Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Enige Russische atlete in Rio alsnog geschorst

  •  
13-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-08-13-om-20.51.54
De Russische verspringster Daria Klisjina is door internationale atletiekfederatie IAAF alsnog geschorst en mag daarom voorlopig niet deelnemen aan de Olympische Spelen. Dat meldt de Volkskrant. Klisjina deed als enige Russische atleet mee aan de Spelen, onder neutrale vlag omdat de gehele Russische atletiekploeg wegens een dopingschandaal was uitgesloten.
Naar verluidt is er nu nieuw bewijs opgedoken rondom het dopingprogramma van de Russen, waardoor nu ook Klisjina alsnog is geschorst. De verspringster heeft inmiddels beroep aangetekend bij internationaal sporttribunaal CAS. Het tribunaal doet naar verwachting zondag of maandag een uitspraak in de zaak. Woensdag vinden de kwalificaties voor het verspringen plaats.
Beeld: YouTube
N.b. In een eerdere kop stond abusievelijk vermeld dat Klisjina de enige Russische olympiër in Rio is. Dit is niet waar, ze is het enige Russische lid van de atletiekploeg.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.