraaiingen en lasterpraatjes" kan ik daarom slecht plaatsen.

koffieleut2
koffieleut26 nov. 2018 - 5:46

Joopers, Ik vind het prima dat men tegen zwarte piet is. Ik niet, maar dat doet even niet toe. Ik geef alleen aan dat in de discussie ziektes e.d. geen bijdrage leveren, argumenten wel. Mijn mening is dat van Muiswinkel meer zou bereiken zonder deze woorden te gebruiken. Is dat zo`n rare gedachte ? Johan, Krabbe was geen roetveeg piet. Peterr, dat is zeker een punt, maar sterker is om daar dan niet in mee te gaan.

BertrandRussell
BertrandRussell6 nov. 2018 - 11:56

@michel @Koffieleut Ik heb jullie twee de eerste keer het voordeel van de twijfel gegeven, iedereen maakt fouten en misschien hadden jullie je er niet genoeg in verdiept. Maar jullie hadden inmiddels met twee muisklikken kunnen verifiëren dat a) de recente scheldtweets onder een ander account zijn gedaan en b) het 'domme kankerlul' als je naar de context kijkt overduidelijk ironisch bedoeld was. Van Muiswinkel heeft dat zelf later nog eens uitgelegd. Giftige reacties zoals die van jullie laten wel zien hoe gevaarlijk het is om dat soort ironie op twitter te gebruiken. Volharden in aantoonbaar valse beschuldigingen is gewoon kwalijke laster. Hou erover op en blameer jezelf niet verder. Verder is het geen scheldwerk, Michel, om te zeggen dat het grote scheldwerk van rechts komt of dat het land therapeuten nodig heeft. Dat iedereen die therapie nodig heeft geestesziek is is misschien eerder jouw vooroordeel. En dat Duk een fascist is zou Van Muiswinkel moeiteloos met argumenten kunnen onderbouwen.

michellekepen
michellekepen6 nov. 2018 - 20:39

@JVerheijen, Dank voor uw tweede kans. Jammer te vernemen dat ik 'm, althans in uw ogen, vergooid heb. De tweets waar ik aan refereer zijn afkomstig van Van Muiswinkel. De context waarbinnen Van Muiswinkel plotseling met 'kankerlul' op de proppen komt, rechtvaardigt geenszins dit woordgebruik. Noch blijkt ook maar ergens uit dat er van ironie sprake is. Ook de ontvangende partij (Ruben van Koningsveld) ervaart het niet als ironisch. Dat er sprake is van een (vermeend) gehackt account, heb ik in mijn eerste posting al aangegeven. Precies de reden dat ik daarom niet (vermeend) gehackte uitingen heb geselecteerd. (het gebruik van het woord therapeut staat een ieder vrij. Want dit is een onbeschermde, nietszeggende kwalificatie. De titel psychotherapeut daarentegen is een beschermde titel) De term 'volkspsychotherapeut' vind ik overigens aardig gevonden, een leuke woordspeling. Daar is Van Muizewinkel goed in. Hij zet zijn tegenstrevers daarmee echter, hoe ludiek ook, wel neer als een stel patiënten. Als het een uitgemaakte zaak betreft dat van Duk een fascist is, dan kan ik heel goed begrijpen dat u niets wenst te scharen onder "schuttingwoorden, ziektes en tweede wereldoorlog benamingen."

Drunken Pumpkins2
Drunken Pumpkins25 nov. 2018 - 2:50

Amsterdam zal een voorbeeld zijn voor alle sinterklaas feesten. Het zal niet lang meer duren voordat alle zwarte pieten verdqenen zijn in Nederland. Sinterklaas word een feest voor iedereen! De overwinning tov rechts zal flink gevierd worden.

6 Reacties
Kopinhetzand
Kopinhetzand5 nov. 2018 - 8:48

Dream on Drunken, alleen in de grote steden zijn er roetveegpieten, in de overige plaatsen zijn de pieten zwart; in begrijp trouwens niet wat dit met "rechts" te maken heeft.

o u wisbaar
o u wisbaar5 nov. 2018 - 8:52

Jammer dat je denkt in termen van links en rechts en spreekt over een overwinning. Zolang men op deze manier in de discussie blijft staan zal er nooit een bevredigende oplossing komen.

