Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Elon Musk vergreep zich aan stewardess en betaalde kwart miljoen dollar zwijggeld

  •  
20-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3924 keer bekeken
  •  
46339127625_44854bc82e_k

© cc-foto: Daniel Oberhaus

Elon Musk, de libertaire miljardair die tracht de totale controle over Twitter te verkrijgen, blijkt zich schuldig te hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft een stewardess bijna een kwart miljoen schadevergoeding betaald nadat ze door Musk belaagd was. De miljardair zou de vrouw ongewenst hebben betast en ook zijn in erectie verkerend geslachtsdeel hebben getoond. Hij bood een vergoeding in de vorm van een paard aan - ze is paardrijdster - als ze bereid was seksuele diensten te verlenen. Dat gebeurde toen de vrouw hem een massage gaf. Ze maakte hem duidelijk dat ze niet te koop was en maakte de massage af.

Het vergrijp vond plaats in 2006 aan boord van een particulier vliegtuig van het bedrijf. Twee jaar later diende de vrouw een officiële klacht in bij SpaceX. De ruimtevaartmaatschappij bood aan haar contract af te kopen voor 250.000 dollar op voorwaarde dat ze het gedrag van Musk geheim zou houden. Haar meerderen bij SpaceX hadden eerder duidelijk gemaakt dat ze een massagecursus moest volgen om meer kans te maken op werk.

De zakelijke site Business Insider onthult het wangedrag, onder meer op basis van een getuigenverklaring van een vriendin van het slachtoffer. De getuige verklaart dat het slachtoffer haar tijdens een wandeling vertelde wat er gebeurd was en nog steeds zichtbaar geschokt was. De stewardess merkte later dat ze bijna geen opdrachten meer kreeg van het bedrijf nadat ze weigerde seks te hebben met de miljardair. Daarop schakelde ze een advocaat in. In een bijeenkomst, waar Musk zelf bij aanwezig was, werd vervolgens snel overeenstemming bereikt over het afkopen van de klacht.

SpaceX is vaker in opspraak geraakt wegen seksuele misdragingen maar het is voor het eerst dat Musk zelf als dader genoemd wordt. Het bedrijf zwijgt vooralsnog maar Musk heeft verklaard dat er veel meer achter het verhaal zou zitten. Hij stelt dat als hij zich zo zou gedragen dat in zijn 30-jarige carrière wel vaker gemeld zou zijn. De redenering is onder meer opvallend omdat de vrouw zwijggeld is betaald.

De miljardair beweert dat de onthulling naar buiten is gebracht uit politieke motieven. Musk keert zich de laatste tijd fel tegen de regering Biden die miljardairs en hun praktijken wil aanpakken. De libertariër wil Trump, die door Twitter is geweerd, opnieuw tot het medium toelaten. Dat is vermoedelijk van levensbelang voor een eventuele herverkiezingscampagne van de rancuneuze oud-president.

De vriendin, die niet gehouden is aan de zwijgplicht, zegt dat ze geen toestemming heeft gevraagd aan het slachtoffer om de zaak naar buiten te brengen. "Er zijn overal van dit soort roofdieren maar als iemand bijzonder rijk en machtig is hebben ze letterlijk systemen die als een machine voor hen werken om ze in staat te stellen alles te doen wat ze willen. Als je daarover zwijgt word je onderdeel van dat systeem."

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (34)

Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl20 mei 2022 - 20:46

Als het om Musk gaat gedraagt Business Insider zich schijnbaar hetzelfde als de Story of Privé. "Hearsay, your honor", heb ik veelvuldig gehoord de laatste tijd.

Peace ....
Peace ....20 mei 2022 - 18:25

Kijk, dat is nu transparantie om het bedrag te noemen. Zal Van Drimmelen ook dit niveau halen ?

