Joop

En weer maakt een FvD-Statenlid de overstap naar partij Henk Otten

  •    •  
29-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
110 keer bekeken
  •  
henkotten
Ewald Kegel, Statenlid voor Forum voor Democratie in Zuid-Holland, heeft zich per direct aangesloten bij GO , de partij van de geroyeerde FvD-medeoprichter Henk Otten. Dat maakt GO bekend via Twitter. Kegel sluit zich in Zuid-Holland aan bij Caroline Persenaire, die Forum in september vorig jaar al verliet.
Kegel is het derde vertrekkende FvD-Statenlid binnen een week. Eerder deze week besloot het Zeeuwse Statenlid Robert Koevoets ook al uit de fractie van Forum te stappen. Hij verklaarde dat hij zich niet langer thuis voelde bij de partij. Koevoets is van plan om door te gaan als eenmansfractie. Afgelopen week maakte ook het Utrechtse Statenlid Patrick Bauduin bekend dat hij stopt. Hij had naar eigen zeggen niet genoeg tijd voor zijn werk als Statenlid.
Vrijdagavond dronk de nummer twee van Forum, Theo Hiddema, in de Amsterdamse Spuistraat nog een glas met Henk Otten en Jeroen de Vries, de voormalige FvD-woordvoerder die ook overstapte naar de partij van Otten.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (69)

Phantom3
Phantom31 mrt. 2020 - 16:41

Van de regen in de drup. Die Otten is echt geen betere optie voor een beter Nederland.

Willem D2
Willem D21 mrt. 2020 - 16:22

Je zou bijna denken dat de Otten een infiltrant was. Het voorbeeld waarom de PVV geen leden partij is. Eerst op de lijst staan van FvD, zo n beetje de tegenpool van D66 en vervolgens na de verkiezingen je afsplitsen van FvD, in de EU in dezelfde fractie gaan zitten als D66 en plotseling voor CETA stemmen.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin3 mrt. 2020 - 8:51

Tja, en op de TV in Buitenhof het tegengestelde doen vermoeden! Vergeet niet Otten was de grote kracht achter de opkomst van FvD, de grote organisator van voor de verkiezingen. Die heeft het programma en de propaganda daarvan zowat in elkaar gezet.

Leontrotsky
Leontrotsky1 mrt. 2020 - 12:23

Heeft niks met de leiding van de partij te maken, heeft te maken met de ideologie en achtergrond van de partij, die is namelijk tot op het bot verrot. De gehele partij is dus verrot en daarbij maakt het niks uit of er een capabele of incapabele leider aan het roer staat, het schip zal zinken wie er ook de kapitein van is.

3 Reacties
Realist5
Realist51 mrt. 2020 - 17:23

Ach kijk eens hoeveel SPérs en CDAérs er zijn opgestapt... Beetje zoeken vind je ook niet? Verrot zeg je, wel raar dat ze twee maal zoveel leden hebben dan Groen Links en dat voor een partij die 3 jaar bestaat !!

Joe Speedboot
Joe Speedboot1 mrt. 2020 - 20:38

'wel raar dat ze twee maal zoveel leden hebben ' Ach malloten genoeg in dit land.

Pater
Pater2 mrt. 2020 - 1:29

@Realist Waarom verspreid je fakenieuws. Op 1 jan 2020 had FvD 42.794 leden, GL 30.438.

Audio
Audio1 mrt. 2020 - 12:21

"Mild-populisme" Er schijnt nu ook al "mild"-populisme te bestaan. De mild-populistische partij Ol’aNo (‘Gewone mensen’) heeft bij de Slowaakse parlementsverkiezingen de zittende regeringspartij Smer verslagen: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/mild-populistische-beweging-wint-spectaculair-in-slowakije~b87298ef/

Sonic2
Sonic21 mrt. 2020 - 11:04

Een structureel patroon bij dit soort partijen. Al tientallen keren hier aangekaart. Drie statenleden binnen een week. Binnen een andere partij had het een crisis geheten en was het leiderschap ter sprake gekomen. Dat lijkt me een relevante vraag om te stellen: Is Baudet een geschikte leider voor FvD? Misschien eens tijd dat die vraag daar intern wordt gesteld. En dan een keer zonder naar VVD/CDA en D66 te wijzen.

