Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

En weer demonstreert een ex-bewindsman tegen beleid uit zijn tijd

  •  
30-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
261 keer bekeken
  •  
Prominente gasten bij Sleuteloverdracht

© 2019-03-02 16:22:44 MAASTRICHT - Maxime Verhagen tijdens de Sleuteloverdracht. Stadsprins Armand I krijgt hiermee symbolisch voor drie dagen de macht over de stad. ANP MARCEL VAN HOORN

Begin deze maand mengde Henk Bleker, die als staatssecretaris betrokken was bij de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS), zich tussen de demonstrerende boeren. Hij liet zich toejuichen en klaagde over ‘ loserige veganisten en dierenactivisten ’.
Aan zijn rol bij het beleid waarover de boeren nu zo boos zijn, wordt hij liever niet herinnerd. Toen dagblad Trouw hem benaderde voor een reconstructie gaf hij niet thuis. “Hier moet ik me helemaal in verdiepen. Daar heb ik geen tijd voor.”
Woensdag doet Maxime Verhagen mee aan het bouwprotest. Verhagen is voorzitter van Bouwend Nederland. Maar in een vorig leven ook bewindsman. Zo was hij in 2012 minister van Economische Zaken en Landbouw, de baas van Bleker.
Dat hij nu demonstreert tegen de PAS, vindt hij desalniettemin niet vreemd, verklaart hij tegen Trouw. PAS werd weliswaar bedacht toen hij minister was, maar de invoering vond pas plaats toen hij alweer weg was. Bovendien heeft Verhagen nooit meegekeken toen Bleker bezig was met PAS, bezweert hij.
" Als je je als minister ook nog bezig moet houden met wat de staatssecretaris allemaal bedenkt… Nee, dat doe je niet. Die portefeuilles zijn strik gescheiden. Pas op het moment dat er een wetsvoorstel wordt ingediend, kijk je mee."
Dat zou je onthutsend kunnen noemen. Maar die term reserveert Verhagen liever voor zijn opvolgers, zo bleek woensdagochtend.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.