Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Amerikaans Hooggerechtshof draait strijd tegen klimaatcrisis de nek om

Zeg maar dag tegen een leefbare planeet
Joop

Eerste COVID-19-dode in Europa

  •  
15-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
agnesbuyzin

© screenshot BFMTV

In Frankrijk is een 80-jarige Chinese toerist overleden als gevolg van het nieuwe coronavirus, COVID-19. De man, afkomstig uit de provincie Hubei, was half januari in Frankrijk aangekomen. Op 25 januari werd hij in een ziekenhuis opgenomen. Omdat zijn toestand snel verslechterde, werd hij daar al na enkele dagen ondergebracht op de intensive care, vertelde de Franse minister van Volksgezondheid Agnès Buzyn zaterdag tijdens een persconferentie.
Het is het vierde sterfgeval buiten China en het eerste buiten Azië. Op het moment van schrijven zijn er ruim 67.000 bevestigde infecties met het coronavirus. Tot nu toe zijn er 1.527 mensen aan de ziekte overleden. Het leeuwendeel van de besmettingen (66.496) heeft zich voorgedaan in China. In Europa zijn er onder meer patiënten in Duitsland (16), Frankrijk (11), het Verenigd Koninkrijk (9) en Italië (3). Vrijdag werd de eerste besmetting in Afrika gemeld: in Egypte is een buitenlander opgenomen in het ziekenhuis.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Minoes&tuin
Minoes&tuin15 feb. 2020 - 17:45

En een persoon van het Nederlandse schip in Maleisië is besmet.

Audio
Audio15 feb. 2020 - 13:17

Wat er in China gebeurd is, is kenmerkend voor een dictatuur. Kritische mensen worden letterlijk en figuurlijk kaltgestelt. De dictator omringt zich alleen nog maar met vleiers en mensen die hem naar de mond praten. Om problemen te vermijden houden zij slecht nieuws on de pet. Omdat er geen onafhankelijke en kritische media zijn, krijgt de dictator ook via deze weg geen informatie meer. De man met bijna absolute macht, bevindt zich paradoxaal genoeg in een informatievacuüm. De vroegere koningen waren verstandiger, er was altijd een hofnar in de buurt die dingen mocht zeggen die de hovelingen niet mochten zeggen en die zo de koning bij de les hield.

1 Reactie
JanB2
JanB216 feb. 2020 - 9:32

Raak opgemerkt.

Audio
Audio15 feb. 2020 - 12:49

De Chinezen hebben de besmettingen te lang onder de pet gehouden. Daardoor heeft die zich binnen China kunnen verspreiden en van daaruit naar de hele wereld. Symbool hiervan is het horror-cruiseschip dat heen en weer kruist om een veilige haven te vinden.