4 Reacties
Audio
Audio1 mrt. 2020 - 12:24

"Is Baudet een geschikte leider voor FvD? " Het antwoord is NEE. Waar hij dan wel goed in is? Misschien, heel misschien, in het schrijven boreale bestsellers!

Audio
Audio1 mrt. 2020 - 13:18

in het schrijven boreale bestsellers! = in het schrijven van beslist boreale bestsellers.

Pater
Pater2 mrt. 2020 - 1:31

Die boeken schijnen niet best te zijn.

Kuifje3
Kuifje32 mrt. 2020 - 16:08

Nogmaals: Het is mijn partij niet... Dat gezegd hebbende. Is Baudet een geschikte leider voor zijn partij? Ik zou zeggen dat, wanneer hij (in ieder geval in de peilingen) aanzienlijk meer zetels scoort dan menig linkse partij waarvan de aanhang hier in koor roept dat hij dat niet is, hij waarschijnlijk toch wel geschikt moet zijn. Geschikter in ieder geval dat dat rare mannetje Otten.

Purper Floyd
Purper Floyd1 mrt. 2020 - 10:06

Als hij voldoende voorkeursstemmen heeft gekregen om deze zetel te bemachtigen heb ik daar geen problemen mee. Als hij als meelifter van de partij deze zetel heeft bemachtigd dan ben ik principieel tegen zetelbehoud, wat dan dus zetelroof wordt door een partijverrader. Dit principe hanteer ik graag voor alle politieke partijen of bewegingen.

2 Reacties
Zandb
Zandb1 mrt. 2020 - 14:28

Purper Waarom zou je een partij die je zo kwalijk vindt dat je die niet langer wilt vertegenwoordigen, blijven steunen? Per slot hebben wij geen idee wat de kiezers zouden zeggen,moesten ze zich uitspreken

Kuifje3
Kuifje32 mrt. 2020 - 16:21

Zie de verkiezingen als een soort verbinding van gelijkgestemden waarbij uiteindelijk na de verkiezingen een ieder individueel recht heeft op de verworven plaats op basis van de vooraf afgesproken volgorde. Waar ik wel moeite mee heb (maar ja, zo werkt de kieswet nou eenmaal) is dat iemand voor de daadwerkelijke verkiezingen uit de groep stapt en vervolgens nog steeds aanspraak op de eerder afgesproken plek maakt. De correctie komt vanzelf bij de volgende verkiezingen. Zoals de peilingen nu nog zijn zal Otten en zijn club dan wel weer tot het verleden horen. Opportunisten die voor zichzelf beginnen nadat ze middels een partij in de kamer gekozen zijn zal je altijd hebben. Een enkeling redt het daarna via reguliere verkiezingen. Kijk maar naar partijen als de PVV (vanuit de VVD) en DENK (vanuit de PvdA). Ik meen dat zelfs de VVD ooit als afsplitsing van de PvdA is begonnen. De overgrote meerderheid haalt het niet opnieuw. Gewoon een paar jaar geduld hebben en we horen nooit meer iets van Otten.

Ulrike2
Ulrike21 mrt. 2020 - 3:53

Het gevaar is niet denkbeeldig dat Gefaald en TigressApril gelijk hebben en dat er in de achterkamertjes een meerderheid bij elkaar gekocht wordt voor CETA. Gezien de belangen die op het spel staan, zullen er bedragen mee gemoeid zijn die zo hoog zijn, dat niemand boven verdenking verheven is.