Wie o Wie
Wie o Wie20 mei 2022 - 16:58

“ De stewardess merkte later dat ze bijna geen opdrachten meer kreeg van het bedrijf nadat ze weigerde seks te hebben met de miljardair. Daarop schakelde ze een advocaat in” Als ze opdrachten bleef krijgen was het prima geweest? Eerlijk hoor.

Tweekeerbellen
Tweekeerbellen20 mei 2022 - 16:07

Kijk, zo kennen we de MSM weer. Elon wil Twitter overnemen en de goegemeente graaft ineens wat halfbakken 'bewijs' op. Dat spelletje kennen we intussen wel. Zullen we even wachten voordat we Elon cancellen? Zal niet de eerste keer zijn dat de beschuldigingen niet waar blijken te zijn. Iemand de rechtzaak van Depp en Heard een beetje gevolgd? Die shitshow (...in dit geval letterlijk...) had voorkomen kunnen worden als iedereen even het gemak had gehouden.

dirkzeeman
dirkzeeman20 mei 2022 - 16:02

Betalen is schuld bekennen. Triest mannetje die Musk.

1 Reactie
Jozias2
Jozias220 mei 2022 - 17:47

Betalen maakt haar een prostituée. Twee volwassen komen overeen dat 250.000 een passende vergoeding is voor het fysiek contact. Zij voelt zich daarmee voldoende beloond en niet kennelijk misbruikt. Anders had ze afgezien van een vergoeding en aangifte gedaan.

Satya
Satya20 mei 2022 - 15:12

"Er zijn overal van dit soort roofdieren maar als iemand bijzonder rijk en machtig is hebben ze letterlijk systemen die als een machine voor hen werken om ze in staat te stellen alles te doen wat ze willen. Als je daarover zwijgt word je onderdeel van dat systeem." Musk is betrokken bij slavernij, kobalt, wil met staatsbedrijven uit Qatar voor vvmu strijden op Twitter??!! De mensen die deze man serieus nemen zijn ideologisch verblind en haten gelijke rechten voor donkere mensen, kan het niet anders zien. Schrikbarend hoe ook die verblindheid joop en Nederland bereikt. De verwachte personen zien er een complot in. "De miljardair beweert dat de onthulling naar buiten is gebracht uit politieke motieven." Natuurlijk Elon. Jij bent als rijkste man slachtoffer. Soros en Gates zijn duidelijk heel wat bewuster van het feit dat hoge bomen veel wind vangen en onthouden zich van de onderbuik aanspreken.

6 Reacties
Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl20 mei 2022 - 20:50

Ik zal eerlijk bekennen dat ik verdomd weinig van Musk weet behalve dat hij Afrikaans is en eigenaar van SpaceX en Tesla. Verder geeft hij aan dat hij de censuur op Twitter wil beteugelen. Vooralsnog klinkt dat voor mij als een verbetering. "Musk is betrokken bij slavernij, kobalt, wil met staatsbedrijven uit Qatar voor vvmu strijden op Twitter??!! " Ik heb u deze verwijzingen al vaker zien maken. Zijn hier artikelen over geschreven die ik ook zou kunnen lezen?

Eric Minnens
Eric Minnens21 mei 2022 - 8:45

@Satya Er bestaat maar één serieus te nemen complot: het neoliberalisme.

Eric Minnens
Eric Minnens21 mei 2022 - 8:49

Musk is hierbij geen slachtoffer maar dader.

Eric Minnens
Eric Minnens21 mei 2022 - 10:14

@Robin "dat hij de censuur op Twitter wil beteugelen. Vooralsnog klinkt dat voor mij als een verbetering" Alle ruimte voor Trump? Vvbu? (Vrijheid van bagger uiting?) Natuurlijk..., de censuur afschaffen. Stel je voor, vvbu inperken, het verdienmodel van Twitter...

