Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Erdogan geïrriteerd door Wilders

  •  
26-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
201025-1500pixels-Wilders-tart-Erdogan
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (28)

PVDB2
PVDB226 okt. 2020 - 17:53

Hoe is het mogelijk hé. Onze eigen nationalist die het beste voor heeft met Nederland. Te keer gaat tegen andere landen wetende dat vele zaken niet kunnen of dat er nu eenmaal afspraken zijn. De man die alle problemen gaat oplossen in dit land (en jaren geleden in Rotterdam natuurlijk). Maar zoals het een demagoog betaamd kwam er niets van terecht. Wilders is de sterke man van Nederland zoals Erdogan die van Turkije is, Poetin van Rusland. Erdogan ziet net als Poetin weer het liefst de macht en de omvang van het Ottamaanse rijk verrijzen. Daar wint hij, in ieder geval een deel van de mensen mee. Nu de Turkije deal steeds meer onder druk staat en minder werkt is het voor Erdogan van belang de financiën die hiermee gemoeid zijn te laten continueren. Zoals dreigen met open stellen van de grenzen. Voor Wilders een voordeel want dan kan hij weer gaan roeptoeteren. Hij moet een vijand hebben. Vele volgers weten niet dat er nogal verschil onder de Turkse bevolking in NL zit. Koerden zijn niet zo'n fan van Erdogan. Daarnaast heb je een verschil tussen de hoger opgeleiden mensen van Turks afkomst en de lagere. Deze laatste zijn vaker nationalistisch. Daarnaast heb je onder deze laatsgenoemde groep, die het racisme ten opzichte van hun ouders en hunzelf beu zijn en het geloof in de politiek verloren zijn. En die mensen ziet Erdogan graag. Want ik ben er wel voor jullie...

1 Reactie
Mathys Evers
Mathys Evers27 okt. 2020 - 8:56

Juist de laag opgeleiden die komen naar Nl toe en zijn aanhangers van Erdogan, ook al wonen zij in Nederland.Div. onderzoeken hebben dit bevestigd, meer dan 60%

JoepJos
JoepJos26 okt. 2020 - 17:30

Erdogan heeft om in het zadel te blijven, continue een buitenlandse vijand nodig. Daar komt deze gekkigheid elke keer weer vandaan.

Rs75
Rs7526 okt. 2020 - 16:28

Die Erdogan heeft het provoceren zo’n beetje uitgevonden. Gewoon negeren die man, komt geen zinnig woord uit

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen26 okt. 2020 - 15:26

Hitler en Mussolini waren ook geen dikke vrienden.

Thuru
Thuru26 okt. 2020 - 14:48

Ach, who care wat Erdolf van Wilders vind.

1 Reactie
MartinvanderLinde
MartinvanderLinde26 okt. 2020 - 15:12

Precies. Alsof je automatisch tot het Wilders kamp moet horen als je tegen Erdogan bent, en andersom.

Tampert
Tampert26 okt. 2020 - 14:44

Als er een ranglijst van extreem nationalisten gemaakt zou moet worden staat Erdogan met stip op nummer één. En nationalisme, dat willen we hier toch niet met zijn allen want we zijn toch allemaal wereldburgers, nietwaar?

Sam V
Sam V26 okt. 2020 - 13:53

Ik verbaas me enigszins of de reacties ten aanzien van de vergelijking Wilders / Erdogan bij dit stuk. Ik begrijp van veel Joop reageerders dat Wilders en zijn aanhang extreem-rechts is en ze vooral genegeerd of nog beter hard aangepakt moeten worden. Maar bij de laatste presidentsverkiezingen in Turkije heeft 70% van de kwart miljoen stemgerechtigde Turken in Nederland op Erdogan gestemd. Daar hoor ik hier weinig over. Moeten we deze mensen dan voortaan ook negeren of hard aanpakken? Los van de vreemde situatie dat je kunt stemmen in twee verschillende landen wiens relatie in een neerwaartse spiraal kan komen met de verkeerde mensen aan het roer. Strikt genomen kan een Turkse Nederlander op zowel Erdogan als Wilders stemmen.

