Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Erdogan: vrouwen die niet baren zijn kapot

  •  
06-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
794 keer bekeken
  •  
erdogandreig
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan laat geen kans onbenut om zijn extreem conservatieve ideeën over vrouwen en het gezin te spuien. Wekte hij vorige week maandag nog woede met zijn claim dat moslimgezinnen niet aan voorbehoedsmiddelen of gezinsplanning horen te doen, nog geen week later op zondag deed hij er al een schepje bovenop door te verklaren dat vrouwen die geen kinderen baren gefaald hebben als vrouw.
Volgens Erdogan is het leven van een vrouw ‘niet compleet’ als zij geen kinderen heeft en staat het afwijzen van het moederschap gelijk aan het opgeven van de mensheid:
"Een vrouw die zegt ‘omdat ik werk zal ik geen moeder worden’ ontkent haar vrouwelijkheid. Een vrouw die het moederschap afwijst, die er niet voor kiest om thuis te zijn, hoe succesvol haar werkleven ook moge zijn, is kapot, is incompleet."
De uitspraken van Erdogan hebben naast het uitdragen van zijn conservatief religieuze doctrine nog een functie, namelijk het verder vergroten van de bevolkingsgroei. Erdogan, die het gebruik van voorbehoedsmiddelen ooit omschreef als ‘landverraad’, raadt gezinnen aan om minstens drie kinderen te produceren.
De bevolking van Turkije steeg vorig jaar met zo’n 1,3 procent tot bijna 79 miljoen. Bijna 11 miljoen meer inwoners dan de 68 miljoen die Turkije in 2000 nog telde.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.