Joop

Eindhoven mag pedo niet weigeren

  •  
28-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
sidp.JPG
Van Gijzel reageert in Pauw & Witteman op uitspraak rechter
De rechter heeft bepaald dat de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel een veroordeelde pedofiel geen gebiedsverbod mag opleggen.
Van Gijzel had een 61-jarige pedofiel een verbod opgelegd om na zijn celstraf terug te keren naar zijn woonplaats Eindhoven. Onterecht, zo stelt de rechter in een kort geding.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

henny2
henny228 okt. 2009 - 12:10

het is toch triest weer wachten op een nieuwe slachtoffer en een stille tocht mischien

snaterkater
snaterkater28 okt. 2009 - 12:10

De medische wetenschap is toch in staat om herhaling te voorkomen. Juridisch, politiek, etc. niet haalbaar. Wie dit weer gaat benoemen laat zich raden.

xilent_xage
xilent_xage28 okt. 2009 - 12:10

Goed optreden van Van Gijzel. Komt over als een heel capabele en integre man. Mag ook wel eens gezegd worden!

M****
M****28 okt. 2009 - 12:10

Lang leve ons Nederlands rechtsstelsel! Dit is toch werkelijk van de zotte? Mocht ik kinderen hebben en in Eindhoven wonen dan was ik er mooi weggegaan! Of zie ik soms wat over het hoofd?

1 Reactie
CarmenSanDiego
CarmenSanDiego28 okt. 2009 - 12:10

Je vergeet inderdaad iets, namelijk dat er meer dan één pedofiel in Nederland is. Waarschijnlijk woont er in jouw stad of dorp ook wel eentje, alleen weet je het daar niet van. Het is heel begrijpelijk dat mensen zich zorgen maken over de terugkomst van iemand die hun kinderen misschien wel heeft misbruikt, maar dat betekent niet automatisch dat de burgemeester zichzelf dan maar boven de wet moet plaatsen. Of de burgemeester de bevoegdheid moet krijgen zo'n verbod op te leggen of dat die bevoegdheid ergens anders komt te liggen, is een andere kwestie. Op dit moment kan hij zo'n verbod echter niet opleggen en ik vind het niet netjes dat hij het toch probeert en ik vind het ook al niet erg snugger overkomen zoiets te doen terwijl je weet dat je die bevoegdheid niet hebt (of blijkbaar niet weet wat je eigen bevoegdheden zijn, wat nog minder snugger zou zijn). Daarnaast, of je het daar nu mee eens bent of niet, we hebben in Nederland afgesproken dat de rechter degene is die beslist over straffen. Voor iedereen die vindt dat hij daar zelf ook over zou moeten kunnen beslissen, slechts het advies voor dit recht te gaan vechten in de politiek of om zelf rechter te worden. Verder denk ik dat het klimaat in Nederland het voor pedofielen erg moeilijk maakt om hulp te zoeken voor hun gevoelens. Probeer je eens voor te stellen dat je die gevoelens hebt, maar er ten eerste niets mee mag doen, maar er ten tweede niet over kunt praten met vrienden of bekenden. Of misschien zelfs niet eens hulp durft te zoeken, uit angst voor vragen uit je omgeving, of die hulp niet krijgt (want dat komt helaas wel voor, ik ken persoonlijk ook zo'n geval en ik vind dat vrij droevig). Hiermee wil ik niets van de daden van een pedoseksueel goedpraten, maar wel stellen dat de manier waarop deze mensen behandeld worden m.i. absoluut niet positief bijdraagt aan een oplossing, integendeel. Wat mij meer zorgen baart is dat deze meneer zelf in een interview in de krant aangegeven heeft dat hij met jongeren werkte, terwijl hij al eerder veroordeeld is (19 jaar geleden of zo...). Daar vraag ik me van af hoe dat nu nog kan, terwijl je overal een 'bewijs van goed gedrag' moet tonen. Sterker nog, de man zegt twaalf jaar als jongerenwerker gewerkt te hebben voor de gemeente Eindhoven. Sta je dan als gemeente Eindhoven voor joker, of sta je als gemeente Eindhoven voor joker?

Krooneman
Krooneman28 okt. 2009 - 12:10

Het is werkelijk een grote schande dat deze man zonder toezicht terugmag naar Eindhoven, terwijl de kans groot is dat hij in herhaling valt... Waar gaan wij in vredesnaam naartoe in dit land??

1 Reactie
CarmenSanDiego
CarmenSanDiego28 okt. 2009 - 12:10

Heb je misschien bewijsstukken met betrekking tot de kans op herhaling?