Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Erdogan jaagt op mensen die aandacht vragen voor branden

  •  
08-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
Turkish President Recep Tayyip Erdogan

© ISTANBUL, TURKEY - AUGUST 06: Turkish President Recep Tayyip Erdogan (2nd L) speaks to press after performing the Friday prayer at Cilehane Mosque in Uskudar district of Istanbul, Turkey on A

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan reageert woedend op kritiek dat zijn regering onvoldoende was voorbereid op de bosbranden die het land teisteren. Dat meldt The Guardian.
Omdat Turkije er zelf niet goed in slaagt om de branden te blussen, vragen Turkse twitteraars het buitenland om hulp. Het openbaar ministerie is een onderzoek gestart naar mensen die berichten twitteren met de hashtag #HelpTurkey.
De Turkse autoriteiten stellen dat de berichten worden verspreid door trollen en bots. “Vanuit Amerika, Europa en bepaalde andere plaatsen wordt een terreur van leugens verspreid”, meent de paranoïde Erdoğan.
Uit onderzoek blijkt echter dat slechts 5 procent van de tweets met de hashtag #HelpTurkey afkomstig is van nep-accounts. De regering-Erdoğan stuurt zelf op veel grotere schaal trollenlegers aan om critici te intimideren.
De Turkse toezichthouder op de media heeft tv-zenders opgedragen om niet langer live verslag te doen van de branden. Die berichtgeving zou tot “angst en zorgen bij de bevolking” leiden.
De censuur kan niet verhullen dat veel Turken boos zijn op Erdoğan, die meer lijkt te hechten aan zijn imago dan aan een adequate bestrijding van de branden. Illustratief is het bezoek dat de Turkse president vorige week bracht aan het getroffen Marmaris. Vanuit zijn rijdende auto gooide hij pakken met thee naar de mensen die langs de weg stonden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (11)

Greendutch
Greendutch8 aug. 2021 - 23:20

een normale politicus loopt tussen de getroffen bevolking om de schade te overzien en medeleven te betuigen zodat mensen zich gesteund voelen maar blijkbaar heeft deze dwaas geen enkel besef van het gevoel dat getroffenen ervaren omdat ze in de steek gelaten worden door de man die ze betalen d.m.v. belastingen

Rummikub44
Rummikub448 aug. 2021 - 15:29

Historisch hete zomer, heb nog niet durven kijken in de klassieke woestijenen, Griekenland, Turkije, Iran, de Levant, die zijn nu al in de problemen agrarisch

Norsemen
Norsemen8 aug. 2021 - 12:17

Erdogan is toch de natte droom voor de FvD stemmer. Hoe hij het doet kan Baudet alleen maar van dromen.

4 Reacties
Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks8 aug. 2021 - 12:47

"Erdogan is toch de natte droom voor de FvD stemmer" Een totalitair regime daar zullen ze vast opgewonden van raken maar gebaseerd op of gelegitimeerd met de islam dat lijkt me toch niet helemaal in de rede liggen Norse.

ton14024
ton140248 aug. 2021 - 14:01

B, ´´niet helemaal in de rede liggen´´ Zo jammer dit, je had het pleit bijna gewonnen.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks8 aug. 2021 - 14:29

"Zo jammer dit, je had het pleit bijna gewonnen. " Verklaar je nader Ton? Ik kan me natuurlijk vergissen maar ik verwacht niet dat er veel moslims zijn die achter die engnek van een Baudet aanlopen.

Norsemen
Norsemen8 aug. 2021 - 15:52

@Brenda Erdogan gebruikt de islam als middel om zijn doel te bereiken, een totalitaire staat waar de ene burger minder rechten heeft dan de ander. Baudet doet dit ook.

Juppé🎗
Juppé🎗8 aug. 2021 - 11:31

Het is triest voor de bevolking, maar zulke dictators maken zich ook impopulair in andere landen, dus veel hulp is er niet te verwachten. Frankrijk helpt al branden blussen in Griekenland, Italie en Portugal. En dat mede dankzij het erg milde weer hier. We zijn in onze regio gewend aan zomers waar maandenlang niets valt en de temperatuur eind juli oploopt tot boven de 40C. Gisteren weer mooi onweer gehad (zonder hagel gelukkig) en dat was het zoveelste. Kennis bij brandweer helpt nu in Italie. Mogelijk is het droge hete weer zich aan het verplaatsen naar gebieden waar men daar niet aan is aangepast. Een beetje een beschouwing van Erdogan richting climat, maar over Erdogan zijn we het allemaal eens, alleen zit die behoorlijk stevig want van het leger is ook niets meer te verwachten.

1 Reactie
MAD1950
MAD19509 aug. 2021 - 13:52

Nou, Erdogan ontvangt nog steeds miljarden van de EU. Aan de ene kant omdat Turkije nog altijd kandidaat-EU-lid is, ook al zal geen mens die ook maar een beetje goed bij zijn hoofd is Turkije erbij willen hebben. Aan de andere kant betaalt de EU hem om migranten buiten te houden, een soort protectiegeld dus, met als gevolg dat hij ons daarmee chanteert. Voortdurend dreigt hij een golf migranten op ons los te laten. In feite houdt de EU Erdogan overeind. Ik vermoed dat Erdogan niet lang meer blijft zitten als Brussel de geldstroom stopt. Wat houdt de EU dan nog tegen? We gaan hem echt niet missen!

OlavM
OlavM8 aug. 2021 - 10:56

Exemplarisch voor het gedrag van paranoïde potentaten. President Bolsonaro van Brazilië gedraagt zich op dezelfde manier. Alleen hun eigen machtspositie telt voor hen, ten koste van alles, ook van het bestaan en het welzijn van de eigen bevolking. Het is treurig dat het zo moeilijk blijkt dit soort figuren uit hun positie te verdrijven, hoe schrijnend de situatie ook is.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks8 aug. 2021 - 10:28

Arme Turkse bevolking; hoe onzekerder en banger dit soort dictators wordt, hoe harder en willekekeuriger ze om zich heen gaan slaan. Pure terreur en intimidatie.