3 Reacties
de Boer2
de Boer21 mrt. 2020 - 10:50

Je doet net of het CETA verdrag iets smerigs is, of Canada een eng land is en of er niet jaren over onderhandeld is en de Kamer het goed vindt. Dat Ploumen eerst ja zei en nu nee vin je eigenlijk wel best. Een stok tussen de spaken steken maakt je blij. Waarom doe je dat nou, Ulrike? Weet je het beter dan degenen die er jaren lang met hun neus bovenop gezeten hebben?Gepast hebben en gemeten? Of zeg je dit allemaal uit balorigheid, uit narrigeheid, uit behoefte om tegen te zijn? Want erg constructief blijkt niet meteen uit je boodschap en dat is een beetje spijtig vindt de Boer..

Audio
Audio1 mrt. 2020 - 12:25

@Ulrike @Katootje is al enige tijd uit beeld. Ben jij soms haar alter-ego?

GHS
GHS1 mrt. 2020 - 15:33

Ik vraag me af, waarom er een verdrag met Canada gesloten moet worden. Voor iets, dat wij in Europa niet hebben? Wat is dat dan? Zou er, gezien het huidige virus, niet eens aan gedacht moeten worden dat Europa zelf voorzienend is, of in ieder geval moet worden. Zou veel problemen met CO2 wellicht oplossen. (al dat vervoer van vee e.d. en ander voedsel, nogmaals, dat we in Europa ook al produceren.) Handel???

l am Legion
l am Legion29 feb. 2020 - 22:53

Nu Thierry Baudet ook de blijde boodschap heeft aanvaard en Jezus in zijn hart heeft toegelaten, denk ik dat hij als een serieuze kandidaat van het midden gezien moet worden.

5 Reacties
Kippengaas
Kippengaas1 mrt. 2020 - 9:46

De definitie van politieke midden ligt niet in het geloof maar in het denken over staatsinmenging in maatschappelijke problemen. Links denkt dat de staat alles dient op te lossen, rechts vindt van niet. Midden partijen vinden dat er een weg tussendoor moet worden gezocht. Baudet is extreem rechts conservatief. Otten is rechts-liberaal.

Zandb
Zandb1 mrt. 2020 - 10:34

Waarom zou wie dan ook Baudet "als een serieuze kandidaat" moeten zien en waarom dan "van het midden"? Nu Baudet al niet eens in theorie de boodschap van de joods-christelijke cultuur uit weet te dragen, moeten we hem juist niet als serieuze kandidaat zien en al helemaal niet van het midden.

de Boer2
de Boer21 mrt. 2020 - 11:00

@kippengaas. Wat een leuke naam heeft u gekozen, hier hebben we dat ook op de boerderij. Je kunt ook een muurtje bouwen om de hoenders te elkaar te scheiden als ze elkaar pikken. Maar met gaas gaat dat ook, ze kunnen elkaar wel zien maar pikken is er niet bij.Alleen schijnbewegingen. U wilt met uw naam zeggen dat zo iets ook onder mensen kan gebeuren. U bent dus net als de Boer tegen polarisatie. Welkom in de kleine club

Sonic2
Sonic21 mrt. 2020 - 11:05

LOL. Grapjas. Als Baudet een midden politicus is dan kunnen we Fidel Castro ook wel doorschuiven naar centrum links. Zal niet de jaren 20 en 30 er bij halen, maar dan kunnen we het hele politieke spectrum wel opschuiven. Misschien is het in jouw hoofd een midden politicus, maar dat zegt meer over jou als over anderen.

I am Legion
I am Legion1 mrt. 2020 - 12:06

@ U waar er velen van zijn maar ook één. Mag ik u erop wijzen dat bij dubbelgangers, de essentie van naijver, er anders dan bij heidense geloven bij de monotheïstische zusterreligies zoals de judeo-christelijke en islamitische deze beeldend in vele vormen veroordeeld en bestreden werden? Bij de vele verhalen in hun oude heilige geschriften daarover gaat het dan om bijvoorbeeld die over Kaïne en Abel, Jacob en Esau, Saul en David, David en Uriah, enz. om de strijd tussen dubbelgangers (de ‘broers’, de Koningen). Iemand met enig besef daarvan zal er geen oorzaak van willen zijn. Voor de ware gelovige is het een te bestrijden kwaad.

