Joop

Elfie Tromp wil geen Pride Week maar een Pride-mensenleven

  •  
01-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Het is Pride-week en dat is belangrijk. Niet alleen om het begrip voor LHBTI’ers te verbeteren, maar ook om hun zichtbaarheid te vergroten. Elfie Tromp zou eigenlijk liever een een Pride-mensenleven lang zien, zegt ze in De Nieuws BV: “Totdat iedereen eraan gewend is dat LHBTI’ers echte mensen zijn.”

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

Me, Myself and I
Me, Myself and I3 aug. 2019 - 3:25

Hier heb ik een probleem mee [maar ook om hun zichtbaarheid te vergroten.] Hoe gaan we die zichtbaarheid vergroten? Een merkteken ofzo? Ok, ik geef toe, dat was een klap onder de gordel, maar ik denk ook niet dat we de zichtbaarheid moeten vergroten, ik denk dat het 't belangrijkste is, de zichtbaarheid te negeren. Ze zijn er, ze zijn niet gevaarlijk, het is niet besmettelijk en het belangrijkste is, de meest van hen zijn misschien nog wel gewoon aardig ook. Maw het zijn net gewone mensen en dat moet juist duidelijk worden. Als Afrikaan heb ik ook niet echt de behoeft mijn zichtbaarheid te vergroten, maar vind ik het wel fijn als mensen mij gewoon benaderen als dat nodig is en mij met rust laten als het niet nodig is en ik denk dat dit voor LHBTIers ook belangrijk is. Dus niet tussen "aanhalingstekens" laten lopen om de zichtbaarheid te vergroten.

pharis
pharis2 aug. 2019 - 20:00

Er is maar één manier om deze mensen veiligheid te geven en dat is de wet uitvoeren en dat tuig dat straffen die deze mensen bedreigen . Er hoeft geen nieuwe wetten of grondwet wijziging komen , zeker als we ze toch niet gaan handhaven. Als dus weer eens iets gebeurt als onderste link straffen we de dader en niet de slachtoffers. Gewoon dat tuig en hun ouder een paar keer waarschuwen , niet luisteren dan moeten deze personen maar uit de wijk worden gezet . We hoeven dit maar een paar keer te doen met veel bombarie en die groepen zullen dan wel 2x nadenken met soort risico. Nu zijn ze opnieuw de overwinnaar .dus door naar het volgende slachtoffer. imburger.nl/cnt/dmf20190730_00116580/transgenderstel-uit-heerlen-hoopt-door-te-verhuizen-af-te-zijn-van-mishandelingen-en-getreiter

Daniel Blank
Daniel Blank2 aug. 2019 - 14:18

Het principe is goed, maar weer een theoretische casus. Alleen je kunt nooit een lange periode aandacht vragen voor deze groep(en). En zijn nog vele andere groepen die ook dergelijk aandacht willen, omdat het ook mensen zijn.

r d h
r d h2 aug. 2019 - 13:31

Geen idee wie mevrouw Tromp is. Kennelijk is het nog nodig om een dergelink evenement te organiseren. En is de gelijkwaardigheid van een ieder ongeacht afkomst en of seksuele voorkeur nog niet vanzelfsprekend. Hopelijk verbeterd dit snel. een kanttekening. Waarom wordt de pride niet klein en voor de mensen gehouden. Zelfs idealen zijn vercommercialiseerd zie de grote bedrijven die hier schaamteloos aan zelf promoti doen. Dat moet je op de pride toch niet willen.

het petertje
het petertje2 aug. 2019 - 8:54

Het zal me worst zijn welke gender men voor zichzelf bedenkt...ik vind het alleen jammer dat door al die scheidingslijnen de verbondenheid verdwijnt.... een bijverschijnsel, zeg maar.

Eric Minnens
Eric Minnens2 aug. 2019 - 7:33

4-6% van de Nederlanders is lgtb+. 92% daarvan staat positief tegenover lgtb+'ers. https://www.movisie.nl/publicatie/feiten-cijfers-rij Nu nog een mooie naam verzinnen. Een gewoon woord i.p.v. die afkorting die sowieso te beperkt is. Eenvoudig is dat niet. Diversen? Diverselingen? Andersgeaarden? Regenbogers? Arcades? Bontgeaarden? Elfen?

7 Reacties
TRAXX2
TRAXX22 aug. 2019 - 7:50

Mensen?

Peterrr2
Peterrr22 aug. 2019 - 8:17

Staat ongeveer 3% er negatief over? Dat is vreselijk veel. Dat zijn 500.000 mensen. Er is nog veel te doen om dat te verbeteren.

Oki Doki
Oki Doki2 aug. 2019 - 8:34

Inderdaad, het zou wel handig zijn als er eens definitief één speciaal woord voor zou komen in plaats van het LHB....woord.

RudolfRendier
RudolfRendier2 aug. 2019 - 8:53

Mensen.

henk-alexander
henk-alexander2 aug. 2019 - 12:32

Eric, wat denk je van: broer, zus, vader, moeder, opa, oma, kleindochter, kleinzoon, oom, tante, neef, nicht, buur, collega, kameraad, partner, geliefde … en ga zo maar door

Eric Minnens
Eric Minnens2 aug. 2019 - 16:01

@henk-alexander c.s. ? Tja, waarom zou je de term lhbt überhaupt nog gebruiken... Nergens voor nodig... Je noemt gewoon iedereen mensen. En je broer kun je net zo goed je zus noemen, of je collega je buur. Al dat onderscheid ook, veels te politiek correct. Discriminatie!! ????

Me, Myself and I
Me, Myself and I3 aug. 2019 - 3:31

@Eric Minnes, tja dat is een moeilijke. Ik vind het ook wel fijn om met hetero te worden aangesproken elke keer, dan moeten we voor deze anderen ook maar een naam verzinnen..... -_-. Of zouden we het briljante antwoord van TRAXX ervoor gebruiken? Mensen? O nee, dat kan niet, die term is al bezet geloof ik. Dan zouden we deze groepen moeten samenvoegen.... Dat zou raar zijn.... [sarcasme modus uit]. Kijk eens naar de mens. Ooit 2 exact dezelfde gezien? Nee toch? Dus laten we de mens nu maar gewoon mens noemen of het nu een man, vrouw, donkere, gelef, rode, hetero,, homo of wat dan ook is, als we voor alles een aparte naam moeten kiezen, dan hebben we ruim 7 miljard namen.