Joop

Er gaat te weinig geld naar preventie

  •  
05-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
528 keer bekeken
  •  
cruxpreventie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

PVDB2
PVDB25 sep. 2023 - 20:15

Er zit een mooie economie achter. Van obesitas, wat de staat, wij dus, 79 miljard euro per jaar kost. Oftewel meer dan 30 de kosten van vluchtelingenopvang. Een kleine 10.000 euro per huishouden per jaar. Een sportschool, medicijnen, afslankkuurtjes, lifestylecoaches, medische behandelingen en aan de andere kant de fastfoodsector etc. Preventie is goedkoper maar dat levert de genoemde aanbieders weinig op. Dat een beetje de paradox met preventie, wetgeving en gaan handelen om kostenposten te verkleinen met commercie. Het kan beter met de volksgezondheid, maar dan moet je gezondere leef en werk omstandigheden gaan bieden en in voorzien. Waar dat omslagpunt ligt is de vraag die politiek die straks de coalitie vormt mag gaan bepalen. De poltici die wij kiezen om dit te regelen.

J.janssen2
J.janssen25 sep. 2023 - 7:31

Er is niet eens veel meer geld voor nodig om simpele preventieve regels te stellen aan de voedselindustrie die zorgt voor de slechte kwaliteit ( veel suikers, vet,zout) in de producten die worden aangeboden in de schappen van onze supermarkten. Het lijkt me allemaal niet zo moeilijk...

1 Reactie
Professor Zegellak
Professor Zegellak5 sep. 2023 - 8:29

Dat is ook niet zo moeilijk. Het probleem zit hem in de politiek. De tweede kamer bestaat voornamelijk uit liberale partijen, die van mening zijn dat de overheid zich niet met het bedrijfsleven moet bemoeien. Zie wikipedia: nachtwakersstaat. Echter, die liberale politici komen niet als donderslag bij heldere hemel uit de lucht vallen om geheel bij toeval op het pluche te belanden. Je moet wel eerst op ze STEMMEN.