Frans59
Frans5929 feb. 2020 - 20:50

Van welke partij je ook bent. Je word gekozen en daarna steel je de zetel.

4 Reacties
LaBou
LaBou 1 mrt. 2020 - 5:50

Het blijft een moeilijk gegeven voor veel mensen: in Nederland wordt je volgens de kieswet als persoon gekozen. Partijen bestaan volgens die wet niet en dus kunnen ze geen zetels "bezitten". Er is dus geen sprake van diefstal.

Zandb
Zandb1 mrt. 2020 - 7:04

Frans; u vindt dus dat we de regels moeten veranderen, want zoals de feiten nu zijn, word je op persoonlijke titel gekozen.

Kippengaas
Kippengaas1 mrt. 2020 - 9:03

Iets wat je toebehoort kun je niet stelen. Die zetel is verworven via democratische procedures en behoort aan diegene die erop zit.

Purper Floyd
Purper Floyd1 mrt. 2020 - 10:09

Ik ben het met je eens Frans. En ja, voor de andere reageerders, ik weet hoe het nu geregeld is. Maar dat wil niet zeggen dat die regel niet veranderd zou kunnen worden. Bij voldoende voorkeurstemmen wordt het een ander verhaal.

mariamaria2
mariamaria229 feb. 2020 - 20:45

Die Otten heeft een charisma van een natte tosti; die slaat geen deuk in een pakje boter bij de volgende verkiezingen.

2 Reacties
Zandb
Zandb1 mrt. 2020 - 7:08

Verstandige mensen kiezen natuurlijk niet op uitstraling alleen.

Kippengaas
Kippengaas1 mrt. 2020 - 9:07

Baudet heeft het charisma van een koude natte theedoek met zijn dogwhistles over racisme, vrouwenhaat en zijn narcistisch en semi intellectueel gedrag. Otten is een ondernemer die zijn sporen heeft verdiend. Hij mag niet jouw politieke voorkeur aanspreken, maar hij staat wel stevig in zijn schoenen.

Thuiszitter
Thuiszitter29 feb. 2020 - 19:38

Ik vind beiden niks , ooit begonnen als fan van Baudet dat zegt voor mij verder al genoeg .

Pensionada2
Pensionada229 feb. 2020 - 18:55

Wanneer hij voor de nodige politieke omwenteling wil gaan in NL dan lijkt me GO nu niet de meest aangewezen partij om naar over te stappen.

1 Reactie
Sonic2
Sonic21 mrt. 2020 - 11:16

GO zit sowieso tot Mei 2023 in de senaat als ik goed gerekend heb. De nieuwe eerste kamer zal dan door de leden van de provinciale staten worden gekozen. Dus voorlopig nog drie jaar GO en dus ook Otten. En in het Europese parlement tot 2024. Daar zit Dorien Rookmaker. Dat FvD in de volgende regering komt lijkt me wel een behoorlijk groot gevaar en risico, maar het is absoluut geen uitgemaakte zaak. Dat laten de PS formatie onderhandelingen wel zien. Otten heeft het kabinet geholpen met de stikstof wet. En ook met CETA wordt er naar hem gekeken. Ik denk dat een grote rem op een politieke omwenteling de tweets van Baudet zijn. Die maken het voor andere partijen moeilijk om met hem samen te werken. Die boreale speech heeft ook niet gewerkt. U en vele andere van die nationalisten lijken net op degene die riepen dat Fortuyn die nationale revolte wel kon volbrengen. Ook als Fortuyn geleefd had was de LPF een puinhoop geweest. Bij Leefbaar Nederland ging hij al onderuit. Wilders gaat geen politieke revolutie brengen. En Baudet ook niet. Je moet er wel bang voor zijn met hun ranzige politieke standpunten, maar logica zal uitwijzen dat je met Baudet geen revolutie gaat krijgen. Als dat wel lukt dan heeft Peter R. De Vries gelijk. Otten zal waarschijnlijk in 2021 geen zetels krijgen. En in 2023 uit de eerste kamer verdwijnen. Vooral omdat het FvD stemvee in Baudet een soort charismatische Martin Luther King ziet. Ik weet niet wat voor spul ze daar snuiven, naast lavendel. Het moet in ieder geval goed spul zijn.

