Joop

Erdogan kan niet tegen Duits grapje

  •  
28-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
Een satirisch programma op de Duitse televisie heeft voor woede gezorgd bij de Turkse overheid. De Duitse Ambassadeur is dinsdag ontboden op het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat meldt Nu.nl. Verwacht wordt dat Turkije bij deze ontmoeting formeel protest zal aantekenen tegen de tv-uitzending.
Het gaat om een aflevering van het programma  Extra 3. Daarin werd op 17 maart in een liedje met de titel “Erdowi, Erdowo, Erdogan” de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op de hak genomen. In het liedje ging het onder andere over het paleis dat Erdogan aan de Bosporus heeft laten bouwen en het gebrek aan persvrijheid in Turkije.
De Turkse regering laat in eigen land vaker zien niet tegen kritiek op Erdogan te kunnen. Geregeld worden websites of sociale netwerken uit de lucht gehaald, om zo kritiek op de overheid of de president de kop in te drukken. Ook wil de Turkse regering het mogelijk maken om journalisten voortaan als terrorist te kunnen berechten. Dit weekend startte in Turkije het proces tegen journalisten Can Dündar en Erdem Gül. Bij dat proces waren buitenlandse diplomaten aanwezig die, tot grote onvrede van Erdogan, via Twitter verslag deden van het proces.
 
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (40)

Mandara
Mandara30 mrt. 2016 - 9:11

Hij heeft minder gevoel voor humor dan een Duitser. :-)

Ulltrafox
Ulltrafox30 mrt. 2016 - 8:29

Weer een voorbeeld waarom deze diktatuur nooit bij de EU zou moeten komen.... Waarom gaat men dan nog steeds zo gewetenloos door met deze idioterie...?

Flipje Tiel
Flipje Tiel29 mrt. 2016 - 17:34

Hier was het land ook te klein toen hij een Islamitische aap genoemd werd.

rechtdoorzee
rechtdoorzee29 mrt. 2016 - 16:17

@ArjanBrockman Beste Arjan Ik heb veel van je post gelezen, en moet zeggen dat ik het in overgrote mate met je eens bent in je reacties Wat Erdogan betreft: in mijn ogen is hij een grote gevaarlijke dictator. Kenmerkend hiervoor is dat hij geen tegenspraak accepteert, dus ook geen onschuldige satire uit het buitenland. Vanuit dat standpunt begrijp ik je reactie niet zo,maar dat is misschien inderdaad mijn vooringenomen standpunt. De reactie van Erdogan duidt op lange tenen, daar hebben misschien meer mensen last van!

Pasop
Pasop29 mrt. 2016 - 11:34

erdogan-kan-niet-tegen-duits-grapje... Nee, Erdogan weet net als ieder ander welingelicht mens dat Duitsers geen humor hebben en kan daaruit derhalve enkel & alleen de enig juiste conclusie trekken en dat is dat de Duitsers hem bewust schofferen. Wat Erdogan daarnaast allemaal in zijn eigen land uitvreet dat is zijn eigen zaak en betreft alleen personen die weigeren Erdogan zijn almachtig zijn te erkennen dus die vragen er zelf om. Als je gewoon doet wat je gezegd wordt en je houdt aan zijn spelregels dan is Turkije net als Nederland een prima land! Niks mis mee....

2 Reacties
Nico de Mus
Nico de Mus29 mrt. 2016 - 12:04

!!Als je gewoon doet wat je gezegd wordt en je houdt aan zijn spelregels dan is Turkije net als Nederland een prima land! Zoals in Raqqa ? de hoofdstad van het kalifaat? daar heb je waarschijnlijk ook niks te vrezen als je met de massa meeloopt.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods29 mrt. 2016 - 14:08

@Pasop: ongehoorde kletskoek. Een democratie zonder persvrijheid is een schijndemocratie. Om nog maar te zwijgen van het plan Erdogan om de parlementaire onschendbaarheid op te heffen zodat hij ook oppositieleden die zich kritisch over hem uitlaten kan laten vervolgen. M.b.v. de rechterlijke macht die hij al heeft omgevormd tot een Erdoganmacht, als je begrijpt wat ik bedoel. Zie http://www.nu.nl/buitenland/4225571/achtergrond-turkije-hard-weg-autocratie.html.

nietlinksnietrechts2
nietlinksnietrechts229 mrt. 2016 - 11:32

Zoals de enige verstandige man in de regio, koning van jordanie, al zei, "Erdogan is een gevaarlijke man die de vluchtelingenstroom naar europa heeft georganiseerd". Zijn doel is het ottomaanse rijk te ehrstellen en als center van het kalifaat te dienen. Hij hangt die ideologie van IS aan alhoewel iets gematigder maar HiItlers daden zullen bij hem verbleken.

