Joop

‘Er is een nieuwe mutatie van Mark Rutte’

  •  
12-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Druktemaker Pieter Derks heeft slecht nieuws. “Er is een nieuwe mutatie van Mark Rutte. Hij is in elk geval maandagavond in een tv-studio opgedoken bij Mariëlle Tweebeeke, die godzijdank al resistent was door ervaringen met andere Rutte-varianten en diens voorloper Jan-Peter Balkenende, al was dat vergeleken met Rutte achteraf gezien maar een verkoudheidje.”
“We weten natuurlijk dat Mark Rutte makkelijk muteert. Het is al een paar keer eerder gebeurd, maar toch is dit een klap die ons weer jarenlang op achterstand kan zetten, net nu een groot deel van de bevolking immuniteit begon op te bouwen. Tot nu toe bestaat maar een klein deel van Mark Rutte uit de nieuwe variant, maar dat aandeel lijkt snel te groeien. En het is een zeer besmettelijke variant, niet alleen voor ouderen en mastodonten, zoals Ton Elias, Frits Bolkestein, Hans Wiegel en Herman Tjeenk Willink die het al zwaar te pakken hebben, maar ook voor mensen met een actief politiek leven zoals Sigrid Kaag, Wopke Hoekstra en Jesse Klaver, die ook niet bestand lijken tegen de nieuwe Rutte.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (20)

Anne Houtsma2
Anne Houtsma213 mei 2021 - 15:25

Geniaal stukje ik moest er om grinniken.

1 Reactie
Uw Psychiator
Uw Psychiator17 mei 2021 - 16:45

@ Anne Houtsma - mooi dat ik hier een commentaar van je aantref. Dat komt ook omdat ik jouw eigen bijdragen altijd met belangstelling en bewondering lees.

a.doorgeest
a.doorgeest13 mei 2021 - 11:49

Geniaal !

Eric Minnens
Eric Minnens13 mei 2021 - 5:33

"En het is een zeer besmettelijke variant, niet alleen voor ouderen en mastodonten, zoals Ton Elias, Frits Bolkestein, Hans Wiegel en Herman Tjeenk Willink die het al zwaar te pakken hebben, maar ook voor mensen met een actief politiek leven zoals Sigrid Kaag, Wopke Hoekstra en Jesse Klaver, die ook niet bestand lijken tegen de nieuwe Rutte.” Rutte lult iedereen plat. En inmiddels begin ik ook puistjes te ontwikkelen als ik Sigrid Kaag aan het woord hoor in haar hautaine bekaktheid. Ik vrees voor opnieuw vier uiterst deprimerende jaren in de Laaglandse politiek. Gelukkig hebben we internationaal nog het lichtpuntje Biden.

Uw Psychiator
Uw Psychiator12 mei 2021 - 18:43

@ Pieter Derks - prachtig stuk! Het is lang geleden dat ik iets vond dat bijvoorbeeld de goede momenten van Kees van Kooten en Wim de Bie kon evenaren, maar dit is echt een 'exempel' van datgene wat bedoel. Kwestie van intelligentie, gevoel, snel associëren, en dan met de nodige humor in een korte tekst omzetten. Petje af, dus, Pieter.

Bouwman2
Bouwman212 mei 2021 - 15:46

Rutte is altijd dezelfde en erg voorspelbaar bijgevolg. Iedereen zat met de vlekken in de nek te kijken hoe Rutte in een kamelon zou veranderen. En dat gebeurde dus natuurlijk niet. Groot was de woede, want het was toch beloofd? Het aantal verzoeken om loonsverhoging is legio. Dan zei ik, ik heb je gehoord, ik ga kijken bij de accountant of er nog wat geschoven kan worden binnen de post "personeel". En dan dachten de vragers dat ze het geregeld hadden. Dan zeiden ze: die B. is helemaal zo'n kwaaide niet, die wind je zo om je vinger. Maar eind van de maand: boze gezichten en de ontevreden klop op de deur. Je hebt het beloofd. Tegenwoordig zeg ik altijd gewoon: ik heb het gehoord en het antwoord is nee. Je moet altijd voorspelbaar blijven en dat is dus duidelijk zijn. Dat het hard overkomt kan zo zijn, maar zachte heelmeesters hebben de meeste recidiverende klanten.

