Joop

Een zesje voor het kabinet Rutte

  •  
19-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwart_wit_300.jpg
[Video] Scherp debat over de vraag wat het kabinet Rutte tot nu heeft bereikt
In het nieuwe KRO-debatprogramma ‘Zwart-Wit’ werd een fel debat gevoerd over het kabinet Rutte.
In een klassieke links-rechts opstelling debatteerden twee debat-teams over een aantal stellingen. Voor ‘rechts’ traden VVD-er Frits Huffnagel, PVV-er Hero Brinkman en de presentator van Uitgesproken Wakker Nederland, Joost Eerdmans in het strijdperk. Zij stonden tegenover Diederik Samsom (PvdA), Ineke van Gent (GroenLinks) en cabaretier en Joop-opiniemaker Johan Fretz. Na het debat onthulden de presentatoren Sven Kockelman en Fons de Poel de resultaten van een enquête, waaruit blijkt:
Bijna de helft van de Nederlanders vindt dat ons land er niet beter op is geworden onder Rutte. En als rapportcijfer krijgt zijn kabinet een mager zesje. Dat blijkt uit onderzoek van Intomart GfK in opdracht van het politieke debatprogramma KRO’s Zwart-Wit. Het programma met presentatoren Fons de Poel en Sven Kockelmann,staat in het teken van de  verkiezingen van 2 maart. Uit het onderzoek blijkt verder dat slechts één op de drie Nederlanders, 34 procent, hoopt dat het kabinet Rutte-Verhagen een meerderheid krijgt in de Eerste Kamer. Bijna de helft, 43 procent, hoopt dat het gedoogkabinet verliest bij de komende verkiezingen.
Lees meer op de website van Zwart-Wit

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (24)

Wout Berlinck
Wout Berlinck19 feb. 2011 - 22:14

Mooie grijns van Huffnagel :-)

ElChe
ElChe19 feb. 2011 - 22:14

Wat is het laagste cijfer dat je mag geven? Ik heb nog geen een maatregel van dit kabinet gezien waaruit perspectief blijkt voor de bevolking voor een hoopvolle toekomst.

JoopSchouten
JoopSchouten19 feb. 2011 - 22:14

Een Nul verdient een nul. Geen zesje, misschien een 3 voor de moeite. Het wordt min nul als NA de Eerste Kamer verkiezingen (de slimmerds) de werkelijk keiharde afbraakplannen worden gepresenteerd. Een bitterkoud vooruitzicht...

Amarinde
Amarinde19 feb. 2011 - 22:14

Wat overduidelijk is, in dit debat, is de gelijkheid die de VVD-er laat zien mbt. hoe men zich conformeert aan de gedragingen van de PVV. Verdraaien en regelrechte leugens uitkramen, bij tegenspraak wordt men, net als de PVV, schreeuwerig en probeert de VVD-er zijn opponenten te overschreeuwen. Daarnaast dat die andere kwibus roept dat de politiek absoluut niet gelijk moet gaan denken en handelen omdat dat helemaal fout is geeft toch te denken. Of beter gezegd: twijfel aan de geestelijke capaciteiten van die kwibus :)

Fritsje2
Fritsje219 feb. 2011 - 22:14

Was nog het meest geschokt door de mededeling van Ineke van Gent dat dieren straks nergens meer kunnen grazen doordat de hele natuur naar de knoppen gaat. Dus alle bossen zullen waarschijnlijk worden gekapt. Maar worden nu ook alle weilanden nog omgeploegd?

hlok1
hlok119 feb. 2011 - 22:14

Ik bedoel natuurlijk de 2e kamer

bauer
bauer19 feb. 2011 - 22:14

een zesje zegt GL. Dat ze dit kabinet een voldoende durven te geven zegt al meer dan genoeg over GL. Ik zou wensen dat de p vd v ( ik ben anti p vd v) de grootste zou worden, eens kijken of de vvd en cda voetvegen dan ook nog durven mee te regeren en hun hoogartigheid op durven te houden. Nee dus !!

bauer
bauer19 feb. 2011 - 22:14

Foutje , ik zei dat GL een zesje gaf. was nog niet wakker.

Bouwman2
Bouwman219 feb. 2011 - 22:14

Dit soort vertoningen lijken hoe langer hoe meer op hetgeen waar Rita Verdonk ook haar image door verpestte: de rechtse vismarkt. Doe dat rechts niet aan om de grofheid en het onbenul zo nadrukkelijk te tonen. Want dat ze zijn er bij rechts toch niet allemaal zo uit de klei getrokken?

JustMatthias
JustMatthias19 feb. 2011 - 22:14

Een zesje is m.i. te hoog gegrepen.

Frenck2
Frenck219 feb. 2011 - 22:14

Uit mijn onderzoek blijkt dat meer dan de helft, 76%, weet dat dit gedoogkabinetje geen lang leven beschoren is.