Doppernia
Doppernia29 mrt. 2016 - 11:25

Erdogan? Is dat niet de man die de EU bij de spreekwoordelijke kloten heeft? De man die tegen Merkel roept 'spring', waarop zij vraagt 'Wie hoch'? Die man toch, die binnenkort weer mag aanschuiven voor gesprekken over toelating tot de EU. Waar zouden we toch zijn zonder de EU?

3 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods29 mrt. 2016 - 13:55

++Waar zouden we toch zijn zonder de EU?++ PP: Uuhhh, ik ben eigenlijk wel blij met de EU, als ik zie dat we een dictator in wording van een economisch groot land als buurman hebben.

Doppernia
Doppernia29 mrt. 2016 - 15:12

Gezien de recente resultaten van de EU in de besprekingen met Turkije, heb ik niet zo veel vertrouwen in de slagkracht van de EU.

Moeder Pietje
Moeder Pietje29 mrt. 2016 - 19:04

We worden collectief van achteren genomen door Erdogan door Frau merkel en daar moeten we gerust van worden, Prins Pils?

Иосиф Виссарионович
Иосиф Виссарионович29 mrt. 2016 - 11:02

De sultan houd niet van humor. Persvrijheid, vrijheid van menings uiting, satiere zijn een grootgoed tegen een corrumperende macht. Macht corrompeerd immers altijd. Al worden de journalistiek steeds vaker gegijzeld door activisme ipv onderbouws verslag doen van het nieuws en daar mag best wat tegen gedaan worden. bv Najim Laachraoui.

Sadiq Al Masri
Sadiq Al Masri29 mrt. 2016 - 10:37

Prachtig filmpje, vooral over dat paleis en zijn liefde voor IS!! En dan te bedenken, dat hij nog de illusie heeft met hem aan het roer Turkije de EU binnen te kunnen loodsen.

GeachteLezer
GeachteLezer29 mrt. 2016 - 9:46

Ook typisch dat Erdogan de Duitse ambasadeur op het matje roept. Wat direct aangeeft dat hij niet begrijpt dat de staat niet verantwoordelijk is voor dit soort satire. Wat weer aangeeft dat Erdogan de essentie van een vrije samenlevbing niet begrijpt, wat weer aangeeft dat hij met vrijheid niets op heeft, wat weer betekent dat hij Turkije het liefsta als dictator regeert. Wat gaat leiden tot grote ellende, een burgeroorlog en de ondergang van Turkije. Wat Erdogan nog niet doorheeft, maar wat wel gaat gebeuren.

3 Reacties
ArjanBrockman
ArjanBrockman29 mrt. 2016 - 11:27

Het was een publieke omroep dus de Duitse staat heeft wel degelijk gedeelde verantwoordelijkheid hiervoor. Ben geen fan van Erdogan maar hier heeft hij gewoon een punt.

GeachteLezer
GeachteLezer29 mrt. 2016 - 13:05

U begrijpt het ook niet: De publieke omroep is niet schatplichtig aan de regering. Weer zo'n misvatting dus! Kennelijk dacht Erdogan volgens dezelfde lijnen. Hij kan zich geen samenleving indenken waarin de regering NIET de sturende kracht is van de media.

msj_meijerink
msj_meijerink30 mrt. 2016 - 7:29

Dus meneer Brockman, de publieke omroep moet kritiekloos het beleid van het geliefde goddelijke alwetende opperhoofd volgen? Ik vrees dat jij nu daartoe voor Nederland meteen een uitzondering maakt!

Albert Einstein
Albert Einstein29 mrt. 2016 - 9:41

Farce Majeur met KieleKieleKoeweit leidde ook tot een politiek relletje. https://www.youtube.com/watch?v=-5ai37_KmjE

ArjanBrockman
ArjanBrockman29 mrt. 2016 - 8:36

Als het nu commerciele tv betrof dan had ik het protest ook onterecht gevonden. Maar het gaat hier om een publieke omroep, dus door de staat gesponsorde tv. Dit laat een iets ander licht op de zaak schijnen. Kan me daarom goed voorstellen dat Turkije hier protest tegen aantekent. Het wordt immers niet geheel ten onrechte geïnterpreteerd als de mening van de overheid.

5 Reacties
rechtdoorzee
rechtdoorzee29 mrt. 2016 - 11:16

En hoe denk je dan over de vrijheid van meningsuiting? Mag een grap over een buitenlands staatshoofd niet?. Je wekt de indruk dat de overheid volledige controle over de staatsomroep moet hebben! Wat men probeert in Polen moet volgens jouw ook in Duitsland of wat?

Pasop
Pasop29 mrt. 2016 - 11:24

@arjanbrockman vous n'êtes pas Charlie..

ArjanBrockman
ArjanBrockman29 mrt. 2016 - 11:56

@ recht door zee Om je vragen te beantwoorden: - Een groot goed - ja een grapje mag maar de Turken mogen ook gewoon de ambassadeur op het matje roepen - die indruk wek ik helemaal niet. Beter lezen of kijken of je mening ten opzichte van mij niet te vooringenomen is - geen idee ken de situatie in Polen niet goed genoeg, maar het valt me weer op dat je precies denkt te weten wat vind ik denk. Hou daar gewoon mee op en basseer je op mijn post.