Satya
Satya21 mei 2022 - 10:22

Robin https://www.volkskrant.nl/kijkverder/track-en-trace/v/moderne-slavernij-is-allereerst-een-economische-misdaad/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F Musk beweert altijd de wereld beter te willen maken. Je maakt mij niet wijs dat hij met zijn ongekende rijkdom hier geen verandering had kunnen brengen. Hij had van de fabrikant van zijn accu's kunnen eisen dat er hier verandering werd gebracht, heeft hij niet gedaan. https://www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/musk-sprokkelt-onder-meer-bij-qatar-7-miljard-dollar-voor-overname-twitter/ar-AAWWZkG Met Qatar een land bekend om slavernij twitter kopen is er mee in stemmen. Met Qatar voor vvmu strijden? Hoe dan?

Satya
Satya21 mei 2022 - 10:24

Eric Inderdaad alleen is neoliberalisme geen complot maar open en bloot beleid waar kennelijk veel mensen voor stemmen. Bijzonder die stemmers, het verdelen heeft gewerkt. Fijn weekend!

Minoes&tuin
Minoes&tuin20 mei 2022 - 13:24

Dan heeft ze dat nu zeker terug moeten betalen. Of was het geen zwijgcontract?

1 Reactie
Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl20 mei 2022 - 20:52

Lijkt me wel zo eerlijk. Als wat de vriendin zegt waar is.

Greendutch
Greendutch20 mei 2022 - 13:16

ELON EPSTEIN MUSK?? rijk >> [eigen]macht[smisbruik] >>megalomaan

BobDobb
BobDobb20 mei 2022 - 13:15

Deze reactie is verwijderd

1 Reactie
Satya
Satya20 mei 2022 - 14:39

Typerend voor het fascisme al die complottheorieën.

Kipzonderkop1
Kipzonderkop120 mei 2022 - 11:51

''Elon Musk, de libertaire miljardair die tracht de totale controle over Twitter te verkrijgen, blijkt zich schuldig te hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag.'' Deze strijder voor vrijheid van meningsuiting dacht dat het goed idee was om wat aan de steeds heftiger (zelf) censuur van de media te doen. En nu krijgt hij dus een koekje van eigen deeg. De oppermachtige censuur media komt gelijk met bagger die ze eerder hebben achtergehouden. Waarom zou dat zijn? Willen de media nu ook van (zelf) censuur af of willen ze Musk alleen maar even laten weten met wie hij hier te maken heeft?

3 Reacties
adriek
adriek20 mei 2022 - 14:08

Die vrijheid van meningsuiting geldt voornamelijk voor Elon zelf. Hij stelt alles in het werk om te voorkomen dat zijn werknemers zich verenigen via vakbonden. Vakbonden zijn traditioneel dé manier waarop werkenden hun stem hoorbaar kunnen krijgen bij de bedrijfsleiding. Eigenbelang staat op nummer één (en twee en drie) bij meneer Musk.

dirkzeeman
dirkzeeman20 mei 2022 - 16:03

Die bagger hebben de media niet bedacht he. Die heeft Musk zelf veroorzaakt. Vies mannetje is het.

Kipzonderkop1
Kipzonderkop121 mei 2022 - 7:24

''Die bagger hebben de media niet bedacht he.'' Inderdaad Zeem, die hebben de dames bedacht die opdraven als ''getuigen''. En het zijn de censuurmedia die bepalen of en wanneer bagger in hun baggermedia verspreid gaan worden. En blijkbaar was het nu de tijd om met een mogelijk ongewenste intimiteit voorval uit 2006 een poging te doen Musk te beschadigen. Daar zullen de censuur media wel hun redenen voor hebben. Waarvan de belangrijkste ongetwijfeld is dat Musk van plan zou zijn om minder censuur toe te gaan passen als hij het voor het zeggen heeft bij Twitter.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout20 mei 2022 - 11:39

Vrouwen in dienstverlenende beroepen zijn laaghangend fruit voor mannen die overdadig met geld en goed zijn begunstigd.

omaoeverloos
omaoeverloos20 mei 2022 - 11:15

Voor een kwart miljoen mag hij mij ook wel even zijn stijve laten zien.