OlavM
OlavM29 feb. 2020 - 18:48

[Vrijdagavond dronk de nummer twee van Forum, Theo Hiddema, in de Amsterdamse Spuistraat nog een glas met Henk Otten en Jeroen de Vries.....] Hoe aandoenlijk! Het zou me niet verbazen als Hiddema het een beetje te benauwd gaat krijgen met al die Faschismus-angehauchte Blödmänner in FvD.

Frits Jansen
Frits Jansen29 feb. 2020 - 18:20

De rollen zijn duidelijk: het FvD is een sekte die zich verliest in boreale bellenblazerij, Otten is de kampioen van mensen die zich ergeren aan de managementkwaliteiten van onze politici. Ze hebben wel een beetje gelijk maar vrees dat ze geen oplossing hebben.

1 Reactie
Kippengaas
Kippengaas1 mrt. 2020 - 9:10

Er is geen "de" oplossing. We zullen samen de problemen moeten oplossen. Iedere partij die zich buiten de samenwerking plaatst werkt een oplossingen tegen. Otten is dat niet. Die is volop coöperatief.

Joop den Uil
Joop den Uil29 feb. 2020 - 17:50

ik vrees dat een ''1+1=3''constructie gaat ontstaan

I am Legion
I am Legion29 feb. 2020 - 16:49

Je mag er zoals met zoveel in ons vrije land van vinden wat je wilt. Het verschijnsel van vrijelijk politiek overtappende gekozenen voegt er dan naar mijn mening wel een vraag aan toe ieders vrijheden en keuzes te optimaliseren. Is het niet een verzekering van de vrijheid in keuze t.b.v. van de kiezers dat bij het stemmen op een aan een politieke partij verbonden persoon dat zij dan ook een hokje naast deze keuze aankruisen of hun stem dan eerstens de partij of de persoon geldt? Iedere gekozene krijgt dan zo een persoonlijk gekozen gewicht wat als dat onder de 50% is ten opzichte van de met deze verbonden partij maakt dat als deze de partij wil verlaten ook een opgave van de zetel inhoudt.

4 Reacties
Zandb
Zandb1 mrt. 2020 - 7:20

Legion; Dat klopt; "Je mag er zoals met zoveel in ons vrije land van vinden wat je wilt." Maar je mag dat lang niet altijd uiten op de manier die je wil. De feiten zijn nog altijd dat mensen zich namens een partij OP PERSOONLIJKE TITEL verkiesbaar stellen. Vandaar dat je het rondje bij de persoon rood maken moet kunnen maken. Zo kunnen mensen met voorkeurstemmen gekozen worden. De keuze voor de persoon maakt en zeer terecht, een wezenlijk onderdeel uit van onze democratie. Het zou erg onverstandig zijn om daar aan te tornen, omdat vertegenwoordigers zonder (verplichte) last of ruggespraak hun werk moeten kunnen doen. Zo'n besluit heeft natuurlijk nadelen maar die wegen niet op tegen de voordelen.

Kippengaas
Kippengaas1 mrt. 2020 - 9:14

Leuke arbitraire fantasieën. Ik denk echter dat de hiervoor benodigde grondswetwijzigingen decennia op zich laten wachten als ze al ooit komen. Politieke partijen zullen af en toe op de blaren moeten zitten. Het overkomt ze allemaal soms, en sommige gebeurt het heel vaak.

Purper Floyd
Purper Floyd1 mrt. 2020 - 10:12

Haha, die Zandb toch. Zonder last of ruggespraak is een farce geworden met de heersende werkwijze M.b.t. fractiediscipline. Of heb jij de laatste jaren al eens iemand tegen de fractielijn zien stemmen bij een serieus onderwerp ?

