Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Eerste proef met stamcellen bij beroerte

  •  
16-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
In Glasgow zijn, voor het eerst in de geschiedenis, de hersenen van een beroerte-patiënt geïnjecteerd met stamcellen
In Schotland is de eerste test begonnen met het implementeren van stamcellen bij een beroerte patiënt. Over een periode van twee jaar zal worden bekeken of de behandeling de beschadigde gebieden van de hersenen verbeteren en of de kwaliteit van leven van de slachtoffers verbeterd.
Vandaag is de eerste patiënt geïnjecteerd in zijn hersenen met stamcellen. De patiënt is de eerste op wie de proef wordt uitgevoerd. De operatie is uitgevoerd in de Southern General Hospital in Glasgow. Na de operatie mocht de patiënt weer naar huis.
cc-foto: The Scott

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

ludwine
ludwine16 nov. 2010 - 10:43

waar? kan ik terecht voor tusentijdse resultaten bij de inplantatie van stamcellen rechtstreeks in de hersenen in schotland

ludwine
ludwine16 nov. 2010 - 10:43

graag het huidig verslag van deze patienten aub,indien goed,mogen ze me ook behandelen,dank,ludwine

ludwine
ludwine16 nov. 2010 - 10:43

graag info zodra meer kennis vd behandeling met stamcelinjectie in hersenen in schotland,dank, ludwine:ludwine.demeulemeester@hotmail.com

ludwine
ludwine16 nov. 2010 - 10:43

wanneer waait deze interessante behandeling over naar belgie?dank

RondeWeerd
RondeWeerd16 nov. 2010 - 10:43

Maar goed dat wetenschappers niet aan het handje van religieuze dwazen lopen, anders hadden we deze therapie dus nooit kunnen ontwikkelen.

1 Reactie
JAWEH
JAWEH16 nov. 2010 - 10:43

Deze mensen zouden moeten begrijpen dat God de mens zijn verstand heeft gegeven met de bedoeling het te gebruiken. In het oude testament liet God overigens menig baby van de paatselijke bevolking in Kanaan met zwaarden in stukken hakken dus zo zwaar zal hij hier niet aan tillen. Waarom God, die perfect is, geen perfecte mensen heeft gemaakt is mij nog steeds een raadsel.

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 10:43

Nux Vomica, Arnica en Natrium Muriaticum in de potentie van 30K en hoger doet hetzelfde. Voor ongeveer 5 euri.

2 Reacties
grolschje2
grolschje216 nov. 2010 - 10:43

Paar naalden in je hoofd laten steken door een Chinees ook. Oh en uiteraard de genezingsfoon via Net5!

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort16 nov. 2010 - 10:43

ja ja, strychnine (een vergif) direct in je hersenen inspuiten is enorm homeopatetisch. "Strychnos has not been proven effective for the treatment of any illness. Since the seeds contain strychnine poison, conventional doctors do not recommend it as a medicine. It is on the Commission E list of unapproved herbs because it is not recommended for use and has not been proven to be safe or effective. There is also no clinical trial evidence of Strychnos supporting it being a viable cancer treatment." http://en.wikipedia.org/wiki/Strychnine_tree Natrum Muriatricum, of hoe je het ook noemt, is niets anders dan NaCl, ofwel tafelzout. Een busje Jozoo je hersenen inpompen lijkt me ook een topremedie voor beroertes. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_homeopathic_preparations Arnica kan ik me nog een beetje in vinden, heb het veel gebruikt met hockey wonden (blauwe plekken en kneuzingen, want ben keeper), maar voor hersenbeschadiging? "potentie van 30K" is eigenlijk niets anders dan het goedje schudden en verdunnen. Dit klinkt echt als je reinste kwakzalverij. NaCl krijgen we dagelijks genoeg binnen: dit gaat op geen enkele wijze hersencellen opeens weer tot leven doen springen.

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2010 - 10:43

Dat lijkt veelbelovend! Het is goed dat er altijd nog wetenschappers zo geïnteresseerd zijn in de mens en de toekomst van de zieke mens dat ze zich niet storen aan enge mensen die zulke baanbrekende onderzoeken willen verbieden. Religieuze bekrompenheid is geen toekomst voor een wetenschapper, maar wel het heden voor een ouderling.

3 Reacties
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort16 nov. 2010 - 10:43

Zie onderstaande reactie van Zjen, die aangeeft dat je beroertes ook gewoon met tafelzout kunt genezen. Baanbrekend onderzoek is helemaal niet nodig joh, ik smeer wel wat pindakaas op mijn huidkanker, en dan komt het helemaal goed.

ludwine
ludwine16 nov. 2010 - 10:43

beste, als iets meer geweten over de behandelde beroertepatiënt in schotland,?dank,ludwine

ludwine
ludwine16 nov. 2010 - 10:43

no,he was not the first,martin bouma from utecht was the first treated by dr kleinbloesem,so succesfull!!why all these differebnt ways?ludwine