4 Reacties
MartinvanderLinde
MartinvanderLinde26 okt. 2020 - 15:09

Sam, je cijfers kloppen niet. Van de kwart miljoen Nederlandse Turken is maar 46% komen opdagen en 70% daarvan stemden voor Erdogan. Dus hebben maar 33% van alle Nederlandse Turken op Erdogan gestemd. Dat betekent dat de overgrote meerderheid niet op hem heeft gestemd. https://nieuwscheckers.nl/nieuwscheckers/kiezen-nederlandse-turken-massaal-voor-erdogan/

Sam V
Sam V26 okt. 2020 - 17:18

@MartvanderLinde U hebt gelijk ten aanzien van het eerste deel. Ik had moeten zeggen dat het ging om 70# van de stemgerechtigden die gestemd heeft. Dat daarmee de aanhang onder Turkse Nederlanders voor Erdogan zeer groot blijft overeind staan. Immers je kan niet stellen dat de mensen die niet gestemd hebben, automatisch niet voor Erdogan zijn. De populariteit van Erdogan onder Turkse Nederlanders is daarmee nog steeds een stuk groter dan de populariteit van Wilders onder Nederlanders. Maar verder leidt u vooral af van mijn boodschap.

Sonic2
Sonic226 okt. 2020 - 18:54

@ Sam V Er is in Nederland 0,0 begrip om maar ook iets van de populariteit van Erdogan te begrijpen. Veel verder als de Turken in dit land weg zetten als achterlijk en streng islamitisch komen velen niet. Is een Turkse ondernemer achterlijk? In tegenstelling tot die achterlijke nationalist in Nederland. Ik ben gestopt met tellen van de reacties die vinden dat we de zorgen van PVV en ook FvD kiezers serieus moeten nemen. Zie je nooit bij GL of D66 kiezers. Voor de rest doe je erg veel moeite om andere mensen niet te begrijpen. DENK is de islamitische PVV en de PVV is de Nederlandse PVV. Als je ziet hoe Wilders tegen de islam en laat ik gewoon hardop zeggen moslims tekeer gaat dan weet je wel waarom een Turkse Nederlander WEL Erdogan kan stemmen en niet Wilders. Wilders wil bovendien verkapt Turken dit land uit Het zal wel opruimen. Dat zegt Wilders niet, want daar is hij veel te laf voor. Maar het komt er wel op neer. Ga weg en neem de islam mee. De PVV aanhangers dan. Diep moet je je schamen als je PVV stemt. Erdogan kiezers hier worden al geshamed. Eigenlijk door het hele politieke spectrum heen. Geen nuance ook. Dat nationalistisch rechts hier Poetin of Orban aanhangt wordt nooit mee genomen. Erdogan aanhangers worden hier al hard aangepakt. DENK aanhangers ook. Zelfs Klaver pakte Kuzu aan. DENK is al een paria. Voor de rest werk jij met je hypocriete gedrag er nogal aan mee. Zelfs op deze site zit het vol met radicaal rechtse hooligans die elke keer tegen moslims zeggen dat hun religie niet deugt. Dat de moskee waarin ze bidden niet deugt. Dat ze hun vrouw onder drukken. Dat ze geen sentimenten mogen hebben. Iedere Nederlander heeft wel een ander land waar zijn of haar hart sneller van gaat kloppen. Of het nu Italie, Spanje of Frankrijk is. Waarom zou je als Nederlandse Turk je aandacht tot Nederland nu richten? Zodat die 2 gestoorde clowns je van alles en nog wat mogen kwalijk nemen. Of omdat sommige hier zichzelf zo fatsoenlijk vinden dat je als Turk niet meteen het land uit hoef. Als ik Turk was dan richtte ik me ook op Turkije. Daar hoef je niet eens ver voor buiten deze site te kijken. Ook hier stikt het van de figuren die je liever kwijt als rijk zijn. En die liever hebben dat Turken massaal weg gaan. Overigens focust u zich op de 70% van de Turken die de partij van Erdogan steunen. Maar die 30% die dat niet doet zijn meer als de enorme losers die PVV stemmen hier. Dat is gelukkig beperkt gebleven tot 15 procent.