GeachteLezer
GeachteLezer29 mrt. 2016 - 13:06

Nee. De publieke omroep is niet verplicht de richtlijn van de regering te volgen. Absoluut niet zelfs. Als u denkt dat de NOS aan de leiband van Rutte loopt heeft u er niets van begrepen. Het is de essentie van onze persvrijheid dat zelfs de publieke omroep zonder restricties mag berichten.

Albert Einstein
Albert Einstein30 mrt. 2016 - 8:10

Geachte lezer, De denkfout van ArjanBrockman is begrijpelijk. Want de PO is weliswaar in naam onafhankelijk, maar in de praktijk lijkt ze wel degelijk aan de leiband van de regering te lopen. Het echte PVV-oppositie-geluid heb ik op de PO nog niet gehoord. Dit filmpje is echt nog ontzettend softy en braaf.

Neill Page
Neill Page29 mrt. 2016 - 7:54

Alleen een megalomane gek zou zo'n paleis voor zichzelf laten bouwen.

Meta Foor
Meta Foor29 mrt. 2016 - 7:28

geen cartoons, geen cabaret, geen grappen ... wat blijft er dan nog over ? Het is overigens inderdaad melagomaan die dacha van deze president , maar een toekomstig EU leider waardig ! : https://nl.wikipedia.org/wiki/Ak_Saray

msj_meijerink
msj_meijerink29 mrt. 2016 - 7:00

9Briljante satire. Ik zal NÓÓIT meer beweren dat de Duitsers geen gevoel voor humor hebben! Wat laat deze mislukte reïncarnatie van Franco/Mussolini/Stalin (AH was nog 'iets erger') zichzelf vreselijk te kakken zetten, door zo idioot te reageren. Ik zou haast zeggen: heren van De Kwis, ik daag jullie uit om ook onze landsvertegenwoordiging bij hem in Ankara op de koffie te krijgen!

Yolo2
Yolo229 mrt. 2016 - 6:19

Poging tot grensoverschrijdende censuur... wauw

2 Reacties
Zandb
Zandb29 mrt. 2016 - 6:46

Knap gevonden!

paul2
paul229 mrt. 2016 - 9:08

Straks kunnen de Turken visumloos verhaal komen halen in Duitsland . Dit totaal ondemocratische land moet en zal in de EU.

Felix-Arnhem
Felix-Arnhem29 mrt. 2016 - 5:57

Tja moeilijk hè die vrijheid? Dat is erdolf natuurlijk niet gewend. Welkom in het Westen trouwens Jij bent welkom.... welkom in mijn land.

1 Reactie
Demotje
Demotje29 mrt. 2016 - 7:46

Twee jaar geleden was hij bij zijn vriend abu op bezoek in rotterdam. daar gingen de heren een prachtig toertje maken door de havens. Als je nu weet dat er kort geleden een boot van'm vol met bommen en granaten is onderschept, is hij voor mij niet meer welkom in mijn land.

Bert Vlierman
Bert Vlierman29 mrt. 2016 - 5:54

Erdogan is een bevriend staatshoofd van een bevriende natie waarmee wij gaan praten over opname in onze geliefde EU. Trouwens, wij leveren onze goede vriend ook de vliegtuigen en de bommen waarmee ze de terroristische Koerden kunnen uitschakelen. Destijds zag onze Erdogan, meneer Donner, het al: foute grapjes mag niet. Je ziet het pas als je 't begrijpt.

Mark Gh
Mark Gh29 mrt. 2016 - 5:32

Leuk gedaan. Het paleis staat overigens in Ankara... niet aan de Bosporus.

johannes dree
johannes dree29 mrt. 2016 - 3:33

de regering met als boegbeeld erdogan komt simpelweg openlijk uit voor hun mening en zienswijze. ook hun handelen tegen hun onwelgevallige en ongewenste ontwikkelingen zijn vrij openlijk en zichtbaar. hier in onze bananenrepubliek gebeurt alles door de overheid in het geniep. bij onwelgevallige en/of ongewenste ontwikkelingen krijg je een paar man 'gedachtenpolitie' op bezoek. veel verschil is er niet.....

1 Reactie
Pasop
Pasop29 mrt. 2016 - 11:26

LOL top!

Machielse93
Machielse9329 mrt. 2016 - 0:02

Briljant. Het meest trieste is natuurlijk dat Merkel een van zijn grootste fans en ondersteuners is geworden.

Cees Groninger
Cees Groninger28 mrt. 2016 - 22:34

Doet me denken aan het incidentje Rudi Carell- Khomeini: https://www.beeldengeluid.nl/en/media/7339/diplomatieke-rel-rond-rudi-carrell-1987

Aldus Mei
Aldus Mei28 mrt. 2016 - 22:08

Stuur hem even een kopie van de Duitse Grondwet op.