Joop

Eindelijk een verhaal over cryptocurrency waar je niet bij in slaap valt

  •    •  
12-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oliverbitcoin
Bitcoin en blockchain, je kon de afgelopen maanden nog geen kopje koffie halen of er kwam wel iemand ongevraagd in je oor tetteren over cryptocurrency en hoeveel ze er mee verdiend hadden, of hoopten te verdienen, of misschien wel hadden kunnen verdienen ware het niet dat. Toch hebben de meeste mensen nog steeds geen flauw idee waar de begrippen precies voor staan en hoe het principe werkt. Gelukkig is daar Last Week Tonight met John Oliver om ons met behulp van humor en bizarre voorbeelden uit te leggen hoe de vork in de steel zit:
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Cliff Clavin
Cliff Clavin13 mrt. 2018 - 14:42

Cryptovaluta zeggen me niks - weer zo een obsessie in onze warrige tijd. Een mannending, om op verjaardagen eindeloos te ouwehoeren, en wie het meest 'kennis van zaken' (i.e. zelf bijeengefantaseerde non-info) weet op te boeren, die wordt door de aanwezige dames met open monden aangegaapt. Wellicht dat dit effect dan wel nog een fijne nachtelijke nasleep heeft, voor betrokkene. Bij de bitcoin denk ik ook aan advertenties die luiden: "Wat Je Huisarts Je Niet Wil Vertellen!" (als men je preparaten of apparaten wil aansmeren waarmee je thuis je penis wel 3 tot 5 centimeter langer kan maken); "Wat de bank niet wil dat je weet!" (als iemand je in een voor jouzelf uiteindelijk fataal financiëel avontuur wil betrekken). Van die dingen, ja, van die dingen...

2 Reacties
Robles
Robles13 mrt. 2018 - 20:36

Ik vermoed dat u ook pas laat met email bent begonnen? En Internet was een hype waarschijnlijk? Crypto's zijn even in de mode en er zal ongetwijfeld veel gebakken lucht in zitten. Maar de achterliggende techniek en idealen zijn niet altijd gebakken lucht. De tijd zal het leren. Van het kopiëren met cassettebandjes via Napster naar uiteindelijk Spotify. Van de illegale videotheken via ThePiratebay naar Netflix. Uiteindelijk zal ook de blockchain techniek zijn weg vinden in de maatschappij. Maar dan zijn we de "hype" al voorbij.

Cliff Clavin
Cliff Clavin14 mrt. 2018 - 13:51

@ Robles - nee hoor, maakt U zich niet ongerust. In het jaar 1982 A.D. leerde ik al (zeer bescheiden) programmeren. Niet veel later konden wij, studenten, ook boodschapjes versturen binnen een netwerk. De eerste email werd overigens in 1971 verzonden: https://nl.wikipedia.org/wiki/E-mail Overigens is het tussen mij en dat programmeren nooit wat geworden. Misschien ben ik toch meer het analoge type. En een posthumane technofuturist (denk aan Kurzweil en Musk) ben ik zeker niet. Dit lijken mij garanties voor een lang en gelukkig leven.

mordicant
mordicant13 mrt. 2018 - 6:28

Dat BC de munt van de toekomst zal worden is totaal onvoorspelbaar want een "currency" waarbij elke transactie meer energie kost dan de waarde van de transactie lijkt me niet veel toekomst hebben. Daarnaast is de volatiliteit een 2de reden dat BC niet zal slagen. Stel je voor dat je smorgens je zgan BMW hebt verkocht voor 10BC (10.000EU) en smiddags wil je een nieuwe Mercedes kopen voor 10BC maar je merkt dat de koers is gedaald tot 5000EU .. :( Lijkt me niet erg gunstig voor welke handel dan ook.

Inspector Gadget
Inspector Gadget12 mrt. 2018 - 16:33

Hele goeie uitleg vind ik. Juist omdat het nog onzeker is kun je nu nog steeds veel geld verdienen. Over een paar jaar is het zeker dat bitcoin een blijvertje is en dan is het moeilijker om er nog iets leuks aan te verdienen.

DeSjaak3
DeSjaak312 mrt. 2018 - 16:13

Maar hoo wacht eens, rijk worden met crypto muntjes was helemaal niet de bedoeling van die valuta... De bedoeling was online drugs te kunnen kopen zonder dat je moeder dat door had. Door eerste een zoveelste deel te mijnen en daarna je veilig voelen op silk road. Dat er een paar (claimen) rijk van geworden zijn in 2017 is allemaal te danken aan de media aandacht net zo als dit filmpje, die deden waarde tot enorme hoogte deed stijgen en allerlei dwaze coin exchanges zijn ze nog steeds dankbaar.