Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eerste rockfestival in Afghanistan

  •  
02-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kabul_300.jpg
Australische journalist organiseert in het geheim gedurfd evenement
In de Afghaanse hoofdstad Kaboel is voor het eerst in dertig jaar een rockfestival gehouden. Het evenement Sound Central werd georganiseerd door de Australische fotojournalist Travis Beard. Om aanslagen te voorkomen werd het feest zo lang mogelijk geheim gehouden.
Het festival werd bezocht door zo’n 450 fans. Onder de Taliban was het maken van muziek verboden.
Keep on rockin’: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (8)

Klungel2
Klungel22 okt. 2011 - 10:38

Dat is weer een mooie stap naar een samenleving waarin de vrije gedachte een groot goed is, alleen was het krachtiger geweest als een Afghaan dit festival had georganiseerd. Nu wekt het (waarschijnlijk onbedoeld) tóch weer de schijn dat het door de geallieerden wordt opgelegd......

Sonia2
Sonia22 okt. 2011 - 10:38

En wij in Nederland maar zeuren over hoofddoekjes, minaretten en schotelantennes e.d. ... If you don't come to democracy, democracy comes to you - mestal in de vorm van bommen. Maar ja, de koran "ram je er niet meteen uit", aldus GroenLinkser Hans Feddema over Afghanistan http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/863326/2007/07/30/Afghanistan-wordt-een-tweede-Irak.dhtml

[verwijderd]
[verwijderd]2 okt. 2011 - 10:38

Gaaf! En zo zuur dat zoiets in het geheim moet. Muziek maken is verboden... Dat grenst wel een beetje aan het achterlijke.

1 Reactie
Michiel Online
Michiel Online2 okt. 2011 - 10:38

"Dat grenst wel een beetje aan het achterlijke." *kuch* Ja dat doet me denken aan een zeker kabinetsbeleid *kuch*

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman2 okt. 2011 - 10:38

[Muziek maken is verboden] Ik vind het vreemd dat je zelfs bij een zo korte tekst als de tekst hierboven nog niet de moeite neemt om te lezen waar je op reageert. "Om aanslagen te voorkomen werd het feest zo lang mogelijk geheim gehouden."

1 Reactie
Jaap Breekpunt
Jaap Breekpunt2 okt. 2011 - 10:38

Ook tekst die niet vetgedrukst staat kan er toe doen: "Onder de Taliban was het maken van muziek verboden."

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa2 okt. 2011 - 10:38

Een ding is zeker: Op dat feest werd zeker genoeg gedronken en gesnoven, stiekem natuurlijk. In Marokko dden wij het onder de bank of de wijn in een theepot gieten en drink maar lekker...wijn in thee-drinkglas? ook heerlijk! Grapje? Nee ik heb zelf mee gemaakt.

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos2 okt. 2011 - 10:38

Mostafa, je zult het misschien raar vinden maar er wordt relatief openlijk drugs gebruikt in Afghanistan. Het is daar goedkoop en bijna iedereen houdt zich op een of andere manier bezig met drugshandel en papaverteelt. Hele politieposten zijn vaak stoned. Nederlandse militairen wisten niet wat ze zagen in Uruzgan. Daar is ons gedoogbeleid niets bij.