Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Vollenbroek: ‘Boeren hebben een punt, Schiphol moet ook halveren’

Luchthaven heeft geen natuurvergunning... ‘Reizigers vertrekken nu van een illegaal opererend Schiphol’
Joop

'En wanneer is het dan Mannendag?!' levert flinke som geld op

  •  
08-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
15764456535_d3d4462594_k
De Britse komiek Richard Herring heeft al ruim 100.000 euro ingezameld voor een goed doel, simpelweg door boze mannen op internet te vertellen wanneer het Internationale Mannendag is.
Elk jaar op Internationale Vrouwendag is het weer zover: een stroom verontwaardigde mannen die willen weten wanneer het dan ook eens wereldmannendag mag zijn. En dus besloot Herring al die mannen persoonlijk antwoord te geven, in ruil voor een kleine donatie op een speciaal opgezette donatiepagina. En dat heeft bij elkaar al een flinke som geld opgeleverd:
‘Ik dacht dat het leuk zou zijn dit jaar eens wat geld te verzamelen, om domme of negatieve opmerkingen van mensen die niet weten hoe ze iets moeten googelen, om te zetten in iets positiefs.’
Zeker zesduizend mannen besloten na de uitleg een donatie te doen. Dat komt ten goede aan de stichting Refuge, een organisatie die zich inzet voor vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van mensenhandel, stalking, uithuwelijking, genitale verminking en andere vormen van geweld.
O, en Internationale Mannendag valt elk jaar op 19 november.
cc-foto: Isabelle

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Het zwarte Schaap
Het zwarte Schaap9 mrt. 2018 - 9:35

Ik begin wel te begrijpen dat er op den duur een tegenbeweging kan ontstaan. Ik begrijp eigenlijk ook niet waarom er geen protesten zijn vanuit de vrouwenbeweging om een steeds terugkerend fenomeen zoals "secretaresse-dag". Het is zooooo betuttelend. Zelf ben ik van mening dat het economisch onafhankelijk maken van vrouwen niet in gang is gezet omwille van emancipatie, maar meer omwille van een lange termijn agenda om de bevolkingsgroei in te dammen. En gezien de trend bij vrouwen om steeds minder kinderen te krijgen, of het krijgen van kinderen omwege hun carrière uit te stellen en daarbij hun biologische klok en meest ideale omstandigheden omzeilen, heeft deze lange termijn politiek veel succes.

spagaat
spagaat9 mrt. 2018 - 7:16

Die dagen en weken zouden eigenlijk van tevoren aangekondigd moeten worden. Nu hoor je ‘Vandaag is het internationale vrouwendag’ in het nieuws en dan doe je er niets meer mee. Als je het van tevoren weet, dan kun je er mogelijk wel iets mee. Hetzelfde gold voor de week zonder vlees, dat las ik pas toen deze al grotendeels voorbij was.

3 Reacties
Sustainaboy
Sustainaboy9 mrt. 2018 - 9:57

Er is een kalender voor: http://www.un.org/en/sections/observances/international-days/

spagaat
spagaat9 mrt. 2018 - 15:00

@Sustainboy: Dank, leuke link! Helaas staan lang niet alle dagen erop. Sterker nog: meer niet dan wel. Zo ontbreekt hier de internationale mannendag bijvoorbeeld ook.

BingoGrubb
BingoGrubb9 mrt. 2018 - 15:30

zou je dat nou wel doen. elke dag is het wel een dag van ... ! en waarom zou je eigenlijk iets willen doen met dat soort dagen. ze zijn leuk voor opinie makers en een handige kalender voor het nieuws dan hebben ze alvast een item voor als het een saaie dag is. maar wat zou de gewone persoon moeten doen met dit soort dagen, weken of maanden wat is de winst? maar goed ik heb ook niks met thema dagen

Mostafa
Mostafa9 mrt. 2018 - 6:56

Mannendag ? Wat ? zeg het nog 1 keer ?! De mannen hebben toch de hele jaar '' mannendag'' sinds de uitvinding van de eerste religie met een heilige boek, het Jodendom, daarna het Christendom en later de Islam. Sinds de eerste religie met heilige boek geschreven door mannen genieten de mannen van hun rechten en volle vrijheid, de vrouw moest en moet alleen gehoorzaam aan de man zijn die voor haar alles moet regelen. Maak van je gewenste '' mannendag'' een ''gevoelde koekjes dag'' van !

4 Reacties
Paul250371
Paul2503719 mrt. 2018 - 11:08

Mostafa. Inderdaad. Mannen die janken om mannendag zijn dezelfde soort types die vinden dat je als blanke in dit land wordt gediscrimineerd.

Extra belegen
Extra belegen9 mrt. 2018 - 13:16

Helemaal gelijk Mostafa; religie zorgt voor een oneerlijke verdeling van de macht tussen mannen en vrouwen. Hard nodig dus om nog harder en feller te ageren tégen religie. Zoals progressief Nederland dat al decennia niet meer doet overigens.. mja, tegen de christelijke en joodse religie dan weer wel, waar ze die 'andere' steeds feller lijken te omhelzen.

doron
doron9 mrt. 2018 - 20:13

Mostafa/Paul, lieve(r)koekjes worden niet gebakken. Extra belegen, Religie zorgt niet voor een oneerlijke verdeling van de macht tussen mannen en vrouwen. Atheïsten ook niet. Niet geloven is ook een geloof. Voor iedereen, wat er op papier/in een boek staat is totaal niet relevant. Het gaat erom wat je er mee doet. Elke dag maar klagen over rechts/links helpt helemaal niets/nooit/nimmer. Het zal niet leuk zijn voor velen, in mijn ogen is geenstijl precies hetzelfde als joop, en maar klagen over een ander. Gelukkig is deze vrijwilliger bij een voedselbank, drie dagen in de week, niet zo bekrompen.

adriek
adriek10 mrt. 2018 - 15:25

@doron: vrijwel alle (uiteraard mannelijke) kerkleiders interpreteren het (door mannen geschreven) scheppingsverhaal als heeft (de door hen geschapen) god de man mijlenver boven de vrouw verheven. Dus ja: religie zorgt voor een oneerlijke verdeling van de macht tussen mannen en vrouwen.