Joop

Elfie Tromp op de bres voor Shirin Musa

  •  
17-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
elfie
Elfie Tromp neemt het op voor Shirin Musa , oprichter van Femmes for Freedom en voorvechter van het recht van moslima’s en hindoestaanse vrouwen om over hun eigen leven te beschikken. Musa ligt nogal eens onder vuur omdat ze bij haar strijd geen heilig huisje overeind laat en bereid is met iedereen een pact te sluiten als het haar eigen zaak ten goede komt. “De nieuwe Ayaan Hirsi Ali, maar dan een die ook echt iets voor vrouwen doet.”
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

Linkse Meid
Linkse Meid18 dec. 2018 - 11:56

Helaas heeft rechts, en als ik zie naar de mannen onder mij, heel veel moeite met Girlpower!

3 Reacties
M7
M718 dec. 2018 - 16:26

Ik ben man, en heb absoluut geen probleem met Girlpower. En ik vind bovendien Shirin Musa een rolmodel in deze. Of moet ik ook " rechts " zijn , om dat te mogen zeggen.? Daarenboven ; ik vind wel dat " links " en dan met name de feministes onder hen , Shirin Musa akelig in de steek laten

Satya
Satya18 dec. 2018 - 17:43

'Daarenboven ; ik vind wel dat ” links ” en dan met name de feministes onder hen , Shirin Musa akelig in de steek laten' Ik vind het teleurstellend hoe weinig linkse reageerders hier hun steun aan haar betuigingen. Je hebt hier helemaal gelijk.

DanielleDefoe
DanielleDefoe18 dec. 2018 - 22:40

Musa zelf noemde ter gelegenheid van het aanvaarden van de Aletta van Nu Prijs 2012 oa. Pippi Langkous als een van haar eigen rolmodelllen. Met PL heb ik zelf niet zoveel maar met Astrid Lindgren weer wel. Een zeker voor haar tijd moderne vrouw die niet bang was om haar mening te geven.

Grietje Genot
Grietje Genot18 dec. 2018 - 9:02

Ik ken d'r niet, die Shirin Musa, maar als ik zie door wie ze (hieronder bijvoorbeeld) op handen wordt gedragen, dan kun je er gif op innemen dat ze binnenkort met een extreemrechtse multimiljonair zal gaan trouwen.

4 Reacties
Satya
Satya18 dec. 2018 - 15:40

Als je haar niet kent toch zoiets beweren. Tja wat moet je daarvan denken, overigens als die rechtse multimiljonair haar strijd gaat financieren heb ik er geen probleem mee. Jij wel? Ik vind huwelijksdwang, vrouwenbesnijdenis en kinderen droppen in zwaar religieuze milieus in bv Pakistan een onrecht.

DanielleDefoe
DanielleDefoe18 dec. 2018 - 16:41

"Als je haar niet kent toch zoiets beweren." Inderdaad, ongelooflijk.

Grietje Genot
Grietje Genot18 dec. 2018 - 19:19

Ik word behoorlijk gesterkt in mijn vermoeden.

M7
M718 dec. 2018 - 19:28

@ Grietje Genot ; Grietje , Grietje , toch ! Ondersteun je nu de missie van Shirin Musa of hoe zit het nu ? Wat is jouw issue eigenlijk ?

Arne Lucassen
Arne Lucassen17 dec. 2018 - 22:18

"voorvechter van het recht van moslima’s en hindoestaanse vrouwen om over hun eigen leven te beschikken" En dan bots je net als eerder bij de toen nog dominerende Christelijke kerken op de heilige huisjes van de hedendaagse grootste groepen religieuze Islamitische en Hindoestaanse gemeenschappen die vooral in eigen omgeving maar nog meer in eigen landen minstens zo orthodox zijn als de Christelijke kringen vroeger. Daar stonden de progressieven eerder zij aan zij met de liberalen en vrijzinnigen tegenover de kerken maar tegenwoordig niet meer. Dan ben je dus zoals Shirin Musa, Hirsi Ali, e.v.a. dus aangewezen op liberalen, vrijzinnige moslims, die er ook zijn, en nog een paar principieel gebleven progressieven waar de rest van die laatste groep de moslims niet anders weet te zien als een kwetsbare en daarom te beschermen groep ondanks hun onder hen nog algemeen heersende religieuze orthodoxie. In wezen weinig anders dan een soort racisme door hen zo te zien en niet verantwoordelijk voor hun religieuze onverdraagzaamheid en intolerantie zoals progressieven dat eerder zonder enig voorbehoud zag tegenover de kerken.

M7
M717 dec. 2018 - 17:06

Shirin Musa = Held !

1 Reactie
Satya
Satya18 dec. 2018 - 7:14

Yep

Sam V
Sam V17 dec. 2018 - 16:16

Shirin Musa is inderdaad een held zoals zij voor de gelijkheid van de vrouw in het huwelijk opkomt. De draai die Elfie Tromp eraan geeft door de boodschap van FFF te gebruiken voor voetbalfans, is echter discutabel. Daarmee vertroebel je de boodschap van Shirin.