Joop

Eerste persoon in Nederland gevaccineerd tegen Covid-19

  •  
06-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
180 keer bekeken
  •  
Eerste vaccinatie tegen corona

© VEGHEL - Sanna Elkadiri, medewerkster van verpleeghuis Het Wereldhuis, krijgt het eerste vaccin. Verleners van acute zorg, zoals ambulancepersoneel en IC-medewerkers worden in diverse ziekenh

Woensdagochtend is de allereerste vaccinatie tegen het coronavirus toegediend in Nederland. Daarmee is Nederland nu als laatste land in de Europese Unie ook aan de vaccinatiecampagne begonnen. Verpleeghuismedewerker Sanna Elkadiri (39) uit Eindhoven was de eerste die op de GGD-locatie in Veghel het Pfizer-vaccin tegen corona kreeg toegediend.
Minister De Jonge van Volksgezondheid noemde de vaccinatie voorafgaand aan de prik een “waanzinnig moment”. “Eindelijk, na tien maanden in crisisstand te staan, maken we hier een begin met het einde van deze crisis,” aldus de minister die de nodige kritiek krijgt vanwege zijn optreden in de coronacrisis.
De komende dagen worden eerst verleners van acute zorg, zoals ambulancepersoneel en IC-medewerkers, gevaccineerd tegen het coronavirus. De NOS legde het moment van de eerste vaccinatie vast tijdens een live registratie. De beelden zijn hieronder terug te zien:
Video niet te zien? Klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

muppet2
muppet26 jan. 2021 - 20:13

Binnenkort het eerste filmpje met een 98 jarige cliënt van een verzorgingshotel die door een brandende hoepel springt.

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander6 jan. 2021 - 13:46

Tja, politiek is tegenwoordig veel uiterlijk vertoon om verkiezingszieltjes te winnen. Mocht ik ook nog een vaccin aangeboden krijgen, ik sta gelukkig ergens achter in de rij, dan weiger ik totdat de laatste arme man, vrouw of kind in Verweggistan is gevaccineerd. Dat is mogelijk, ja mogelijk, pas over 3- 4jaar. Hoezo, ongelijkheid? Oh, ja er leven ook mensen daar! Mensen zoals jij en ik. Zucht.

Martinel
Martinel6 jan. 2021 - 12:27

De nieuwe BN-er, nu even de uitnodigingen van de talkshows afwachten. Hugo stond er als symbolisch op-de-foto figuur naast. Moest vroeg het bedje uit vanmorgen na zijn belabberde optreden tijdens het debat gisteren.

Viso
Viso6 jan. 2021 - 12:19

Wat een overdreven show.

Bert de Vries
Bert de Vries6 jan. 2021 - 11:36

Dit was dus het fotomomentje waarover Hugo de Jonge zo denigrerend sprak toen het ging om de eerste vaccinatie in andere landen. Nu in Nederland de eerste prik wordt gegeven, staan prominenten onder leiding van Hugo de Jonge in de rij om op de foto van het eerste shot te komen. Want dat vergroot de kans van hun gezicht op een voorpagina. De afstand tussen taal en werkelijkheid is groot.

1 Reactie
Jozias2
Jozias26 jan. 2021 - 12:47

Het ging om een fotomoment na kerst en dan twee weken wachten zoals in België, Frankrijk en Spanje. Fotomoment is prima maar wel bij het begin van het vaccineren.

harmmeijer
harmmeijer6 jan. 2021 - 10:48

Live op TV. Het moet niet gekker worden. Tsjonge jonge, wat een hysterie.

GoudenBergen
GoudenBergen6 jan. 2021 - 10:10

Werd tijd!

Jerry Bidet
Jerry Bidet6 jan. 2021 - 8:54

Waar was jij toen de eerste persoon gevaccineerd werd?

1 Reactie
Robert Follon
Robert Follon6 jan. 2021 - 16:17

Gewoon thuis. Jij ook, als je een beetje verstandig wilt meewerken aan alles weer een beetje normaal te krijgen.