Uitgekleed
Uitgekleed1 mrt. 2020 - 12:35

Het is maar goed dat de gekozenen daar zitten op persoonlijke titel. Het is goed voor de democratie want de partijdiscipline maakt als genoeg willoze slachtoffers onder de gekozen kamerleden.

Jorah
Jorah29 feb. 2020 - 16:18

Kan iemand een tussenstand opmaken? Hoeveel zetels had FvD in de provinciale staten bij aanvang en hoeveel hebben ze nu? FvD zorgt hoogstpersoonlijk voor de grootste afbraak van vertrouwen in de politiek. En alsnog denkt de aanhang het hoogste lied te kunnen zingen.

chwiedijk
chwiedijk29 feb. 2020 - 16:17

Goed zo, Kegel.

Dr. Sabelholz
Dr. Sabelholz29 feb. 2020 - 16:06

Het FvD is een nieuwe partij, en het zal nog jaren duren voordat alle alle mensen die er toch niet in thuishoren zijn verdwenen. Overstappen naar GO lijkt me overigens politieke zelfmoord; stap dan direct uit de politiek..

1 Reactie
Pater
Pater1 mrt. 2020 - 1:28

Aha, hoorde Otten daar niet thuis ? Waarom niet ? En wat over Hiddema ?

TigressApril
TigressApril29 feb. 2020 - 15:47

Het is eigenlijk de schuld van het FvD zelf, als je een stel VVDers en D66ers je partij binnenlaat dan zul je op een gegeven moment op de blaren moeten zitten. FvD is veel meer cultureel conservatief dan dat ze zich bezig houden met het neoliberale economisme.

5 Reacties
vdbemt
vdbemt29 feb. 2020 - 16:20

"Cultureel conservatief"? Is dat hoe je extreem nationalisme ( is ook al een te zachte uitdrukking) noemt?

TigressApril
TigressApril29 feb. 2020 - 17:30

@vdbemt Ze zijn cultureel conservatief en ja vroeger waren mensen trots op hun land. Nederland had veel om trots op te zijn maar bedrijven zoals bijvoorbeeld Philips hebben het grotendeels verkwanseld voor korte termijn pleziertjes. Natuurlijk leefde de overheid ook op de pof van aardgasbatten en werd dat geld niet geïnvesteerd in een fonds voor onderzoek en ontwikkeling. Buiten het westen wordt nationalisme zelden gezien als iets negatiefs en als nationalisme inhoud dat mensen trots zijn op hun land dan is daar ook niks mis mee. Wat we hier zien is simpelweg een nieuw populistisch 'rechts' een rechts dat veel meer over identiteit (buzzword) gaat dan over poen. Eigenlijk hoef je alleen maar wat standpunten over belasting en sociale zekerheid te wijzigen en je hebt een nieuwe populistische links (De SP van niet al te lang geleden). Als je kijkt hoe de PVV het vaak (in woord niet in stemmingen) opneemt voor de mensen met weinig hebben ze dat duidelijk afgekeken van de SP. De PVV is ook cultureel conservatief. De SP is cultureel gematigd progressief. Bij de SP snappen ze dat klasse vaak meer uitmaakt dan cultuur.

Frits Jansen
Frits Jansen29 feb. 2020 - 18:23

Baudet is bijna karikaturaal conservatief. Ik geloof dat hij zelfs de Verlichting verwerpt. Dan keer je dus terug tot de middeleeuwen. Neo-liberaal? Hoebedoelu? Kejje dat eten?

OlavM
OlavM29 feb. 2020 - 18:40

@ vdbemt: FvD strooit kwistig met eufemismen, om de ware bedoelingen enigszins te verhullen.

Pater
Pater1 mrt. 2020 - 1:27

Baudet vindt werkende vrouwen en abortus maar niks. Baudet wil dominantie van het blanke was. Baudet hunkert naar het oude nationalisme (een 19-e eeuwse uitvinding trouwens) en vergeet gemakshalve dat dat de bron is van de meest afschuwelijke oorlogen die de wereld heeft gekend. Dat benoemen als cultureel conservatief is dan wel buitengewoon vriendelijk en eigenlijk gewoon onnauwkeurig.