11 Reacties
LaBou
LaBou 12 mei 2021 - 16:46

"Tegenwoordig zeg ik altijd gewoon: ik heb het gehoord en het antwoord is nee." Stel je voor dat je een ander ook wat zou gunnen. Het moet niet gekker worden. Helaas blijkt uit dit bouwmansel weer dat de schrijver dezes dat echter heel normaal vindt: zolang hij het maar goed heeft kan een ander n de stront zakken. En vooral niet zeuren.

The Apple
The Apple12 mei 2021 - 18:45

Bouwman is dominee, dus dat verklaart het gebrek aan naastenliefde. Je ziet dat ook bij het CDA en -in mindere mate- de CU. Dat moet je niet proberen te verbergen achter leugens en huichelarij, maar daar moet je gewoon openlijk voor uitkomen, aldus de dominee.

Poeha
Poeha12 mei 2021 - 18:45

Labou: wat een onzin. Ze hoeven niet voor Bouman te werken. Daarnaast weet jij helemaal niet hoeveel ze verdienen. Dat weerhoudt Labou er echter niet van om te oordelen dat ze niks gegund wordt. Blijkbaar vindt Labou het normaal dat iemand die constant met zijn handjes omhoog om meer geld vraagt en dan ook nog zegt “u gunt mij niets”.

The Apple
The Apple12 mei 2021 - 22:04

Poeha kan het zich blijkbaar permitteren om de hele dag op zijn luie gat te zitten om hier laatdunkende commentaren te geven op minvermogenden. Het wordt tijd dat de kroegen weer opengaan, want hij mist blijkbaar zijn publiek.

Karingin
Karingin12 mei 2021 - 23:20

Te schetsen die volgens hem een standaard praktijk is bij mensen die om loonsverhoging vragen. Waarschijnlijk omdat ie zelf een vrek is, of een paar keer gepasseerd, er zit hoe dan ook een projectie aan gekoppeld, dat kan niet missen

LaBou
LaBou 13 mei 2021 - 5:34

Kouwe drukte wil koste wat kost laten zien dat hij op kinderniveau reageert. Het is nog niet tot hem doorgedrongen dat kinderen horen te zwijgen als grote mensen praten.

Poeha
Poeha13 mei 2021 - 5:55

Labou: kinderniveau? Ik verwijs even naar een willekeurige comment van jou; “ Blablabla. Typisch bouwmansel.” Wat vindt je zelf van dit niveau? Hoeveel verdienen de medewerkers van Bouwman? Dat weet je vast, omdat je vindt dat hij hen niks gunt. Ik ben benieuwd naar je antwoorden.

LaBou
LaBou 13 mei 2021 - 10:24

????

LaBou
LaBou 13 mei 2021 - 13:46

Sorry, kouwe drukte, ik discussier niet op kleuterniveau. Je zult toch echt andere kinderen moeten zoeken.

Poeha
Poeha13 mei 2021 - 15:02

Labou: eerst zeg je dat Bouwman iemand niets gunt, terwijl je totaal niet weet wat zijn medewerkers krijgen. Jammer van die vooroordelen. Je stemt vast op een politieke partij die ook veel vooroordelen heeft. Als iemand vraagt of je weet wat Bouwman geeft (jij beweert dat hij hij niets gunt), reageer je als een klein kind. Dat zegt genoeg.

The Apple
The Apple14 mei 2021 - 2:58

Poeha - Hoe kom je toch op het idee dat Bouwman medewerkers in dienst zou hebben? Hij is -als dominee- zelf medewerker van de hoogste baas himself. Iemand zoals hij runt de tent met vrijwilligers. En die gunt hij van alles en bovenal een plekje in de hemel.

Déjà vu
Déjà vu12 mei 2021 - 14:56

Onnavolgbaar goed!

2 Reacties
JoostdeV
JoostdeV12 mei 2021 - 17:18

Ja, briljante tekst!

Ericje2
Ericje212 mei 2021 - 17:53

Absoluut mee eens