Sam V
Sam V26 okt. 2020 - 19:29

@Sonic Ik moet eerlijk bekennen dat ik uw betoog niet geheel kan volgen. Ik probeer u echt te begrijpen. Dan lees ik dus tussen de regels door en krijg de indruk dat u wat overdrijft om aan te geven dat Turkse Nederlanders weinig reden hebben om zich met Nederland te identificeren. Ze worden immers gediscrimineerd, beledigd en weggekeken. Zelfs Klaver doet er aan mee. Uw reactie geeft mij de indruk dat u dus wel inziet dat de Turkse Nederlanders zich in zo’n grote getale van de Nederlandse maatschappij lijken te distantiëren. U begrijpt het immers wel. Maar tegelijkertijd lijkt u dat een stuk minder een probleem te vinden dan die 10,6% van de stemgerechtigden Nederlanders die PVV heeft gestemd (om maar even het vergelijk te kunnen maken met de 33% waarmee MartinvanderLinde mee komt). Dat snap ik dan niet.

Dave Velzen
Dave Velzen26 okt. 2020 - 13:36

Erdogan staat voor de politieke Islam en dat staat bijna gelijk aan onderdrukking en inleveren vrijheden. Vroeger noemde we dat fascisme.

Fredje3
Fredje326 okt. 2020 - 12:50

Erdogan vindt de vrijheid om iemands hoofd eraf te hakken belangrijker dan vechten tegen de extremisten die zich Islamitisch noemen en durft mensen zoals Wilders xenofoob en racistisch te noemen? Dat zijn mensen zoals Wilders ook wel, maar vergeleken met dat monster Erdogan is Wilders een engeltje.

VaderTijd
VaderTijd26 okt. 2020 - 12:18

Ach jee, Reççip slaat Thierry over bij het blaffen

Norsemen
Norsemen26 okt. 2020 - 12:11

Iemand die zich tot Wilders 'aangetrokken' voelt, zou zich ook tot Erdogan aangetrokken moeten voelen.

Libertain
Libertain26 okt. 2020 - 10:45

Erdogan is vooral geïrriteerd door President Macron die de Armeense genocide steeds ter sprake brengt. Over Wilders weet iedereen, zijn aanhang inclusief, dat hij een extremistische ezel is.

1 Reactie
Sonic2
Sonic226 okt. 2020 - 14:27

Voor veel PVV stemmers is Wilders een held. Net als dat voor veel FvD stemmers geldt voor Baudet. En dan heb ik het nog maar over de "harde" steun. En nog niet over een heleboel lafaards die ook hier het "halfslachtig" voor die 2 clowns opnemen. Ik heb er echt werkelijk geen probleem mee om zeer kritisch benaderd te worden. En zelfs een sneer naar mij is geen probleem, maar wel als het uit de toetsenborden komt van mensen die niet zo gigantisch de plank misslaan als een aantal hier. Wilders en Baudet zijn geen helden. Niet dat u dat doet, want u bent een prima reageerder. Maar hadden PVV en FvD stemmers maar door dat Wilders een extremistische ezel was. Hadden ze maar 10% van de zienswijze van u. Dan waren we al een stuk verder.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2020 - 9:32

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Sonic2
Sonic226 okt. 2020 - 14:18

Erdogan is de islamitische versie van Wilders. Niets meer en niets minder. We hebben het geluk dat onze fundamenten in Nederland wat sterker zijn als in Turkije. Het is wat dat betreft lood om oud ijzer.

gravin2
gravin226 okt. 2020 - 9:19

zo? al bescherming aangevraagd?

Norsemen
Norsemen26 okt. 2020 - 9:18

Idioten kunnen idioten irriteren.

Bernie2
Bernie226 okt. 2020 - 9:12

Toffe cartoon Benjamin. Gelukkig maar is de kopvoddenrukker Wilders zelf een integere fascist die iedereen alle vrijheid en elke democratische waarde gunt. #braakneigingen

3 Reacties
Tampert
Tampert26 okt. 2020 - 9:47

Goed gesproken Bernie, teiltje?

Rick Hofland
Rick Hofland26 okt. 2020 - 11:02

Maar die Wilders heeft tot zo ver allemaal nog maar fascistische dingen geroepen terwijl er aan Erdogan zijn handen heel veel fascistisch bloed kleeft, heel erg veel. Ik krijg pas braakneigingen van lui die Erdogan zijn dictatoriale wandaden proberen te excuseren door naar andere eikels te wijzen.

Thuiszitter
Thuiszitter26 okt. 2020 - 13:54

Rick en Bernie # braakneigingen \_____/

Tampert
Tampert26 okt. 2020 - 8:52

Voor velen een groot leider (lijder?), voor anderen weer een onverlicht despoot. En dan heb ik het niet over de man met het witte kapsel...