Grietje Genot
Grietje Genot29 feb. 2020 - 15:33

Kijk, die hele afsplitsing is gewoon een melige truc. Hetzelfde heeft de VVD ook al 's gedaan door de PVV 'af te splitsen'. De VVD is trouwens een 'afsplitsing' van de PvdA. Het is gewoon een kongsi, een kliek van uitbuiters en uitzuigers die de poet onderling verdelen. Zo zijn ze, mensen, al sedert de dagen van Olim, kijk maar naar uw bloedeigen familie: het is handjeklap en vriendjespolitiek alom en overal. En wat doen die engerds trouwens in mijn straat?

3 Reacties
Frits Jansen
Frits Jansen29 feb. 2020 - 18:29

Alle gekheid op een stokje, maar al die afscheidingen hadden wel degelijk inhoud. Menige afsplitsing roept de vraag op hoe ze ooit niet-afgescheiden konden zijn. Neem Otten de zakenman en Baudet de fantast. Ik vrees dat Baudet wint want hij heeft onmiskenbaar demagogische talenten. Otten is de zoveelste die het verschil tussen politiek en business niet begrijpt.

Minoes&tuin
Minoes&tuin1 mrt. 2020 - 7:36

GretjeGenot Denk dat je gelijk hebt!

Grietje Genot
Grietje Genot1 mrt. 2020 - 15:50

Inhoud? Het mocht wat. Ja, nu heeft de VVD - omdat de PVV 'altijd' met hun meestemt - ineens 53 (ik heb de cijfers niet paraat) zetels in plaats van 33. (Vanwege de afsplitsing van Denk is de PvdA een volledige deconfiture bespaard gebleven. Ach, je moet het zien om het door te hebben.) Het zijn trucjes om ook de extremistische halvegaren bij je electoraat te houden - en intern nog enigszins consistent te blijven ogen - voordat 'n ander d'r mee aan de haal gaat. We worden weer voor het lapje gehouden en geflest waar we bij staan. Het is een poppenkast, meneer, en we spelen zelf mee.

Gefaald
Gefaald29 feb. 2020 - 15:29

Ik ben stiekem toch blij dat ze niet naar GroenLinks overstappen. Het grote voordeel is wel dat er steeds meer stemmen voor CETA komen in de eerste kamer. God is groot !

8 Reacties
TigressApril
TigressApril29 feb. 2020 - 15:48

Het is een kapitalistisch complot! Stop CETA!

Thuru
Thuru29 feb. 2020 - 15:56

Dat ICS gedrocht in CETA is echt niet iets wat je wilt en ik hoop ook dat 1e kamer CETA ook afschiet.

vdbemt
vdbemt29 feb. 2020 - 16:22

Met jou heeft God toch een steek laten vallen.

Pater
Pater29 feb. 2020 - 17:30

Even afgezien van god, het gaat om statenleden. Dat, mijn beste Gefaald, is iets anders dan 1e Kamerleden.

OlavM
OlavM29 feb. 2020 - 18:38

@ Gefaald: Van FvD naar GL! Voel je je wel lekker, of gaat het al weer een beetje beter?

GefaaId
GefaaId29 feb. 2020 - 18:50

Mensen die nu op het FvD kunnen op elke partij stemmen als ze dat goed uitkomt, want ze hebben geen principes.

Audio
Audio29 feb. 2020 - 19:29

@Gefaald Als je het land een dienst wil bewijzen moet je in 2021 op een middenpartij stemmen en NIET op extreme partijen als SP, PVV, FVD, GO en DENK. Hetzelfde geld voor one-issue partijen als PVDD en 50+. GL is een twijfelgeval met al die ex-communisten. "Maak het midden groot."

Minoes&tuin
Minoes&tuin1 mrt. 2020 - 7:38

OlavM Zou 2 weken quarantaine helpen?