Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Een tête-à-tête met... Geert Wilders en Alexander Pechtold

  •  
30-09-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
'Alex! Kom er bij, man,' roept een uitgelaten Wilders. 'Ik heb eindelijk GTA 5!'
Dennis l’Ami vertelt in een nieuwe editie van ‘Tête-á-tête met’ over hoe Wilders en Pechtold samen een spelletje spelen.
Alexander Pechtold loopt de werkkamer van Geert Wilders binnen, die net is begonnen aan een potje Grand Theft Auto V, de game waarin de hoofdpersonen op straat zoveel mogelijk geld moeten verdienen. Hoe doet er niet toe.
“ Nigga, don’t hate ‘cause I’m beautiful! ” roept één van de personages tegen de andere. “Schuif eens op,” zegt Pechtold tegen zijn collega. “Zo miezerig ben ik nu ook weer niet.”
“Alex! Kom er bij, man,” roept een uitgelaten Wilders. “Ik heb eindelijk GTA 5!”
De twee hebben een robbertje verbaal stoeien in de Kamer achter de rug maar wat veel mensen niet weten is dat de twee fervente gamers zijn en dat bindt. Wilders speelt vooral om het ‘gevoel met de man in de straat’ te behouden, Pechtold omdat hij als oud-veilingmeester nu eenmaal graag in waardevolle spullen handelt, iets wat in GTA veelvuldig gebeurt.
“Was dat nu echt nodig?” vraagt Pechtold na een tijdje.
“Wat?” speelt Wilders de vermoorde onschuld terwijl hij een voorbijganger in elkaar slaat. “Kijk! Zag je dat? Was een mooie trap!”
“Geert, luister even.” “Wat, Alex? Wat?” “Die poppenkast van daarnet, in de Kamer. Waarom noemde je me een miezerig mannetje? Dat had toch ook wel anders gekund?”
Wilders zet het spel op pauze.
“Luister, ouwe Bilderberg-achterklapper! We hadden de afspraak elkaar flink aan te pakken. Dat schept duidelijkheid voor jouw kiezers en de mijne! We doen dit nu al een paar jaar zo. Waarom zou je iets veranderen als het goed gaat?”
Pechtold begint wat te schuiven op het bankje. Het spel is door Wilders stop gezet tijdens een scene waarin een auto over de kop dreigt te slaan omdat hij is gaan spookrijden en moet uitwijken voor een tegenligger. “Jij noemde mij een verkapte nazi!” vervolgt Wilders. “Nee, dat is fijn om te horen!” “Ach, misschien heb je ook wel gelijk, Geert. Volgend jaar weer?” “Tuurlijk, Alex. Kom, gamen!”
De twee zijn nog lang zoet met hun GTA game. En met die andere, in de Kamer.

Meer over:

kijk nou, opinie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

1thing
1thing30 sep. 2013 - 8:57

"Mijn nickname is Goor" zegt Geer. "Dan noem ik mij Geer" zegt Alex. "En niemand in de 2e-kamer zal weten dat wij Goor & Geer heten"....high five!

JoopSchouten
JoopSchouten30 sep. 2013 - 8:57

Een erg leuk bedacht gesprek tussen een ochlocraat en particraat. (...)