Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Warren: Vraag je me nu naar rietjes? Dit is precies wat de grote vervuilers willen

  •  
05-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
warrencnn
Gisteravond organiseerde CNN de grote klimaatcrisis-‘Town Hall’ voor Democratische Amerikaanse presidentskandidaten. Toen moderator Chris Cuomo Elizabeth Warren naar haar standpunt op het gebied van gloeilampen vroeg, kon Warren haar irritatie nauwelijks verbergen: “Oh come on, give me a break.”
"Dit is exact waar de fossiele industrie hoopt dat we het over hebben. Ze willen graag een grote controverse opstoken over je gloeilampen, je rietjes en je cheeseburgers. Terwijl 70 procent van de vervuiling, van de uitstoot die we de lucht in pompen, afkomstig is van drie industriën."
Warren doelde daarmee op de drie grootste vervuilende industrieën in de VS op dit moment; de bouw, de elektrische energiesector en de olieindustrie. Warren beschuldigde de fossiele industrie van corruptie en hamerde op de noodzaak van hervorming van campagnefinanciering, om te voorkomen dat Exxon in de toekomst klimaatbeleid mag dicteren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.