Robert Follon
Robert Follon5 nov. 2018 - 9:29

[De overwinning tov rechts zal flink gevierd worden] Iedereen een extra mandarijntje....

Case65
Case655 nov. 2018 - 10:58

@Drunken Pumpkins: De overwinning tov rechts zal flink gevierd worden. Hier maak je mensen als Han vd Horst en Joop Schouten niet blij mee.

BobaFett
BobaFett5 nov. 2018 - 12:47

Drunken is in zijn Anti Fascisme een beetje doorgeschoten naar de andere kant. Misschien heeft hij/zij niet door dat deze denkwijze de reden is waarom er nooit een oplossing zal komen, en dat Pumpkins eerder een onderdeel is van het probleem dan de oplossing.

koffieleut2
koffieleut26 nov. 2018 - 6:04

DP Als je het hebt over een overwinning heb je verliezers. Als je verliezers hebt heb je dus mensen die nog steeds jou mening niet delen. Sinterklaas is daarmee geen feest voor iedereen. Als dat je standpunt is moet je je tactiek wijzigen. En pro zp zijn niet allemaal rechts. Met deze onzin raak je een hoop potentiële medestanders kwijt. De vraag is dan ook meer, waar is het je eigenlijk om te doen. Om zwarte piet of om de strijd.

Eric Minnens
Eric Minnens5 nov. 2018 - 1:48

Als er iemand is, die Sinterklaas begrijpt, is het Zwarte (roetveeg-)Piet wel. Van Muiswinkel heeft 18 jaar lang Piet gespeeld, dus begrijpt hij de rol van de Sint als geen ander!

johannn2
johannn25 nov. 2018 - 0:18

Degenen die uit principe nog weigerden mee te werken komen terug. Een duidelijk teken dat het tij keert. .

2 Reacties
ton14024
ton140245 nov. 2018 - 15:31

Terug naar af?

johannn2
johannn25 nov. 2018 - 20:32

Ton, Nee, terug naar vooruit. .

korheiden2
korheiden24 nov. 2018 - 23:28

Ik wens de Amsterdammers een onvergetelijk Sinterklaasfeest.

2 Reacties
ton14024
ton140245 nov. 2018 - 15:30

Ik gewoon een LEUK feest.

ton14024
ton140245 nov. 2018 - 15:41

Jij een onvergetelijk uiteinde.

ergensinhetmidden
ergensinhetmidden4 nov. 2018 - 21:56

18 jaar lang zwarte piet gespeeld en toen...ik stop ermee want het is een racistisch feestje. Jarenlang heeft de heer van Muiswinkel dat niet als zodanig beleefd gevoeld en beleefd. Ik heb Van Muiswinkel nooit als racist ervaren, integendeel, des te treuriger dat hij de nogal extreme opvattingen van de anti ZP demonstranten onweersproken heeft gelaten. Zich zonder weerwoord in feite heeft laten wegzetten als een aanhanger van een racistisch feestje. En dan nu Sinterklaas spelen. Kan je geen andere schnabbel regelen Erik?

3 Reacties
Molly Veenstra
Molly Veenstra5 nov. 2018 - 9:38

'18 jaar lang zwarte piet gespeeld en toen…ik stop ermee want het is een racistisch feestje.' Dat zijn woorden die je van Muiswinkel in de mond legt maar die hij niet heeft gebruikt. De werkelijke reden die van Muiswinkel noemde om niet langer de hoofdpiet te spelen, was het gebrek aan goede wil om mee te werken naar een andere Piet met een minder controversieel karakter. In plaats van te zoeken naar een polderoplossing, werd ervoor gekozen vast te houden aan de Piet die voor de tegenstellingen had gezorgd waar het sinterklaasfeest niet bij gebaat was. Jammer dat ook jij, ondanks je veelbelovende nickname, niet inziet dat het redden van een mooi kinderfeest niet gebaat is bij halve waarheden die de polarisatie bevorderen. Gelukkig hebben we nu een goede Sinterklaas die de heethoofden tot bedaren probeert te brengen en dat is Erik van Muiswinkel. 'Makkers staakt uw wild geraas!'