1 Reactie
hlok1
hlok119 feb. 2011 - 22:14

dan krijgen we toch gewoon weer nieuwe verkiezingen? Naar 30 zetels met de pvv

TanjaC2
TanjaC219 feb. 2011 - 22:14

Uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat Intomart alleen maar verstand heeft van kijk- en luistercijfers, en zeker niet van politieke peilingen. Ik hecht dan ook louter en alleen waarde aan http://www.peil.nl. Als die Dinsdag met zulke cijfers komen, dan geloof ik het pas. Tot die ijd verlies ik geen slaap.

2 Reacties
kapitanlaipose
kapitanlaipose19 feb. 2011 - 22:14

@NL4 NL Maak je geen zorgen. Politieke Barometer geeft ook aan dat in hun laatste peiling de PVV weer virtueel twee zetels is gestegen van 25 naar 27 zetels. Dat is nog altijd 5 zetels meer dan ze nu hebben in de Kamer.

Harmen2
Harmen219 feb. 2011 - 22:14

Ja, ik zie dat de PvdA verder is op de weg naar herstel, en dat de PVV en de VVD aan het zakken zijn, zonder dollen:)

Frenck2
Frenck219 feb. 2011 - 22:14

Wilders typeert zijn politieke tegenstanders als kostuumdragende mensen met designbrillen, die Powerpoint-presentaties houden en afkomstig zijn uit de politiek, de ambtenarij, de journalistiek en de kunst. "Die verschrikkelijke elite, die de weg volledig kwijt is", meent Wilders, "die loopt op zijn laatste benen." Ach gut, die arme Joost Eerdmans met z'n designbril.....

1 Reactie
OpStand2
OpStand219 feb. 2011 - 22:14

Diezelfde elite, waar hij al jaren deel van is. Maar dat wil zijn aanhang niet horen...

Naamhiero
Naamhiero19 feb. 2011 - 22:14

'De rekening niet doorschuiven naar verdere generaties' aldus het rechter spectrum van de NL politiek. Door (weer eens) te overschreeuwen proberen ze de feiten te verbergen: tot op heden is het juist 'rechts' die, -aantoonbaar-, de rekening verder doorschuift, en dat al decennia lang.

1 Reactie
eeweew
eeweew19 feb. 2011 - 22:14

Het is nog erger dan dat, door de bezuinigingen van dit kabinet heeft een hele generatie straks geen goede opleiding, en dus geen kans op en baan. Dit zal leiden tot verdere economische achteruitgang, of nieuwe gastarbeiders, die de verpeste Nederlanders moeten gaan vervangen. Dit allemaal terwijl we met een gigantische energieprobleem zitten wat China al lang heeft opgelost, maar wij omdat we er te laat mee zijn begonnen niet meer aan kunnen pakken. Dit alles is natuurlijk weer een prima middel op populisten aan de macht te houden, de vraag is alleen of ze over 20 jaar het energieprobleem nog kunnen ontkennen.

Biff Everwood
Biff Everwood19 feb. 2011 - 22:14

welk kabinet er ook aan de macht was gekomen, ze hadden allemaal impopulaire maatregelen moeten nemen in deze moeilijke tijd.

1 Reactie
OpStand2
OpStand219 feb. 2011 - 22:14

"welk kabinet er ook aan de macht was gekomen, ze hadden allemaal impopulaire maatregelen moeten nemen in deze moeilijke tijd. " Helemaal mee eens. Maar dat ze impopulair zijn, wil nog niet zeggen dat ze niet onrechtvaardig zijn. Ook in deze zware tijd (en laten we eerlijk wezen, elke generatie meent dat zijn generatie het zwaarder heeft dan alle andere generaties) kan nog rechtvaardig beleid worden gemaakt zónder mensen buiten te sluiten. Drees heeft grote sociale verworvenheden doorgevoerd in een tijd waarin de economische situatie van Nederland er ernstiger aan toe was dan nu. Het kàn. De huidige regering wìl alleen niet.

eeweew
eeweew19 feb. 2011 - 22:14

Na dit gekeken te hebben ben ik misselijk. Huffnagel liegt, heeft een onuitstaanbare grijs en heeft geen enkel zinnig argument weten te produceren. Het enige wat hij doet is leugens over "links" in het rond strooien. Die man weet niet waar hij over praat, en ik begint toch sterk te vermoeden dat dat tactiek is. Ik kan me niet voorstellen dat iemand in Nederland het met die man eens is, en dat lijkt vooral te komen omdat hij geen inhoud heeft, hij roept alleen maar dat Nederland gaat zinken als wat hij "links" noemt aan de macht komt. En waarom, ja dat kan hij niet op feiten baseren dus gaat hij maar bangmakerij spuiten. Bah, dat je je zo durft te gedragen.

2 Reacties
FransHoutman
FransHoutman19 feb. 2011 - 22:14

Roepen dat iemand liegt heeft geen effect. U zou bijv wat van die leugens onderuit kunnen halen door ze met de waarheid te weerleggen. Ik wacht vol spanning af.

Tom Meijer
Tom Meijer19 feb. 2011 - 22:14

"Die man weet niet waar hij over praat" Ik vrees dat U ongelijk heeft, hij weet dat wel. Dat maakt dat hij werkelijk liegt. Het bashen, het liegen, eigen falen in andermans schoenen schuiven, is gewoon wat we van deze meneer gewend zijn.