Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eerste BBBaantjesjager kondigt vertrek uit Provinciale Staten alweer aan

  •  
07-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
46886 keer bekeken
  •  
bbbeter

Het waren twee geweldige dagen. Jan Kramer, lid van de Provinciale Staten voor BBB in Noord-Holland, kondigt zijn vertrek alweer aan. Hij heeft een betere baan gevonden: wethouder in het Utrechtse Leusden. Kramer stond bij de verkiezingen op plaats 3 van de kandidatenlijst in Noord-Holland. BBB behaalde acht zetels in de provincie.

Het Parool schrijft: “Kramer zegt aan te blijven in de Staten tot en met 31 mei, als de Statenleden de nieuwe Eerste Kamer kiezen. Met het benoemen van een opvolger kan enige tijd gemoeid zijn. Om te voorkomen dat de BBB-fractie minder stemmen kan uitbrengen voor de Eerste Kamer, blijft Kramer daarom nog even Statenlid.

Voorheen was Kramer lid van het CDA. In 2010 stond hij namens de christendemocraten op een onverkiesbare plaats bij de Tweede Kamerverkiezingen. Hij wordt nu wethouder namens een coalitie die bestaat uit het CDA en twee lokale partijen. De afgelopen maanden was Kramer gemeenteraadslid voor de Dijk en Waardse Onafhankelijke Partij (DOP).

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.