Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Een tête-à-tête met Poetin en Rutte

  •  
08-04-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Als er iets homovriendelijk is, dan is het wel een potje judo
Op uitnodiging van uw correspondent vond deze week een tête-à-tête plaats tussen premiers
‘U bent toch een fervent judoka, meneer Poetin? Als er één sport homo-vriendelijk is door al dat vastpakken en gerollebol met zwetende mannenlichamen die in elkaar grijpen is het judo wel, nietwaar?’
Paniek aan de koffietafel. De jongen die zojuist de koffie inschonk had zich in het gesprek gemengd. Poetin keek naar zijn vertaler, Rutte trok wit weg. Het ging net zo aardig! Er waren nieuwe contracten getekend en Poetin had zijn complimenten uitgesproken over de bouw van een nieuwe terminal voor Russische olie in de Rotterdamse haven. De koningin was hoffelijk, zoals altijd. Natuurlijk, het was niet zoals met David, die met zijn droge Britse humor nog wel eens een gesprek kon ontdooien. Liberalen onder elkaar, dat is toch anders.
‘Wat doe je nu?’, sist Rutte tegen de bediende. ‘Mezelf zijn. Homo.’ ‘Wegwezen!’ antwoordde de premier van alle homo’s in het land.
De vertaler van Poetin had inmiddels zijn baas geïnformeerd over de slip of the tongue die geen slip of the tongue bleek te zijn. De twee grinnikten. Poetin keek de jongen na, van top tot teen.
‘Meneer Poetin zegt dat hij de vraag niet begrijpt’, liet de vertaler uiteindelijk weten.
Ruttes dacht zichtbaar na. ‘Zeg hem dat hij vroeg of meneer Poetin nog een kopje koffie lust. Met een koekje, uiteraard.’
De vertaler bracht de boodschap over. ‘Meneer Poetin wil geen koffie meer, maar vroeg zich af of hier ook een judomat in de buurt is. Als dat zo is, wilde hij de jongen die zojuist de koffie inschonk uitnodigen voor een trainingsuurtje. Als de jongen geen judopak heeft, mag hij ook in ondergoed verschijnen. Daar heeft meneer Poetin geen bezwaar tegen.’
‘Dat moet mogelijk zijn!’ riep Rutte uit, het zweet van zijn voorhoofd vegend. ‘Roep die jongen terug!’
Volg Dennis L’Ami ook op Twitter

Meer over:

kijk nou, opinie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

JoopSchouten
JoopSchouten8 apr. 2013 - 9:27

Wta ik door dit verhaal mij ineens afvraag.: Zal Poetin een latente homo zijn? Er zijn erbij die, om wat voor reden dan ook, graag 'het tegendeel' bewijzen. ... Tover MRI-scanner om als stormbaan. Daar wil hij vast eens doorheen kruipen. Dan kunnen wij zijn hypothalamus eens ff opmeten.

schleborsjki
schleborsjki8 apr. 2013 - 9:27

Lol.