MichelD
MichelD5 nov. 2018 - 17:45

@Molly ’18 jaar lang zwarte piet gespeeld en toen…ik stop ermee want het is een racistisch feestje.’ Dat zijn woorden die je van Muiswinkel in de mond legt maar die hij niet heeft gebruikt Hij heeft anders wel deze brief ondertekend: https://www.nrc.nl/nieuws/2016/05/27/beste-omroepbaas-zwaai-zwarte-piet-uit-a1402686, waarin het verwijt van 'onderhuids racisme' wel degelijk wordt gemaakt.

Molly Veenstra
Molly Veenstra8 nov. 2018 - 20:54

Het artikel heb ik gelezen. Daar wordt inderdaad het verwijt gemaakt van onderhuids racisme. Maar niet aan het sinterklaasfeest zelf, maar aan het debat over zwarte piet, waarin vooral de voorstanders van zwarte piet zich laten kennen als pure racisten. Erik van Muiswinkel is naar mijn bescheiden mening een groot liefhebber van Sinterklaas in de traditie van Godfried Bomans. Hij wil het sinterklaasfeest redden door middel van een onbelangrijke aanpassing aan de figuur zwarte Piet. Daarmee doet hij alle kinderen van vandaag en morgen een enorm plezier. Hij heeft mijn warme sympathie.

Oki Doki
Oki Doki4 nov. 2018 - 21:49

Heel mooi, het wordt vast een mooi sinterklaasfeest met een authentieke sinterklaassfeer met vrolijke roetveegpieten.

4 Reacties
Oki Doki
Oki Doki4 nov. 2018 - 21:57

De roetveegpiet is eigenlijk veel mooier dan de zwarte piet.

Oki Doki
Oki Doki4 nov. 2018 - 22:08

De zwarte piet is eigenlijk helemaal niet mooi.

Case65
Case655 nov. 2018 - 15:26

@Joko Molo: De zwarte piet is eigenlijk helemaal niet mooi. Waarom niet Joko?

Oki Doki
Oki Doki5 nov. 2018 - 21:34

Case65 Gewoon de sfeer die om de zwarte piet heen hangt, de uitstraling en de kleur is zo zwart dat het echt niet mooi meer is. Ik heb inmiddels al heel wat roetveegpietenfoto's gezien en ik kan maar tot één conclusie komen en dat is dat de roetveegpieten eigenlijk veel mooier zijn, vooral als de desbetreffende roetveegpieten ook nog eens vrolijke pieten zijn, dan kan het sinterklaasfeest helemaal niet meer stuk.

DonDonaldSucks
DonDonaldSucks4 nov. 2018 - 20:09

Hmm, wie weet doet hij het goed als Sinterklaas, we zullen zien. Maar ik zie in cabaretiers toch meer een piet en inderdaad de bedachtzame oude man als Krabbé of zo iemand als Sinterklaas.

1 Reactie
Humpty Dumpty
Humpty Dumpty5 nov. 2018 - 13:17

Erik van Muiswinkel is zo onderhand ook al een oudere man (waar blijft de tijd). En dat bedachtzame redt hij denk ik ook wel. Verder zal het de kinderen jeuken wie er in dat tafelkleed gewikkeld en achter die jeukbaard verstopt zit, als hij maar snoepgoed en cadeaus meebrengt! Zelfde gaat mijns inziens op voor de pieten. Welke kleur ze hebben zal de kinderen jeuken. Als hij/het/zij maar vrolijk, blij, gek doet en voldoende strooisels meebrengt. Ik hoop op een leuk feest voor iedereen met pieten en feestgangers in alle kleuren.