Joop

Een open brief aan de families van de slachtoffers

  •  
22-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2019_Utrecht_shooting
Pijn, verdriet, tranen kennen geen afkomst, ras of religie
Lieve, moeders, vaders, partners, zussen, zusjes, broers, broertjes, kinderen, families en vrienden,
Ik heb boeken, columns en opiniestukken geschreven, maar nog nooit vond ik het zo moeilijk om te beginnen met schrijven als met deze brief aan jullie. Want jullie verlies, jullie pijn is niet te beschrijven. Ik kom daarvoor woorden tekort. Persoonlijk kennen we elkaar niet, maar geloof me, de laffe terroristische aanslag van terrorist Gökmen T. heeft ervoor gezorgd dat miljoenen Nederlanders jullie kennen. Ik en duizenden, miljoenen Nederlanders met mij zouden graag jullie pijn en verdriet willen weghalen.
Samen met jullie vragen miljoenen landgenoten zich af ‘waarom?’. Waarom heeft terrorist Gökmen jullie beroofd van jullie dochter, broer, oom, zoon, tante, neef, nicht, waarom? Deze terrorist heeft geprofiteerd van alle welzijn en welvaart van dit land. Deze terrorist heeft geprofiteerd van de vrijheid in dit land. Deze terrorist heeft de vrijheid gebruikt om zijn religie te praktiseren. Ik begrijp het niet. Waarom zo’n terroristische aanslag? Waarom zulke laffe moorden? Waarom zo’n haat richting Nederland? Waarom zo’n haat richting mijn landgenoten? Deze terrorist is moslim en van Turkse afkomst. Hij was actief binnen Turkse islamitische, religieuze organisaties.
Afgelopen dagen heb ik genoeg moslims en Turken hierover gesproken. Geloof me, geen een moslim of Turk die ik tegenkwam ziet die terrorist als een held. Integendeel, ze vinden het verschrikkelijk, afschuwelijk, barbaars, onmenselijk wat terrorist Gökmen jullie en Nederland heeft aangedaan. Pijn, verdriet, tranen kennen geen afkomst, ras of religie. Terwijl mijn dochters tv kijken en ik hier achter mijn pc zit, glijden tranen over mijn wangen en bedenk dat ik zelf slachtoffer had kunnen zijn, dat mijn dochters en mijn vrienden slachtoffer hadden kunnen zijn.
Ik wens jullie alle liefde en kracht toe voor de komende minuten, uren, dagen, maanden en jaren.

Meer over:

aanslag, utrecht, opinie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Libertain
Libertain25 mrt. 2019 - 11:39

Heel sterk en ontroerend geschreven door Celal. Volledig mee eens, omhelzen we de nabestaanden en leven mee. Stop terrorisme van welke kleur dan ook.

Freek3
Freek323 mrt. 2019 - 22:16

[Pijn, verdriet, tranen kennen geen afkomst, ras of religie] Nee, maar in alle gevallen kennen ze wel een oorzaak, vaak pech, soms nalatigheid, soms familietragedies en veel te vaak religie.

Keilstra
Keilstra23 mrt. 2019 - 12:10

De slachtoffers in Utrecht zijn wit resp. waren wit. In Christchurch zijn ze / waren ze van kleur. De dader kiest zijn slachtoffers aan de hand van zijn verknipte ideologie. Het is niet de Islam, het is niet het populisme. Het gaat bij terrorisme altijd om walgelijke uitwassen van respectabele denklijnen. De Rote Armee Fraktion was niet het socialisme, IS is niet de Islam, Breivik is niet Wilders. Socialisten, moslims en populisten zijn verenigd in hun walging over terroristen en in hun medeleven met de slachtoffers van dat tuig. Alle drie de ideologieën zijn solidair met alle slachtoffers, niet alleen met "de eigen" slachtoffers. Kijk bijvoorbeeld maar hoe moskeeën in Utrecht meeliepen in de stille mars voor de slachtoffers. STOP DE POLARISATIE !!!

tinekea2
tinekea223 mrt. 2019 - 7:58

mooi stuk, dank je wel:-)