1 Reactie
Eric Minnens
Eric Minnens21 mei 2022 - 11:57

Zou hij gerontofiel zijn?

Eric Minnens
Eric Minnens20 mei 2022 - 10:31

Ik ben ook een complotdenker! Ik geloof namelijk dat Musk Twitter alleen maar opkoopt om Trump opnieuw aan de macht te helpen. Miljardairs onder elkaar. Neolibs onder elkaar.

2 Reacties
Ranonkel2
Ranonkel220 mei 2022 - 12:05

Nee joh, het gaat hem alleen om de totale controle over Twitter.

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 mei 2022 - 9:28

Zouden ze samen aan de champagne en de kaviaar zitten? Trump zou als hij een herverkiezingscampagne zou beginnen 77 zijn. Onmogelijk is het niet.

AltJohan
AltJohan20 mei 2022 - 9:39

Ik zag dit bericht zowel bij de Volkskrant en bij Trouw. Opvallend is het moment dat dit naar buiten komt. Rijken en machtigen kunnen jarenlang hun gang gaan totdat ze politiek zich uitspreken en daarmee machtige vijanden krijgen. Bij Musk is dit ook het geval.

5 Reacties
Gerygrr
Gerygrr20 mei 2022 - 10:29

Ik zie een patroon!

Karingin
Karingin20 mei 2022 - 10:48

Het moment is helemaal niet opvallend, dat niet kwam door zijn politieke standpunten want die twisttert ie al lang de wereld in. Waarschijnlijk wel omdat ie de baas van de vrije meningsuiting wil worden. Dan kun je verwachten dat men op zoek gaat naar bewijs dat dat maar 1 kant op geldt. Zoals zo vaak op rechts; zij mogen natuurlijk alles maar de rest moet z'n bek houden. Je ziet het - even een zijpaadje - bij Reuttel met zijn gejammer over het wantrouwen dat hij nu over zich heen krijgt. Terwijl het grootste, systematische wantrouwen van hemzelf komt, namelijk dat alle burgers frauderen als ze de kans krijgen

Satya
Satya20 mei 2022 - 15:06

Ondertussen heeft Peter Thiel media kapotgemaakt die hem negatief benaderde, Gawker. Kopen rijke republikeinen hun onwelvallige media op en eisen dat journalisten die er werken niet negatief over hen schrijven. Thiel is adviseur en supporter van Trump, miljardair die Gawker kapot geprocedeerd heeft. Maar goed, de complottheorie is aanlokkelijk blijkt. Lekker jezelf zielig vinden en op anderen afreageren. Doodeng hoe jullie overal intrappen.

EenMening3
EenMening320 mei 2022 - 17:13

@Karingin "Zoals zo vaak op rechts; zij mogen natuurlijk alles maar de rest moet z'n bek houden." #metoo heeft laten zien dat misbruik veel voorkomt in vanouds linkse bolwerken zoals theateropleidingen, kunstacademies, universiteiten, de media en de filmwereld. Je kunt gerust stellen dat een jonge vrouw veiliger is in een bedrijf dat geleid wordt door een dikke VVD'er, dan in een van de bovengenoemde instellingen.

Satya
Satya20 mei 2022 - 18:42

"Je kunt gerust stellen dat een jonge vrouw veiliger is in een bedrijf dat geleid wordt door een dikke VVD'er, dan in een van de bovengenoemde instellingen." Hier wil ik weleens wat bewijs van zien. De meeste slachtoffers doen helemaal geen aangifte. Kerken zullen ook wel links zijn als je universiteit ook al als links beschrijft. De Telegraaf links? De complotten worden doodeng leer nadenken.

Paul250371
Paul25037120 mei 2022 - 8:52

Goh je verwacht het niet. Verrassend weer.