Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eenvandaag: moet Nederland een klimaatwet maken?

  •  
27-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
klimaat
Tijdens de nationale klimaattop in Rotterdam praten politici en bedrijven vandaag over maatregelen om de uitstoot van schadelijke CO2 verder terug te dringen. Vorig jaar is er in Parijs een belangrijk klimaat-akkoord gesloten, 195 landen besloten toen om de opwarming van de aarde te beperken tot ruim beneden de twee graden. Veertig bedrijven willen dat de politiek meer vaart maakt met het halen van de klimaatdoelen.
In EenVandaag op NPO 1 een gesprek met Jeroen de Haas, topman van energiebedrijf Eneco. Hij pleitte tijdens de klimaattop samen met veertig andere grote Nederlandse bedrijven voor een zogenaamde klimaatwet. Op dit moment ontbreekt het volgens De Haas aan een gedeelde visie op de snelheid van en de manier waarop we de klimaatdoelen in Nederland willen bereiken. Een klimaatwet moet zorgen voor een geïntegreerd langetermijnbeleid op het gebied van klimaat, energie en economie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.