Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eerste 26 werkgevers bieden stageplek illegale jongeren

  •  
04-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
JosVerhoeven.jpg
Stoutfonds gaat boetes betalen die bedrijven krijgen als ze jongeren zonder verblijfvergunning een stageplek geven
Afgelopen vrijdag lanceerde Start Foundation in het VARA televisieprogramma De Ombudsman het Stoutfonds. Het Stoutfonds gaat boetes betalen die werkgevers krijgen als zij jongeren zonder verblijfsvergunning stage laten lopen. Jongeren die (nog) geen verblijfsvergunning hebben, kunnen wel een opleiding volgen, maar mogen géén stage lopen. En zonder stage geen diploma. Daarmee wordt hun recht op onderwijs geschonden. Dit weekend ontvingen De Ombudsman en Start Foundation reacties van een 26-tal werkgevers.
Eén werkgever gaf de Start Foundation de volgende reactie:
Het ACB Kenniscentrum ondersteunt de gedachte dat het recht op onderwijs wordt geschonden, als jongeren die nog geen verblijfsvergunning hebben, wel een opleiding mogen volgen, maar geen stage mogen lopen. Zonder stage geldt in veel gevallen immers geen diploma. Het ACB Kenniscentrum meldt zich dan ook graag aan als werkgever waar deze jongeren stage kunnen lopen. Wij ondersteunen hiermee het maatschappelijke initiatief van het VARA-televisieprogramma ‘De Ombudsman’ om een Stoutfonds op te richten. Het Stoutfonds gaat boetes betalen die werkgevers krijgen als zij jongeren zonder verblijfsvergunning stage laten lopen. 
Uitzending gemist? Bekijk hier het item nog eens. Of luister naar het Radio 1 interview met Jos Verhoeven , directeur van de Start Foundation.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.